Vandaag gedeeltelijk een wat mindere dag, hoop op betere toekomst…

Vrijdag 22 april 2011 >> Vandaag was mijn moeder jarig en ben een groot deel van de dag bij haar geweest. Toen ik er arriveerde had ze visite en helaas moesten we noodgedwongen ons dagje uit tot later uitstellen. Het lag eerst in de bedoeling om samen een uitstapje te maken naar IJmuiden, naar zee, en daar een  vismaaltijd eten, zoals ik dat heel lang geleden voor het laatst met mijn ex-vrouw had gedaan. Hopelijk houdt het mooie lenteweer voorlopig nog stand, zodat er later in de week nog mogelijkheden zijn om met mooi weer uitstapjes te kunnen maken. Deze hebben we hard nodig, want dat geeft een bron van de, zeker in deze roerige tijden, noodzakelijke ontspanning. Het liep allemaal dus een beetje anders dan aanvankelijk in de bedoeling lag.

Daarbij kwam dat ik een deel van de dag nogal emotioneel beladen was, e.e.a. verband houdende met terugkomende herinneringen en beelden uit het verleden, hierbij doelend op de periode januari 1998 t/m oktober 2007, de periode met mijn ex vrouw, maar ook het hele gebeuren rondom de tragische afloop van het leven van Peggy, die ik leerde kennen op 9 oktober 2009 op de gesloten afdeling in Hoofddorp. Het gaat hierbij dus eigenlijk over traumaverwerking…Zoiets herbeleven is weliswaar bijzonder pijnlijk op sommige momenten, het gebeurt wel op een emotionele manier, en dat is op zich ook gezond. Ik ben het anders gaan zien, namelijk als een noodzakelijk en natuurlijk proces om, om het zo maar eens te zeggen, ballast uit het verleden zoveel mogelijk kwijt te raken, een soort van grote schoonmaak, waar enige tijd overheen gaat, maar waardoor het in de toekomst zal gaan leiden tot meer succesjes en meer positieve ervaringen dan ik tot nog toe in mijn leven gewend ben. Daar snak ik best wel naar, na al die moeilijke, uitzichtloze jaren.

Ik weet nog niet precies hoe de dag van morgen ingevuld gaat worden. In principe heb ik een uitstapje gepland naar de Rembrandtweg, om me eens te laten informeren over de aanschaf van een nieuwe Tom Tom, wel zo handig als je in een omgeving terecht komt waar je anders al gauw zou verdwalen.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: