Op ziekenbezoek, gesprek goede vriend, morgen misschien dagje uit en overige bijzonderheden m.b.t. morgen…

Woensdag 1 juni 2011 >> Ja, vandaag alweer de eerste dag van de maand juni. Inkopen gedaan voor de komende periode en vanavond even op ziekenbezoek geweest bij een mevrouw van middelbare leeftijd die een kwaadaardig en ongeneeslijk verklaard gezwel heeft wat inmiddels overal is uitgezaaid. Het wat ook te merken, want haar conditie is in de periode dat ik haar niet meer heb gesproken (dec.2010 t/m mei jl.) en gezien zichtbaar aanzienlijk verslechterd. Ze heeft wel een nieuwe woning gevonden, niet zover van de lokatie waar ik 20 jaar lang heb gewoond. Het was toch wel een prettig gesprek met haar, en heeft slechte ervaringen met de GGZ. Zij is ook geruime tijd opgenomen geweest, en verblijft al langere tijd weer thuis. Alleen de hulp, geestelijke ondersteuning die ze krijgt vindt ze ronduit slecht in deze terminale fase van haar ziekteproces. Zij is nog niet zo lang geleden vanuit haar vorige woning elders, eveneens weggepest. Dat komt dus helaas vaker voor bij mensen met een kwetsbaarheid… Maar ze vond het wel fijn dat ze even heeft kunnen praten met mij.

Voor het eten nog even een goede vriend gebeld die momenteel, zeer begrijpelijkerwijze, geestelijk ook niet helemaal goed in zijn vel zit, vanwege een partner die ook niet lang meer te leven heeft. Ik wens hem en zijn partner heel veel sterkte in dit proces, mochten ze dit lezen.

Daarnaast nog onverwachts een aardig sms berichtje ontvangen van een oud hulpverleenster van de ggz die me heel veel sterkte wenste en hoopt op een goede nieuwe start als ik later weer een eigen stekkie heb gevonden in een nieuwe woning. Nee, natuurlijk niet meer in zo’n sektarische gemeenschap als Centraal Wonen is geworden in 20 jaar tijd, maar ergens anders. Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat de opstelling van het bestuur van die woongroep, refererende aan het gesprek van 13 april jl., tot grote problemen heeft geleid voor wat betreft de zoektocht naar een nieuwe woning. E.e.a. zal verder in de toekomst zeker nog een staartje krijgen, zo is mijn verwachting, al doe ik hiervan op deze weblog verder geen uitlatingen….

Het was vandaag een prachtige zonnige dag, en morgen misschien een mooie gelegenheid om eens een dagje eruit te gaan samen met mijn moeder, zoals ze had voorgesteld. Daarnaast heb ik er veel zin in om morgen ook weer even contact op te nemen met een goede vriendin die ik alweer een tijdje niet heb gesproken.

Verder gaat het met mij persoonlijk momenteel over het algemeen vrij goed, al kan het zeker nog beter op bepaalde momenten……  ‘s Nachts een vrij aktieve droomwereld, al kan ik me de inhoud van deze dromen helaas meestal niet meer herinneren.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: