Bezoekje aan oude bekenden, nieuwe aktiviteiten van praktische aard…, videoclip van satirisch duo Koot en Bie, getiteld: “Rijles”…..

“De Rijles” (satirisch duo Koot en Bie)

 

Donderdag 12 mei 2011 >> Vandaag best wel een aardig dagje. Vanochtend vroeg allereerst een bezoekje gebracht aan de kapper, gevestigd in het winkelcentrum Kostverlorenhof, naast Dirk v/d Broek.  Ik werd daar geknipt door een aardige jongedame, en ook niet duur. Slechts E.12,50 en m’n kapsel ziet er nu weer een stuk beter uit dan eerst. Vroeger ging ik altijd naar een kapsalon in het oudere gedeelte van Amstelveen en betaalde daar ruim 19 euro, exclusief reiskosten.

Vervolgens even terug gereden naar mijn moeder en evenlater volgens afspraak bij de pedicure geweest om mijn voeten weer te laten bijwerken. Dat was hard nodig na bijna een half jaar. Een al wat oudere vrouw, die haar werk echter goed doet. Ze merkte op dat ik er zo goed uit zag en dat ik goed in mijn vel zit, beter dan ze eerder had gezien. Daarna ben ik met de auto even langs mijn goede vrienden van StevaB Elektronica gereden, om wat spullen aan te schaffen. Ik kwam er binnenlopen en het eerste wat me daar opviel was dat ze de winkel behoorlijk hebben uitgebreid in de zes maanden dat ik er niet meer ben geweest. Behalve diverse spullen op elektronicagebied verkopen ze daar ook op maat gemaakte computer-systemen en computeronderdelen en ze hebben ook een reparatie-afdeling. Het is de enigste elektronicawinkel in Amstelveen en ze doen er goede zaken. Andre, de eigenaar van de zaak, ken ik nog van lang geleden, uit de tijd dat hij in een andere zaak op elektronica en hifi gebied werkte, Valkenberg geheten, eveneens aan de Amsterdamseweg. Het was ergens rond het begin van de jaren ‘80 dat ik, na het behalen van mijn mavo diploma, een maandje in die zaak heb gewerkt. We zijn dus ook oud-collega’s van elkaar. Toen de winkel Valkenberg werd opgeheven heeft hij enige tijd gewerkt in een elektronicawinkel aan de Rembrandtweg in Amstelveen. Deze zaak heette Radio Van Dijken, maar bestaat inmiddels ook al heel lang niet meer. Daarna heeft Andre een nieuwe winkel geopend die nu nog steeds StevaB Elektronica heet, en het was dus ook leuk om vanmiddag na lange tijd weer eens even bij te praten. Ze waren wel allemaal erg begaan met hetgeen mij is overkomen, en hadden me al eens eerder verteld dat ze er regelmatig oudere, afgekeurde computersystemen binnenkrijgen en dat ik er dan gerust eentje gratis mocht komen ophalen. Vaak is er slechts een enkel onderdeel in de computer wat dan defekt is, maar voor de rest funktioneren ze over het algemeen vrij goed. Een enkel onderdeel is voor mij vrij gemakkelijk te vervangen. Toch goed om te weten denk ik dan.

Deze keer kwam ik echter niet bij hen langs voor computeronderdelen of iets dergelijks, maar voor wat inktpatronen voor de printer, en aangezien ik de audio-montage hobby en radio-hobby weer opnieuw wil gaan oppakken, liet ik me uitgebreid informeren over een voor mij geschikt analoog mengpaneel. Voor een vrij redelijke prijs heb ik daar een zes kanaals mengpaneel (4 x line in en 2 microfoonaansluitingen) met een aantal extra voorzieningen aangeschaft en een condensator-microfoon… De batterij voor de microfoon en een extra aansluitsnoer voor m’n portable cd-speler kreeg ik er van hun geheel gratis bij geleverd, en nog een kleine attentie ter gelegenheid van de uitbreiding van de winkel. Ik heb er weer heel veel zin in gekregen om weer eens te beginnen met het maken van diverse geluids- en muziek-montageprogramma’s, om deze op cd te kunnen branden, dan wel via de computer te kunnen plaatsen als ‘radio’programma op mijn websites. Voorlopig nog programma’s in het gecomprimeerde bestandsformaat wma 64 kb./sec., waarmee bijvoorbeeld een programma van 80 minuten slechts 38 mb. ruimte op de website inneemt. Om geluidsprogramma’s ongecomprimeerd op een website op te slaan is heel inefficient, omdat een programma van 80 minuten dan ongeveer 700 mb. webruimte in beslag zou nemen, een kostbare zaak…… Maar ook met wma (windows media player bestand) is de kwaliteit van audio op de website heel erg goed, aangezien ik dan gebruik maak van een nieuwere wma-pro standaard. Deze worden ondersteund bij de luisteraar door de standaard in Windows aanwezige Windows media player, maar ook door gratis downloadbare geluidsspelers zoals WinAmp. De ervaring is dat voor weergave de minste problemen ontstaan bij gebruik van de browser Internet Explorer. Microsoft heeft onlangs de nieuwe Internet Explorer, versie 9 geintroduceerd, veruit de beste browser die ze tot nog toe ooit in de geschiedenis hebben gelanceerd. Je kunt, bij het aanklikken van een programma-button op de websites het scherm mediaplayer dusdanig in omvang minimaliseren dat het een klein blokje wordt, waarin je toch kunt zien wat voor programma er draait, en de speelduur. Minder ervaring heb ik wat dit betreft met andere browsers zoals Firefox of Google Chrome, maar ervaren gebruikers van dergelijke eveneens goede browsers weten daar vast ook wel een oplossing op te vinden denk ik.

Na een kort afsluitend praatje verliet ik de winkel weer, en ze wensten me nog allemaal erg veel succes in deze moeilijkere tijden. Toen ik weer in de auto terug naar huis zat dacht ik bij mezelf dat het misschien best weleens leuk zou kunnen zijn om in de toekomst een paar uurtjes per week (ook niet meer denk ik, dat zou me weer teveel worden) vrijwilligerswerk voor hun te gaan doen in de zaak. Een volgende keer zal ik daar eens naar vragen.

Verder heb ik daarstraks, voor het avondeten, nog een nieuwe update geupload van de website op http://cbdekat.magix.net/public . Ik denk dat ik voor de rest van de avond niet veel ga doen, want het was een vrij druk bezette dag en wil toch ook wel even wat extra rustmomenten inlassen tussendoor. Ik heb wel een goed gevoel over deze dag.

Morgen hoop ik een aantal foto’s te gaan maken van de nieuwe eenvoudig opgestelde geluidsmontagestudio, tijdelijk gevestigd in de vroegere werkkamer van mijn overleden vader. Ik vond het ook wel aardig om bij deze weblog een video bij te  voegen van het satirische duo Kees van Kooten en Wim de Bie, een korte maar leuke video, getiteld “rijles”.

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: