Herstel na inzinking gisterenavond, overgangsfase naar persoonlijke nieuwe tijd, en meer bijzonderheden…

Donderdag 5 mei 2011 >> Gelukkig voelde ik mij vandaag weer een stuk beter dan gisterenavond. Daaruit blijkt ook dat er wel degelijk iets aan het veranderen is op een duurzaam niveau, na een zeer zeer lange periode van ziekte en narigheid. Ik merk duidelijk dat ik veel beter bestand ga worden en voor een groot deel al ben ten opzichte van ziekte-gevoeligheden en kwetsende, discriminerende uitlatingen van derden.

Ik bevind me in een overgangsperiode van min of meer continue negatieve ervaringen en daaraan gekoppelde inzinkingen en ziekteperiodes enerzijds, en anderzijds bijzondere, ongekend sterke positieve, construktieve ervaringen, met name voor wat het sociale leven betreft. Al met al een zeer scherp contrast tussen deze twee, om het zo maar eens te noemen.

Vandaag toch veel gedaan. Mijn moeder geholpen met boodschappen doen en andere dingen, en een uitgebreid telefoongesprek gevoerd met iemand die ik heb leren kennen tijdens de afgelopen opnameperiode. Bezoek-afspraak gemaakt voor volgende week.

Verder zijn er zeker momenten waarop ik het contact met een aantal opgenomen mensen op de open afdeling wel wat mis, en dat is ook logisch, want in 132 dagen tijd leer je veel mensen kennen. Ik wacht echter nog eventjes alvorens ik weer even langs ga op de open afdeling tijdens de bezoekuren, omdat het denk ik beter is om tot rust te komen in een situatie waarin ik niet teveel in de energie van de afdeling kom te verkeren van alle mensen daar bijelkaar. Er zijn maar enkele mensen daar die ik een verhuisberichtkaartje heb gegeven voor mijn vertrek, en dat zijn dan ook die mensen op de afdeling die gerust van harte welkom zijn als zij eens willen bellen of langskomen.

Maar ik verheug me zeker op komende maandag, want dan ga ik weer bij iemand op visite waar jullie mensen in de toekomst ongetwijfeld nog vele meer zullen gaan horen. Wij zitten allebei in een bijzonder interessant bewustwordingsproces als het gaat om spirituele ontwikkeling en hebben allerlei interessante plannen voor later…..

Vanochtend na een vrij korte nacht met enige moeite opgestaan, maar dat ga ik straks weer inhalen. Ik had om half elf vanochtend een afspraak bij de garage voor een reparatie. Het bleek niet de uitlaat die kapot zou zijn, maar het complete koelsysteem van de auto die aan vervanging toe is. Ik kan er voorlopig nog wel mee rijden, maar als de bijgeluiden van de motor veel erger worden dan kan ik beter eerder langsgaan voor reparatie. Nieuwe reparatieafspraak gemaakt voor 24 mei, dat kon niet eerder, en dan ben ik de auto de hele dag kwijt. Ja, dan merk je toch dat de auto, ondanks de lage kilometerstand van slechts 28000 km. ouder wordt en al 9 jaar oud is. Want dan komen de kosten. Reparatiekosten van het koelsysteem, ongeveer 600 euro! In de tussentijd wel het temperatuur-lampje van de motor in de gaten houden. Zodra dit gaat branden, meteen stoppen en de garage bellen. Misschien toch handig om in de tussentijd geen langere ritten te maken dan binnen Amstelveen, Amsterdam e.d. te blijven. In deze plaatsen kan de garage waar de auto in onderhoud is, langskomen en de auto komen ophalen.

Zometeen wel mijn bed opzoeken, want ik heb nog wat uurtjes slaap in te halen van gisteren. Ik hoop eerdaags ook even mijn spv’er te spreken over een aantal zaken, en anders bel ik haar komende week wel even op.

Gisteren werd ik door iemand benaderd die graag verder zou willen praten over Peggy. Ik zal proberen om binnen afzienbare tijd contact met hem op te nemen…..

En tenslotte, voor de liefhebbers, hieronder nog twee filmpjes van Stan Laurel en Oliver Hardy, comedy’s uit de jaren ‘30. Daaronder ook Music Box, hun beroemdste met een Oscar onderscheiden film….

 

fragment uit Busy Bodies

 

 

Hun beroemdste film uit 1932, volledige film.

Ik vind ze…..wel aardig…

Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: