Sterke twijfels over terugkeer, dan wel verblijf binnen woongroep CWA, leuke spontane uitnodiging van mede-hsp’er, wijziging aan een website…

Zaterdag 2 april 2011 >> Vandaag een kwa emotionaliteit sterk wisselende dag. De dag begon vrij matig, en kreeg een emailberichtje van iemand uit de woongroep Centraal Wonen waar ik niet echt gelukkig mee ben. Over de exacte inhoud laat ik me hier liever niet uit, maar er staan enkele dingen in waar ik het niet mee eens ben, waar ik moeite mee heb. Indirekt valt uit de mail toch af te lezen dat het me eigenlijk toch wordt aangerekend van de brand van 19 december bijvoorbeeld. Ik begrijp best dat omwonenden geschrokken zullen zijn van het gebeurde, maar ik vind het jammer dat er mijns inziens veel te weinig wordt stilgestaan met hoe IK deze hele situatie heb ervaren. Ik voel toch dat er een buitengewoon gespannen situatie is ontstaan door het gebeurde, maar is altijd nog zo dat ik zelf niet de brand heb veroorzaakt. Een opmerking dat dit laatste mezelf niet zou ontslaan van de verantwoordelijk-heid voor mijn gedrag wil in feite toch zeggen dat het me door de bewoners juist WEL wordt aangerekend dat ik de brand zou hebben veroorzaakt; een brand overigens die ik zelf niet eens met eigen ogen heb gezien!!! Mensen vanuit de verpleging  vinden het een zeer ernstige zaak dat mij dingen ten laste worden gelegd die niet zo zijn.

Wel netjes vond ik een mailtje van M., de schrijfser van het mailtje van gisteren, die zich verontschuldigde voor het gebeuren. Ik hoorde via iemand anders dat zij ernstig ziek is. Dat is zeker een nare situatie voor haar, maar aan de andere kant, hoe kon ik dat weten. Ik ken haar niet eens en andersom ook niet. Ik  respekteer haar verzoek om geen contact meer met haar te onderhouden.

Maar toch, ik zie toch als een berg op tegen het gesprek van 13 april met de woningbouw, twee mensen van CWA, en aan de andere kant van de tafel mijn spv’er en ikzelf. D., een verpleegkundige waarmee ik gisteren heb gesproken, bood ook aan om ook aanwezig te zijn bij het gesprek. Dinsdagavond heb ik een gesprekje met hem.

Ik begin met toch ernstig af te vragen of het voor m’n gezondheid wel zo verstandig is om terug te keren binnen de woongroep, gezien de gespannen situatie die er is ontstaan. Ofwel een tijdelijke terugkeer, en ondertussen proberen een urgentie-procedure in gang te zetten voor wat betreft vervangende woonruimte op medische gronden. Zeker is bijna wel dat ik er in woonruimte op achteruit zal gaan, en het risico te worden getroffen door het voorstel van minister Donner, inzake de beoogde huurverhoging ineens met 120 euro. Daanaast is het ook nog eens zo dat de kans dan groot is dat ik nog langer zal moeten verblijven in de kliniek, in deze omgeving. Want een nieuwe woning heb je niet zomaar…… Ik weet e.e.a. nog niet zeker, maar het is wel iets om in overweging te nemen… Het risico totaal geisoleerd te komen te staan in de woongroep is mijns inziens levensgroot. Deze samenleving die vrijheid en gelijkwaardigheid zo hoog in het vaandel heeft staan zit nou niet bepaald te wachten op mensen die het psychisch gezien wat minder achter hun ellebogen hebben, en dat zie je dus ook in verenigingsverband. Ik betreur dat. Ik ben e.e.a. nog aan het overdenken en hoop hierover ook a.s. dinsdag een gesprekje te hebben met D. van de verpleegpost, ook omdat de door deze omstandigheden ontstane psychische druk is toegenomen… Ik voel me door de mensen in de woongroep niet serieus genomen en ik betreur dat…..

Wel een leuk berichtje ontvangen van iemand die ik hier in de kliniek heb leren kennen, met een uitnodiging om eens een keer langs te komen. Erg leuk!

Er lijkt een foutje te zijn geslopen in mijn website op http://cbdekat.magix.net/public . Bij het openen van het verhaal over de brand zou het scherm door de automatisch startende muziek volledig in beslag genomen door de muziekplayer. In Windows Mediaplayer zit in een van de hoeken een figuurtje waarop je kunt klikken, waardoor dat scherm geminimaliseerd wordt. Ik zal eerdaags proberen dit euvel te verhelpen…

Groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: