Stukje versterkend bewustzijn, wel belangrijk, ook voor de toekomst……

Een nummer van een vroeger zeer bekende groep wat ik nog niet kende….

 

Dinsdag 21 juni 2011 >> Vandaag is het 21 juni, het begin van de zomerperiode, en een dag waarin er wat m’n innerlijke belevingswereld en gedachtenstroom betreft toch het een en ander lijkt te veranderen, maar ook kwa bewustzijn. Als ik terugkijk op heel veel jaren en dagen zoals bijvoorbeeld gisteren, valt me bijv. toch op hoe negatief ik vaak dacht en in het leven stond. Maar, daar komt een mens niet verder mee, integendeel zelfs, en het kost bovendien bergen met energie, verspilde energie zou ik eigenlijk beter kunnen zeggen. Nu alles weer op z’n plek begint te vallen bedenk ik me, dat ik eigenlijk geen zin meer heb in welke vorm van negativiteit dan ook. En waarom ook eigenlijk, veel mensen in onze cultuur staan al zo negatief in het leven, maar dat maakt een mens alleen maar somberder en verdrietiger, en het gebeurt ook vaak dat je een dergelijke negatief geladen energie ook uitstraalt naar buiten toe. En dat mag toch niet de bedoeling zijn? Maar het gebeurt meestal wel, en is ook logisch.

Nee, IK WIL DAT NIET MEER! Het zou ook beter zijn om die omstandigheden te vermijden die negatieve uitingsvormen en gedachtenstromen juist in de hand werken. Dit als een vorm van zelfbescherming tegen wat je zou kunnen omschrijven als vormen van negatieve overprikkeling… Toch goed denk ik om eens serieus bij dergelijke aspekten stil te staan die ik heb geschreven daarnet. Ik streef er juist naar om daadwerkelijk positief in het leven te staan en ook te blijven staan. Dat verhoogt ook je kwaliteit van leven en werkt denk ik ook positief uit op letterlijk alles wat je op je weg tegenkomt….. Positieve energie trekt positieve energie aan, en dat is juist hetgeen ik ook wil in de resterende fase van mijn leven. Want is het juist niet de beste manier om die positieve energie in jezelf te ontwikkelen en behouden? Dat maakt je bovendien ook minder afhankelijk van anderen. Wel zo prettig denk ik, zowel voor mijzelf als voor andere mensen die ik op mijn levensweg tegenkom…… En dat kan ik best. En als ik mezelf toespreek dan voel ik me alweer veel prettiger en blijer worden bij de gedachte: “Er zou ook in mijn eigen leven best heel veel meer gelachen kunnen worden dan tot nog toe meestal gebruikelijk was.” Er zijn manieren te over om deze instelling te realiseren denk ik…

Ook dit hele verhaal, tevens een gezonde vorm van positieve zelfkritiek, is tegelijkertijd ook weer een belangrijk stukje bewustzijn. Dit alles moest me toch even van het hart.

Hartelijke groeten, Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: