Vergeten gebeurtenissen tijdens opname volledig teruggekeerd…

Maandag 4 juli 2011 >> Ik werd vanmorgen wakker en herinnerde me ineens weer dingen van sinds de brand van 19 dec.2010 die ik meer dan een half jaar lang totaal was vergeten, inclusief de beelden erbij. Ik heb een fotografisch geheugen bij de meeste herinneringen in mijn leven.

Op de avond van de brand ben ik door de brandweer uit huis gehaald en vervolgens naar het VU ziekenhuis gebracht voor lichamelijk onderzoek, om te kijken of ik lichamelijk iets mankeerde, wat dus niet het geval bleek te zijn. Van daaruit ben ik (teruggekomen herinnering) vervolgens overgebracht naar een GGZ instelling ergens in Amsterdam. Daar heb ik vervolgens een nachtje doorgemaakt, de daaropvolgende ochtend nog met de mensen mee gegeten daar en vervolgens naar de open afdeling in De Amstelmere overgebracht. Maar het was, feitelijk gezien, juist al dat heen en weer gereis van instelling naar instelling wat me enigszins verward had gemaakt. Als ik in een vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld bij mijn moeder thuis, ambulant was begeleid dan was er niets aan de hand geweest. Ik verkeerde in een hogere bewustzijnstoestand, al werd zoiets vervolgens niet als zodanig gezien door de GGZ en andere omstanders.

Ik kwam daar terecht in De Amstelmere, dat moet 20 december geweest zijn, er werd mij verder niets verteld waarom ik daar was en begreep van de hele situatie (ik had toen ik nog thuis was immers geen vlammen, geen vuur gezien met mijn ogen) geen barst… Ik begreep dus ook niet echt de reden waarom ik naar De Amstelmere was overgebracht, en ben dus weggelopen. Ben toen lopend, door de sneeuw, naar het ouderlijk huis geweest en mijn moeder heeft mij toen weer terug gebracht naar de Amstelmere. De volgende dag kwam ik uiteindelijk op de gesloten afdeling in Hoofddorp terecht.

Toch wel bijzonder dat die lege plek in mijn geheugen, in mijn bewustzijn pas na ruim een half jaar weer is opgevuld. Een goed teken, net als het feit dat ik mij letterlijk alles herinner wat er de avond van de brand en ervoor is gebeurd, en alles wat ik sindsdien verder heb meegemaakt. Daaruit blijkt wel dat datgene wat ten onrechte werd omschreven (bovendien door iemand die me niet eens heeft meegemaakt tijdens de opnameperiode) als “zwaar psychotisch” in het geheel geen juiste diagnose is geweest. Immers, mijn ervaring is dat in het geval van een zware psychose, dat je je dan nagenoeg niks meer kan herinneren uit zo’n periode!! Dacht er toch goed aan te doen om dit even op mijn weblog te vermelden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: