Droevenis en ergernis rondom berichtje bewoonster Centraal Wonen Amstelveen; voorstel tot uitzetting uit vereniging en woning!

Donderdag 31 maart 2011 >> Overdag wel een vrij goede dag, de eerste helft van de avond was beduidend minder kwa emotionaliteit. Ik heb een emailbericht ontvangen van M. een medebewoonster uit ons Centraal Wonen projekt, waarin zij medebewoners probeert aan te sporen om klachtenbrieven in te zenden aan de verhuurder, Woongroep Holland, aangaande mijn recht op terugkeer in mijn oude woning. Deze email is, inhoudelijk gezien, zo vindt ook de verpleging, buitengewoon vergaand, en bovendien ook niet bevorderlijk voor mijn sociale leven binnen de woongroep later, als ik weer in mijn woning ben teruggekeerd. De email was gericht aan vrijwel alle bewoners van Centraal Wonen. Zij wil er alles aan doen om mij uit mijn huis te laten zetten, en mij daarmee bovendien in een onmogelijke positie brengen. Ik zou dan, in dat geval, tijdelijk dakloos worden en wellicht gedurende lange tijd moeten blijven hier op de open afdeling. Je hebt immers niet zo een twee drie een nieuwe woning, en bovendien, wat dit laatste betreft, denkend aan de plannen van Minister Donner van wonen, denkend aan de beoogde huurverhoging ineens voor nieuwe huurders van maar liefst 120 euro per maand, ook financieel gezien allesbehalve aantrekkelijk. Maar goed, Ik ben nog altijd gehecht aan mijn woning, en de mail van M. kwam op iemand vanuit de hulpverlening, mijns inziens volkomen terecht, over als Nazi-achtige praktijken om een medemens zwart te maken en geestelijk nog eens extra hard psychisch klem te zetten. En of dat nou zo bevorderlijk is voor m’n gezondheid, ik dacht het niet……

Ik ben geen crimineel, en een allesbehalve haatdragend persoon, die altijd voor een ander klaarstaat, zo nodig tot in de vroege uurtjes. Met heel veel geduld en aandacht. Ik word in deze email indirekt afgeschilderd als zou ik zelf de brand hebben veroorzaakt, om maar eens een van de vele roddels te omschrijven die mij ter ore zijn gekomen in de loop der tijd.

De samenleving is, zo blijkt wel, steeds harder en harder geworden. Ik betreur dat. Veel mensen met een psychiatrisch verleden worden als patient gezien, in plaats van als mens, en zoiets is bijzonder kleinerend. Ik ben buitengewoon verdrietig, maar ook boos en verontwaardigd met betrekking tot deze gang van zaken.

Ik heb een kopie van de email, met een persoonlijke toevoeging, afgegeven bij de verpleegpost, en mij is verteld dat deze uitdraai wordt besproken in het behandelteam. Ik ben hier niet blij mee…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: