Zeer slechte en emotionele dag….

Zaterdag 7 mei 2011 >> Vandaag gewoon een ronduit slechte, gespannen dag. Ik ontdekte vanmorgen dat mijn moeder momenteel behoorlijk zwaar overspannen is, en dat is niet leuk. Zowel mijn moeder als ikzelf hadden al eerder bij de GGZ aangegeven dat mijn moeder er, gezien het vrij recentelijke overlijden van mijn vader, eigenlijk nog niet aan toe is om mij in huis te nemen. Daarop werd echter geen aktie ondernomen van de GGZ uit, en dat is bijzonder jammer en moeilijk ook op sommige momenten…

Ik kan het over het algemeen vrij goed vinden met mijn moeder samen, maar toch neigt ze er vaak vrij sterk toe om teveel beslag op me te leggen, wat ik moet bezuren de resterende dag wat het betreft…… En zo ben ik ook nu buitengewoon gespannen en er is een sterke emotionele lading voelbaar in mijn hoofd. Er is sinds ik hier thuis woon te weinig ruimte voor ontspannende bezigheden, en dat maakt dat ik het zelf op sommige dagen ook moeilijk krijg in emotioneel opzicht. Er leeft een enorme angst bij mijn moeder dat de spullen van mij niet tijdig een plek zullen vinden hier in huis, zo erg dat het leven ervan af lijkt te hangen……. Wat ze daarbij vergeet en wat ik in voorkomende situaties ook niet echt duidelijk kan maken, is wel het feit dat als ik alsmaar achterelkaar met inspannende dingen bezig blijft dat ik dan ook op een gegeven moment geestelijk weer ga afknappen, en psychisch aan ten onder ga…. Ik ben nu alweer ruim drie weken achterlkaar bezig met inspannende bezigheden, en ik begin daar nu last van te krijgen. Ik hoop dat er verandering in komt, want anders krijg ik het alleen maar steeds moeilijker en zwaarder…..

Vandaag was het bovendien heel mooi lenteweer en een vriendin uit Amsterdam was zo aardig om me even te bellen en uit te nodigen om langs te komen. Daar had ik vandaag ook echt weer eens zin in, zeker als je bedenkt dat de laatste keer ook alweer weken geleden was. Maar mijn moeder was behoorlijk gespannen en kan dan in zulke situaties wanneer ze niet lekker in haar vel zit, behoorlijk overheersend zijn…

Volgende week dinsdag komt mijn spv’er op bezoek en het lijkt me ook goed om het met haar ook eens over dit soort kwesties te praten.. Vanmiddag wat boodschappen gedaan, en de afspraak in Amsterdam noodgedwongen moeten afzeggen. Dat was niet leuk, integendeel zelfs, want ik heb juist dringend behoefte aan meerdere periodes van rust en ontspanning. Anders kunnen mensen me straks weer naar de GGZ toe brengen, en dat zie ik juist te voorkomen…… Bah, echt een baaldag, en heb nu mijn hoop gevestigd op morgen, zondag…..

Boudewijn.

Comments

 1. bart says:

  Dag Boudewijn,

  ik had je vanochtend even gebeld voor eventueel een afspraak maar je vertelde dat het je niet zo goed uitkwam.
  we kunnen volgende week wel naar een rustig plekje gaan als je dat wilt.
  bel of mail me dan als je daar zin in hebt.

  groet,
  bart

  • Hallo beste Bart,

   Het klopt, onze afspraak komt mij nu niet zo goed uit. Ik logeer momenteel in een hotel, genaamd Zuiderpoort Gesloten in de Haarlemse wijk Schalkwijk. Het gaat sinds enkele dagen, na een dipje, weer een stuk beter met mij. Zo tussendoor ga ik ook even op werkbezoek hiernaast, op de gesloten afdeling, en daarbij kwam ik tot de opzienbarende conclusie dat de sfeer daar in enkele dagen concreet is veranderd. Er wordt zelfs hardop gelachen.

   Binnenkort houdt mijn vakantie hier op en hoop ik eerst eens op vakantie te gaan, op zoek naar een aantal bekenden, vriendinnen. Eerst zag ik het nogal somber in allemaal, want het is niet leuk als je er met veel pijn en moeite bijna in geslaagd bent om een van je tweelingzielen te ontmoeten, en je wordt vervolgens door de politie overgebracht naar een gekkenhuis, maar achteraf gezien was het wel even nodig, al was het alleen maar om een nieuwe vriendin te ontmoeten hier, zij draagt de (schuil?)naam “Mrs. Charlotte Luckman” en is 28 lentes jong.

   Mocht je in de tussentijd willen mailen, dan kan dit gerust. Mogelijk dat ik dit weekend alweer thuis kom in Amstelveen, en anders heb ik morgen ook de beschikking over mijn kleine mini laptop computer die mijn moeder me morgen komt langsbrengen. Dan hoef ik niet langer meer deze clientencomputer met anderen te delen en heb ik wat meer tijd voor de computerhobby.

   Helaas is mijn oude mobiele nummer niet meer in gebruik. Het toestel is vernietigd, en het oude abonnementsnummer bij de peperdure provider Vodafone heb ik opgezegd. Ik ben sinds kort overgestapt naar een relatief onbekende, maar wel erg goede en voordelige telecom aanbieder voor mobiele telefonie, Lycamobile. Voor nationaal telefoonverkeer vanaf mijn mobiel binnen Nederland betaal ik slechts 7 cent per minuut naar vaste nummers, en mocht ik ooit buitenland-reizen gaan maken dan is dit ook veruit de goedkoopste telefoonaanbieder. Mijn nieuwe nummer dat ik sinds enkele weken in gebruik heb is: (06)864.37.059 . Misschiene kun je mij ook jouw telefoonnummer doormailen, want met de vernietiging van mijn oude simkaart, ben ik veel nummers kwijtgeraakt, waaronder helaas ook die van jou. Alvast bedankt voor je reaktie en ik hoop je gauw weer te zien en spreken. Ik denk dat het er de komende week wel van komt om af te spreken, maar dat laat ik je dan nog wel even weten…

   Met vriendelijke groeten,
   Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: