Orientatie m.b.t. nieuwe spullen, radio maken via FM misschien toch een haalbare optie, contact met ex-cliente van de kliniek…

Vrijdag 3 juni 2011 >> Vandaag besloten we om alvast eens op onderzoek uit te gaan naar wat alle benodigde toekomstige spullen en apparatuur ongeveer gaat kosten. Natuurlijk doe je zoiets niet in een dag tijd, maar we zijn toch weer wat wijzer geworden. Een nieuwe koelkast met ingebouwde diepvriezer en een combinatie gasfornuis/elektrische oven zijn eigenlijk wel een eerste vereiste als ik later weer op mezelf ga wonen. De winkel in Amstelveen waar we gekeken hebben heeft in ieder geval wel die merken apparatuur die ook langere tijd meegaan en weinig terugkomen voor reparatie. De gasfornuis/elektrische oven combinatie bijvoorbeeld is van een degelijk merk, en leuk ook om te weten dat de daar ingebouwde elektrische oven tegenwoordig aanzienlijk minder stroom verbruikt dan vroeger. Ik herinner me nog dat de oven in mijn oude, verloren gegane, fornuis een verbruik had van ongeveer 2,5 kilowatt per uur, en de huidige generatie ovens, van het merk dat we op het oog hebben, verbruikt tegenwoordig niet meer dan 0,89 kilowatt per uur, een aanzienlijk verschil dus en een gigantische besparing ook op de jaarlijkse elektra-rekening. Daarnaast van hetzelfde merk ook een mooie koelkast-diepvriezer combinatie zien staan. Je hebt ze tegenwoordig ook met een no frost systeem, dat wil zeggen dat er geen ijsvorming plaatsvindt in het diepvriesgedeelte en dat hij dus ook nooit meer ontdooid hoeft te worden. Nadeel is wel dat dit systeem juist meer energie verbruikt dan een koelkast zonder een no frost systeem. Die verschillen in energieverbruik kunnen aanzienlijk oplopen. We zagen een koelkast zonder die automatische ontdooitoestand, en deze is relatief gemakkelijk te ontdooien eens per half jaar, omdat er tussen de diepvriesladen geen ijzeren platen meer zitten maar een glasplaat. Deze is gemakkelijk schoon te maken door de plaat eruit te halen en bijvoorbeeld onder de hete kraan te ontdooien. Die hele ontdooitoestand duurt volgens de verkoper in moderne koelvriescombinaties zonder nofrost systeem hooguit een half uurtje. De aanschafprijs is in dit geval gelijk, maar het scheelt wel aanzienlijk op de elektra-rekening.

In dezelfde winkel ook eens gekeken naar een nieuwe televisie met een beelddiameter van tussen de 80 en 92  cm. Geen LCD toestellen meer, maar LED toestellen. Deze hebben een veel scherpere beeldweergave. Daarnaast nog een digitale harddiskrecorder en een nieuwe homecinema setje. Al met al vallen de prijzen me eigenlijk heel erg mee. De schadeuitkering is vandaag ook bekend geworden, en als ik alle benodigde spullen bijelkaar optel dan moet dat allemaal gemakkelijk kunnen, inclusief de huur van een box voor tijdelijk, om de spullen in op te slaan die nog over zijn gebleven en goed zijn. Het mag dan zo zijn dat alles in de woonkamer van mijn oude woning is verbrand, de spullen die in de rest van het huis stonden zijn nog allemaal intact, inclusief een vrij nieuwe wasmachine, de stofzuiger, de bedden en alle vrij kostbare audioapparatuur die in de middelste (hobby-)kamer stonden. Daarin stonden daarnaast ook nog twee desktop computers, eentje uit mei 2006 en de andere uit februari 2007, bij de introduktie van Windows Vista. Ik begrijp dat ze allebei nog goed zijn, alleen wel sterk verouderd. Maar mogelijk nog wel bruikbaar. Heel veel CD’s (schatting ongeveer 80%) en alle software is ook bewaard gebleven! Waar ik nog de meeste moeite mee heb is het feit dat mijn beste en splinternieuwe pc ooit, met alle foto’s erop, verloren is gegaan, maar ook bijvoorbeeld die mooie kerstkaart die ik eind 2009 persoonlijk van Peggy heb gekregen, een belangrijk aandenken aan haar…, een handgeschreven papiertje van haar met haar persoons- en adresgegevens, en letterlijk alle documenten die ik had geschreven over Peggy en haar situatie. Dat is eigenlijk nog het ergste ,meest pijnlijke van alles! Ik bedoel alleen maar te zeggen, leuk zo’n inboedelverzekering, maar dat vergoedt alleen de materiele waarde van verloren gegane spullen, niet de emotionele waarde van verloren gegane dingen, die , zeker in het geval van Peggy, gewoon onbetaalbaar zijn, niet in geld uit te drukken… Dat is helaas ook niet te vervangen……

Verder vond ik op het internet een aantal artikelen waaruit blijkt dat het misschien toch wel mogelijk is om op de een of andere manier een eigen legale FM radiostation op te gaan zetten. Wil toch gaan informeren hiernaar, me uitgebreid laten voorlichten door de diensten die daarmee verband houden…

Tenslotte, ik werd vanmiddag nog gebeld door een voormalig opgenomen patiente van de open afdeling van de GGZ, hier in Amstelveen. Het gesprek was vrij kort, maar toch wel weer eens aardig…

Als laatste kun je nog kijken en luisteren naar een stukje muziek van Enya, een nummer wat ik nog niet kende, maar wel bijzonder mooi…

Groetjes van Boudewijn.

Comments

 1. Dag Boudewijn,

  een tijdje geleden hadden wij mailkontakt over Peggy.
  je zei toen dat je niet zo goed in je vel zat, maar als het beter zou gaan zou je wel een afspraak willen maken.
  dus mijn vraag is of het nu wat beter met je gaat.

  Mvg.,
  Bart Versteege (vriend van Peggy)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: