Rustig dagje, praktische bezigheden, behoefte aan rustmomenten…, over Mauries….

Zondag 15 mei 2011 >>Hierboven, een erg leuke video met als thema “rijles”,  ingezonden door een goede vriendin.

Vandaag echt een zondag om het even rustiger aan te doen. Wel bezig met de voorbereidingen van het maken van de eerste geluidsmontage van dit jaar 2011, en het maken van een lijstje van wensen en verlangens, gericht op heden en toekomst. Door alle indrukken die ik in de loop van de dag opdoe en als reaktie op alle gebeurtenissen sinds december jl. merk ik dat het toch goed is om wat meer rustmomenten te nemen. Ik merk dat dat me goed doet.

Komende week hoop ik weer even op visite te gaan bij iemand die ik vrij recentelijk heb leren kennen, en zo mogelijk ook afspreken met een bekende van Peggy, voor een kennismaking en om eens verder te praten over haar. Inmiddels zijn er al heel wat spullen die ik had meegenomen van de open afdeling netjes opgeruimd, en hoop morgen de rest te kunnen opruimen.

Wellicht ook gelegenheid de komende periode om wat rommel op de zolderkamer op te ruimen, zodat ik wat meer ruimte heb dan hier in de werkkamer van mijn vader om aan de audio-montagehobby te kunnen werken. In principe zou ik dan ook de vroegere draaitafel van mijn vader die nu nog in de garage staat, op het mengpaneel kunnen aansluiten. Er staan bovendien nog veel langspeelplaten in de garage. Niet alles, maar wel heel veel LP’s en singles uit vroeger jaren…… Het nieuwe mengpaneel is geschikt voor MD-elementen, draaitafels met een magneto-dynamisch element.

Afgelopen nacht wel eventjes wakker gelegen toen er allerlei herinneringen in mijn hoofd naar boven kwamen van Mauries, die in maart jl. ten gevolge van een suicidepoging is overleden. Ik heb toen, net als de periode voorafgaande aan mijn afgelopen opname, van alles geprobeerd met heel veel engelengeduld, om hem te stimuleren positiever in het leven te komen staan, stapje voor stapje… Maar ja, hij heeft het uiteindelijk  toch niet gered. Ook Mauries heeft destijds een vergelijkbare ervaring gehad als ikzelf, want ook zijn huis is destijds afgebrand… Wat ik van hem begreep is dat hij bijzonder weinig sociale contacten had en met de nek werd aangekeken door buitenstaanders. Na zijn voorlaatste suicidepoging had ik hem aan de lijn, volledig uitgeput, moeizame ademhaling en trage motoriek. Dat was wel het moment dat er bij mij een alarmbel ging rinkelen, en heb toen via mijn weblog waarvan ik wist dat die ook door hulpverleners van de gesloten afdeling in Hoofddorp werd gelezen, dingen uiteen gezet, verduidelijkt en gepleit voor een spoedig ontslag en het spoedig vinden van een verblijfplaats voor hem. Heel veel gesprekken met hem gehad, en hij heeft toen zelfs contact gehad met de patienten vertrouwens persoon in Hoofddorp om over zijn situatie en veel te langdurige opnameperiode te praten. Uiteindelijk hoorde ik eind februari van hemzelf dat hij de 28ste februari met ontslag zou gaan en worden overgeplaatst naar een splinternieuw beschermd wonen projekt. Lange tijd leek hij erg enthousiast te zijn, er intens naar toe te leven. Maar ja……hoogstwaarschijnlijk toch weer een terugval gehad kort na zijn intrek in beschermd wonen Amsterdam. Afschuwelijk voor hem en voor iedereen die hem persoonlijk heeft gekend…

Uiteindelijk ben ik toch weer in slaap gevallen en vanochtend eens heerlijk uitgeslapen. En vandaag was kwa stemming een dag die ik zou kunnen omschrijven als vrij positief…

Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: