Meer spanningen vanwege diverse berichten omtrent tijdelijker verblijf op open afdeling dan was verwacht; tijdelijke terugkeer in oude woon-situatie ja of nee……

Maandag 11 april 2011 >> Vandaag wederom een stralend zonnige dag met aangename temperaturen. Alle drie de therapie-onderdelen van vandaag bijgewoond. Dat ging op zich best wel aardig, al voel ik wel dat de spanning vandaag wat is toegenomen aangezien ik vanuit diverse kanalen binnen de ggz toch weer berichten ontvang dat het toch nodig zou kunnen zijn om tijdelijk in de oude woonsituatie terug te moeten keren. Ik ben enige tijd geleden gelukkig hersteld verklaard, maar dat betekent volgens een aantal mensen wel dat het steeds lastiger wordt om langer dan gepland (1 mei a.s.) hier te mogen blijven, wat de kans om vanuit de huidige situatie direkt te kunnen doorstromen naar een gezondere nieuwe woonomgeving natuurlijk wel heel veel kleiner maakt. In het meest ongunstige geval zou dat dus betekenen dat het toch nodig zou zijn om tijdelijk in de oude woning terug te keren, en om van daaruit op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Dit maakt het risico groter dat ik toch last ga krijgen van het verleden wat op de oude woning rust, de herinnering aan de brand. Geen gezonde situatie dus. En bovendien zou ik dan twee keer inrichtingskosten krijgen, de eerste keer om in de oude woning terug te keren, en enige tijd later bij het beschikbaar komen van een nieuwe woning voor de tweede keer. Ander nadeel is dat ik eerder heb moeten ervaren dat het vanuit een oude  woning verhuizen naar een nieuwe woning bij mij destijds (ten tijde van mijn ex) in een echte psychotische toestand heeft gebracht.

Morgen hoop ik D. weer te spreken om met hem weer even te overleggen. Ik hoop dan ook te horen op welke locatie het gesprek van 13 april zal gaan plaatsvinden. Een spannende situatie is het zeker. Beetje ongerust ben ik natuurlijk wel, zeker na vandaag. Toch probeer ik er maar op te vertrouwen dat het overleg van 13 april een bevredigend resultaat zal opleveren… Het vooruitzicht toch in de oude situatie te moeten terugkeren is iets wat mij nu al geestelijk problemen oplevert, als ik mij in een dergelijke situatie verplaats. Dat is geen goede zaak….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: