Spullen uit mijn woning terugbezorgd, nieuwe apparatuur, wijzigingen aan diverse websites…

Zondag 26 juni 2011 >> Vandaag een dag om eens wat te rusten en plannen te maken voor de toekomst. En verder snak ik toch wel heel erg naar een nieuwe start, een zelfstandige woonplek. De ontwikkelingen in dit kader verlopen tot nog toe buitengewoon teleurstellend, maar toch doe ik m’n uiterste best om het hoofd boven water te houden, ondanks alles.

Eergisteren, vrijdag, werden in een grote vrachtauto mijn overgebleven spulletjes uit de woning die nog over zijn terugbezorgd, beduidend meer dan verwacht. Ik heb die spullen thans opgeslagen in een boxruimte. Dat was een hele klus, maar ook weer fijn dat in ieder geval niet alles verloren is gegaan tijdens de brand van vorig jaar december.

Gisteren samen met mijn moeder nog een bezoekje gebracht aan BCC, die tegenwoordig niet meer in het stadshart, maar in Buitenveldert is gevestigd met een hele grote zaak. Kijken naar een nieuwe wasmachine, maar ook naar een cassettedeck. En inderdaad, ze hadden er nog eentje staan, dus de keuze was zo gemaakt, en de prijs viel heel erg mee. Een dubbel cassettedeck, met zowel een analoge als een digitale aansluitmogelijkheid voor respektievelijk audio-apparatuur, dan wel een computer. Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn vrijwel alle cassettebandjes nog bewaard gebleven, en was voor de brand al begonnen met het overzetten van aan slijtage onderhevige cassettebandjes op cd. Deze bandjes, de hele collectie, omvat heel mijn leven zo ongeveer, maar ze hebben niet het eeuwige leven. Het cassettedeck blijkt uitstekend te funktioneren, al prefereer ik toch het gebruik van de analoge aansluitmogelijheden, want de bijgeleverde software kan audiocassettes alleen omzetten in mp3 formaat, niet in wma- of wav.-formaat. Ik ben vooralsnog zeer tevreden over dit cassettedeck, al zal er nog een behoorlijke periode overheen gaan alvorens ik alle ca. 800 bandjes op cd heb overgezet…

Eerder afgelopen week heb ik nog een nieuwe digitale videocamera aangeschaft, want ook deze is tijdens de brand verloren gegaan. Prettige bijkomstigheid was wel dat de prijzen sinds de aanschaf van mijn vroegere peperdure Hi-8 videocamera aanzienlijk zijn gedaald, dat scheelt ruim de helft! Gebruikte men vroeger nog analoge videocassettebandjes voor het maken van video-opnames, nu gebeurt dat met een SD kaart met extra opslagcapaciteit. Helaas ben ik er nog niet toe gekomen om daarmee aktief aan de slag te gaan, maar dat gaat wel gauw gebeuren denk ik. Wel een nieuw geluidsmontageprogramma gemaakt, gedateerd 23 juni, en deze geplaatst op http://cbdekat.magix.net/public , op de startpagina. Momenteel staat deze zelfde website weer de uploaden, want heb er een aantal leuke en interessante afleveringen van het vroegere KRO radioprogramma Ararat (jaren 1993-1994-1995) aan toegevoegd. Deze kun je beluisteren onder een nieuw tabblad op deze website, onder “audio>radioprogramma’s 1”. De totale update van deze vernieuwde website is thans ongeveer 397 mb., wat betekent dat de maximale limiet op dit adres van max.500 mb. al aardig in zicht begint te komen… Ik kan er niet teveel geluidsbestanden en opnames meer aan toevoegen helaas, en gebruik de resterende ruimte denk ik voornamelijk voor nog ontbrekende teksten op deze site en eventueel ook foto’s. De upload is op dit moment van schrijven nog bezig, maar ik verwacht dat je de site in zijn iets uitgebreide vorm zo rond 17:15 uur weer kunt bezichtigen.

Daarnaast wil ik nog een aantal kleine wijzigingen aanbrengen aan een eerder geschreven artikel op deze weblogsite, maar het is nog een heel zoekwerk waar precies, en ben er vandaag helaas nog niet toe in de gelegenheid geweest.

Groeten van Boudewijn.

Comments

 1. Hallo Boudewijn, heb je deze afleveringen ” leuke en interessante afleveringen van het vroegere KRO radioprogramma Ararat (jaren 1993-1994-1995)” nog?
  Heb er mooie herinneringen aan.
  m.vr.gr. Simon

 2. Erik Bosman says:

  ik weet niet wie dit ontvangt maar ik las een stuk op deze site van ene Boudewijn. ik ben al jaren opzoek naar muziek van KRO Ararat uit de jaren 90. ik heb ooot iets opgenomen daarvan maar ben dat kwijt geraakt. het moet uit een uitzending geweest zijn weet ik nog van een zomer zondagavond. ik las op deze site dat er iets online zou staan daarvan maa elan het niet vinden. Kro wil niet helpen met playlisten hiervan. Ben zeer benieuwd of ik een reactie hier op krijg m, zo ja dan graag op mail!

 3. Erik Bosman says:

  ik zou graag in contact komen met Boudewijn. In 2011schreef hij iets over KRO Ararat. Er zou wat van online staan begreep ik. Ik zoek al jaren naar opnames uit de zomer van 1993 of 1994. Ik heb indertijd wat opgenomen maar kwijtgeraakt. kan het nergens online vinden en KRO wil niet helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: