Filmpjes op YouTube, lelijke val van mijn moeder, tijd voor verandering en meer bijzonderheden.

Dinsdag 31 mei 2011 >> Ja, mijn moeder en ik stonden vanmiddag ergens in Amstelveen geparkeerd op een parkeerplaats en op de terugweg richting auto struikelde mijn moeder over een scheef liggende tegel op deze parkeerplaats, waarna ze een lelijke val maakte vol op haar gezicht. Uiteindelijk voor alle zekerheid toch even langs het ziekenhuis gereden, bij de afdeling spoedeisende diensten, voor onderzoek. Hoewel de schaafwonden behoorlijk pijnlijk zijn, lijkt de schade vooralsnog tot nog toe wel mee te vallen. Maar het was natuurlijk wel even schrikken. Morgen wel even langs het gemeentehuis om hiervan melding te doen, want het is uiteindelijk wel zo dat de gemeente verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de bestrating van wegen, parkeerplaatsen e.d., en dus zou m’n moeder wel voor een schadevergoeding in aanmerking komen voor haar bril die ook behoorlijk beschadigd is geraakt. Dat lijkt me wel zeer gerechtvaardigd in dit geval.

Tot nog toe ben ik hoofdzakelijk gericht geweest op het werken met geluid, het maken van geluidsmontages op cd en internet, maar ik ontdekte in de administratie van m’n computer dat ik ook nog een gratis account had geaktiveerd bij het videokanaal YouTube op internet. Het moet relatief eenvoudig zijn om een eigengemaakt spotje, een filmpje van maximaal 15 minuten in HD kwaliteit, te uploaden naar de server van YouTube. Eerdaags hoop ik een eerste filmpje te hebben afgerond en dan kan het experiment beginnen. Voorlopig maak ik nog even gebruik van de ingebouwde webcam camera van de laptop voor het maken van de video’s. Nadeel is wel dat als ik daar muziek aan zou toevoegen waar auteursrechten op van toepassing zijn, dat dat spotje al gauw zal worden verwijderd van het web, tenzij je natuurlijk zo vermogend bent om de auteursrechten voor die muziek te kunnen bekostigen. Die tarieven liegen er niet om in ieder geval. Of misschien zelf een geimproviseerde gezongen tekst aan het geheel toevoegen. Zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn? Ik bedoel, gewoon eventjes een hamer pakken en een aantal keren flink op je duim slaan… Als het goed is doet de natuur dan de rest, toch???

Ik ben nu alweer vier weken met ontslag, en over het algemeen kan ik het vrij aardig redden in de huidige woonsituatie, al ben ik deze huidige woonsituatie wel 20 jaar lang ontwend geraakt. Ik voel toch wel dat het prettig zou zijn als er toch weer  verandering in deze woonsituatie komt, want daar zitten ook  nadelige kanten aan verbonden,  en enige beperkingen kwa vrijheden. Zonder hier op de details in te gaan, er zijn wel bijzonder hoopgevende ontwikkelingen gaande wat dit betreft!

Ben wel erg blij met het feit dat ik de afgelopen 29 dagen ongemerkt bijna 7 kg. overtollig lichaamsgewicht ben kwijtgeraakt. Is ook logisch, want de sfeer in de kliniek was nou ook niet bepaald prettig, veel aanvaringen met de hulpverlening (vooral door de bijzonder slechte communicatie tussen hulpverleners onderling), maar gelukkig is die tijd nu al bijna een maand voorbij. Dat is wel zo prettig, nog altijd. Ik ben eigenlijk nauwelijks bewust bezig met afvallen, denk er eigenlijk niet eens bij na, maar als deze ontwikkeling zich voortzet dan kan ik straks ook weer eens kleding gaan kopen die ik lange tijd niet heb kunnen dragen. Het valt niet altijd mee om in grote maten kleding te vinden die ik ook wel weer eens zou willen dragen, en als je er al wel aan kunt komen dan hangt daar over het algemeen een aardig prijskaartje aan helaas. Vandaar ook dat ik mij voorlopig wat probeer te behelpen met sportkleding, wat overigens wel erg lekker zit. Mijn ervaring is dat doelgericht handelen vrijwel altijd tot teleur-stellende negatieve resultaten leidt. Juist door in algemene zin intuitief te leven en handelen vanuit het hier en nu, leidt vaak tot veel betere resultaten bij mij, ongeacht waar het over gaat. En het leeft ook zoveel prettiger. Binnenkort, als alles goed gaat, dus mijn eerste filmpje op YouTube, en zie er erg naar uit. Een draaiboek? Nee, dat ken ik niet in mijn leven. Dat wil zeggen, ik ken het woord wel, maar nee, dat is voorbehouden aan mensen die daar juist wel veel baat bij hebben. Bij mij verdwijnt het draaiboek al in de prullenbak, nog voordat het is geschreven zal ik maar zeggen. Net als kookboeken, handleidingen van apparatuur e.d., handig voor sommigen, maar heb ze niet nodig en belanden uiteindelijk meestal toch…………in de papierbak!

Hartelijke groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: