Huuropzegging voorlopig nog niet, gesprek met GGZ, onduidelijkheden omtrent diagnose, bijgewerkt verslag overhandigd…

Woensdag 27 april >> Het gaat te ver om hier een volledig verslag te geven rondom de twee gesprekken die ik vandaag heb gehad met de psychiater in opleiding en met de hoofdbehandelaar en maatschappelijk werkster. Het eerste gesprek was een individueel gesprek, in aanwezigheid van de hoofdpsychiater, zeg maar de baas van de GGZ instelling in Amstelveen, en met een co-assistent. Het was wel bijzonder moeilijk om het verschil in woorden uiteen te zetten tussen het ervaren van een staat van verwardheid en een zware psychose. Ik maak zelf duidelijk onderscheid tussen deze twee, maar dat doen ze bij de GGZ helaas niet. Wel is bekend dat de ontslagdatum officieel gezien 2 mei a.s. zal zijn, met een kleine uitloopmogelijkheid.

In de middaguren het tweede gesprek, eveneens met de psychiater en de maatschappelijk werkster van de GGZ, samen met mijn moeder erbij, die ook eens haar zegje wilde doen, over de manier waarop ik door de woongroep Centraal Wonen wordt weggepest, maar ook over de gestelde diagnose “zwaar psychotisch”. Dit blijft blijkbaar een duidelijk verschilpunt van mening. Een dergelijke diagnose draagt er bovendien ook toe bij dat het etiket op mijn rug van psychiatrisch patient alleen maar nog dikker en zwaarder wordt; een diagnose die voor geen meter klopt. Ik heb naar aanleiding van e.e.a. een reeds bestaand verslag over de opname enigszins aangepast en aan het begin van het tweede gesprek overhandigd aan de psychiater in opleiding. In dat verslag heb ik bijvoorbeeld ook proberen iets meer duidelijk te maken over het feit dat een aantal symptomen niets te maken hebben met een psychiatrisch ziektebeeld maar met mijn hooggevoeligheid. Daar valt bijvoorbeeld ook druk praten en onoverzichtelijk schrijven onder……. Een moeilijk punt denk ik , want HSP is iets wat in de psychiatrie anno 2011 nog niet volledig wordt h-erkend helaas. Ik wacht nog af wat de definitieve diagnose zal zijn, en of ik daar wel vrede mee heb. De belangenvereniging voor hooggevoelige mensen zou mijns inziens veel meer aan voorlichting kunnen doen richting het medische circuit, waaronder ook de GGZ valt. Vaak worden daardoor ook onjuiste diagnoses gesteld, vanwege het gebrek aan kennis en inzicht bij hun omtrent HSP. En dat is niet leuk, als er dingen worden beweerd die niet op werkelijkheid berusten…….

Op advies van de maatschappelijk werkster wacht ik nog even met het opzeggen van de huur. Mensen onder de bewonersgroep die daar moeite mee hebben raad ik aan om contact op te nemen met de maatschappelijk werkster van de GGZ, in Amstelveen.

Natuurlijk is de tijdelijke oplossing voor mijn woonprobleem geen blijvende oplossing, maar iemand in mijn omgeving is druk bezig om te overleggen met de woningbouwvereniging, of er toch niet iets met hun te regelen valt. Het mag dan Centraal Wonen zijn, je hebt normaliter als huurder ook rechten, en normaal gesproken ook recht op een vervangende woonruimte. Juridisch gezien laat ik toch een woning achter van drie kamers…. Ik vond tijdens het gesprek van 13 april dat de woningbouwvereniging duidelijk meer meepraatte met mensen van de vereniging Centraal Wonen en veel te weinig oog en begrip toonde voor mijn persoonlijke situatie. Veel te afstandelijk en onpersoonlijk. Ik betreur dat.  Ik hoor daar naar ik mag aannemen nog van. Het is al met al een zeer onrechtvaardige gang van zaken rondom het gezeur met de bewonersgroep, die in het verleden juist duidelijk meer begaan en aktief waren bij de opvang van mensen tijdens ziekte. Ik denk hier even terug aan de periode van Mieneke en Tineke; dat was een hele andere tijd waarin mensen veel meer oog hadden voor elkaar dan momenteel het geval is. Iemand in mijn eigen familiekring woonde ooit ook in een ander Centraal Wonen projekt en is daar op een gegeven moment ook weggegaan.

Verder heb ik verzocht om een lijst met voorwaarden die door de bewonersgroep centraal wonen was opgesteld met betrekking tot een mogelijke tijdelijke terugkeer in de oude woning. Ik ben nog altijd niet tevreden met de gestelde diagnose. Nogmaals, ik wacht de ontwikkelingen daaromtrent nog even af, maar overweeg toch om verdere mogelijkheden te gaan onderzoeken voor het geval de nieuwe diagnose op mijn persoonlijk verzoek niet wordt geschrapt…

Na mijn ontslag val ik weer onder het ambulante team van de ggz, zoals dat ook voor mijn opname het geval was. Wel is het zo dat ik vanuit een ander perspektief mijn persoonlijke ziektegeschiedenis wil gaan onderzoeken in de toekomst.

Het nieuwe bijgewerkte verslag over mijn opname hoop ik eerdaags eveneens te plaatsen op mijn website op http://cbdekat.magix.net/public, tabblad Teksten > GGZ > opname 2011. Op dit moment van schrijven staat daar nog de vorige incomplete versie van dat verhaal…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: