Klein uitstapje, mooie muziek, wisselvallige gemoedstoestand, plannen voor (internet-)radiostation…

Dit was dan een mooi nummer, van een van mijn favorieten, Alicia Keys…

 

Donderdag 2 juni 2011 >> Vandaag officieel Hemelvaartsdag, maar wel nog een aantal winkels geopend vandaag. Uiteindelijk zijn we even wezen kijken bij de Gamma, want ik ben al langere tijd op zoek naar een degelijke kwaliteit ventilator voor warme dagen. En, met succes, want ik heb een hele mooie gevonden, helemaal verchroomd en met een zeer degelijke voet. Dus niet zo’n kleintje voor op tafel maar eentje met een staande voet eronder. En het nieuwste is ook, er zit zelfs een afstandsbediening bij. Wel zo handig, en neem hem natuurlijk ook mee als ik later in een nieuwe woning aan een frisse nieuwe start ga beginnen. Daar verlang ik wel heel erg naar, heb zin in een nieuw leven, en ik merk ook dat er nu al veranderingen gaande zijn in positieve zin, een soort omslagpunt in de tijd. Al is dit gevoelsmatige positieve gebeuren nog niet erg stabiel en kan soms sterk wisselen tussen enerzijds een gewone, normale gemoedstoestand en anderzijds een enigszins bedrukte stemmingstoestand waarbij vaak ook een sterke emotionele beladenheid voelbaar is diep van binnen. Maar, is dat zo vreemd? Ik bedoel, als ik zo reeel mogelijk terugkijk op het verleden dan is het natuurlijk wel zo dat ik niet lieg als ik vertel dat mijn hele leven, ondanks bergen vol positieve energie die ik daar toen in stopte om het tij te keren, tot voor januari 2011 jl. grotendeels werd ‘gekleurd’ door een zeer langdurige aaneenschakeling van pijnbeleving, traumatische ervaringen van diverse aard, afwijzingen, depressie, veelvuldig misbruik door anderen, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau, en andere tegenslagen, Dusdanig  veel dat Rob, een goede vriend, tevens een soort indirekte getuige van e.e.a., zich nog niet zo heel lang geleden (2010) ietwat bezorgd begon te raken, en zich letterlijk afvroeg hoe lang ik die rugzak met ervaringen nog kon dragen… Die daarmee verband houdende, deels nog onverwerkte opeenstapeling van emoties zullen er toch een keer uit moeten komen. Maar ik ben er niet meer zo bang voor gelukkig, want het zou een gezonde ontwikkeling zijn, zeker als ik straks weer op mezelf ga wonen. Hoewel ik daar later wat meer duidelijkheid over hoop te krijgen, begin ik mij in deze  omslagperiode toch wel steeds sterker af te vragen dat het, goed beschouwd, niet anders kan zijn dat er nadien wel een gigantische en blijvende berg van sterk positieve ervaringen moet komen, ter compensatie om het zo maar eens te zeggen. Maar het lijkt me niet meer dan logisch dat de eerder in dit verhaal omschreven wisselvallige gemoedstoestand pas echt kan stabiliseren als alles van toen ‘eruit’ is……

Hoewel niet zo’n leuk verhaal, meest schrijnende voorbeeld met betrekking tot het bovenstaande wat ik hierbij zou kunnen noemen is de periode januari 1998 t/m oktober 2007, toen ik een relatie had en ook enige tijd getrouwd ben geweest met mijn ex. Het was mijn eerste keer, en dus had ik er alle vertrouwen in dat dat iets zou moeten worden, iets teveel  vertrouwen, achteraf gezien…. Ik werd in deze periode dusdanig sterk door haar overheerst dat ik m’n identiteit gedurende lange tijd op laatst volledig kwijt was geraakt. Extreem sterke dominantie wat er in snel tempo toe leidde dat ik de realiteit al heel erg snel volledig uit het oog had verloren. Een soort van symbolische slaaptoestand van bijna tien jaar, geestelijk gezien, zal ik maar zeggen. Het gaat wat ver om hier alles te gaan vertellen op mijn weblog, maar toch, het was een ronduit afschuwelijke, bijzonder pijnlijke ervaring, zo gemanipuleerd te worden. En de familie deed daar even vrolijk aan mee.  En ook daadwerkelijke romantiek is iets wat ik tot op de dag van vandaag, en zo ook toen in die tijd nooit heb gekend, het kon zich niet ontplooien, terwijl dat juist iets is wat in het bijzonder voor mensen geboren onder het teken Vissen, normaliter zo menseigen is… Wel een goede zet toen ik in de zomer van 2007 in snel tempo de keiharde realiteit weer onder ogen ging zien, om deze relatie te beeindigen. En dat was ook beter, bovendien, een serieuze band….die was er namelijk niet, eigenlijk al vanaf het begin…… Voor zover ik het kan nagaan is deze ervaring iets wat ik al jaren geleden voor een belangrijk deel heb kunnen verwerken en afsluiten, maar toch, het kan soms raar lopen in het leven. Het moeilijkste was toen op laatst ook het gegeven, het besef dat zo’n slordige tien jaar van je leven in wezen totaal verwoest is geweest……..

Muziek luisteren helpt me vaak erg goed en dat doe ik dan ook veel. En ik begin nu ook dingen te ondernemen die ik ofwel lang niet meer gedaan heb, dan wel dingen die compleet nieuw voor me zijn, zoals het maken, van video-montages bijvoorbeeld, voorlopig nog gemaakt met de ingebouwde webcam van de laptop, en later als ik weer een nieuwe videocamera bijelkaar heb gespaard ook opnames in ‘the outside  world’ …. Het is een kwestie van  ervaring opdoen, en ook niet zo moeilijk. Maar de oude hobby van montages met audio (puur geluid) maken is toch iets waar ik de meeste ervaring mee heb, en het zou nog leuker zijn om in het echt radio te kunnen gaan maken, desnoods bij een bestaande omroepvereniging, maar eigenlijk nog veel liever zelfstandig, een eigen station openen. Alleen dat is in deze periode wel erg lastig, gezien het feit dat je dan aan zovele formaliteiten moet voldoen, waaronder een licentie behalen voor het gebruik van een radiozender en niet te  vergeten die welhaast onbetaalbare auteursrechten. Want goed beschouwd, is radio, zeker in deze tijd, niet een sterk ondergewaardeerd medium geworden ten opzichte van de televisie? Ik denk van wel, en dat is erg jammer! Voorlopig wil ik mijn eigengemaakte audiomontages nog aanbieden als losse wma-bestanden voor op internetwebsites, en wil me mettertijd ook eens gaan verdiepen in een techniek die heet ‘streaming audio’ …… Dat zijn van die radiostations die al dan niet continu uitzenden via het internet. Ook een goede mogelijkheid denk ik, maar toch, die goede oude FM omroepband, de analoge techniek die erachter schuil gaat, die heeft toch iets aparts, iets unieks… Om de auteursrechten te kunnen bekostigen in deze tijd zou je natuurlijk ook reklame kunnen integreren in de radio-uitzendingen, maar dat is nu juist iets wat ik NIET wil!! Wel een soort Skyradio, maar dan op vaste tijden per dag en, naast muziek ook praat en themaprogramma’s bijvoorbeeld en geluidsreportages ‘op locatie’…… We zullen zien…

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: