Positief gesprek over mogelijke terugkeer naar CWA…… Verbetering gemoedstoestand…

Dinsdag 5 juli 2011 >> Vanmiddag heb ik bezoek gehad van iemand uit de woongroep centraal wonen en met haar gesproken over diverse zaken aangaande een mogelijke terugkeer in mijn oude woning. Bij dat gesprek waren ook aanwezig, mijn nieuwe spv’er en daarnaast ook Rob, mijn allerbeste goede vriend.

Het gesprek verliep, ver boven verwachting, naar mijn persoonlijke beleving vrij gustig, vrij positief. En diegene uit de woongroep waarmee ik heb gesproken gaf aan dat zij ook tevreden was over het gesprek. De beruchte lijst met voorwaarden zoals deze er lag ging, zoals ook werd erkend, inderdaad veel te ver en is in principe ook van de baan. Belangrijk is wel het voorstel dat ik naar buiten toe wat duidelijker mijn grenzen ga aangeven, bijvoorbeeld als ik eens behoefte heb aan een tijdje rust om me heen, want dat is niet iets wat iedereen even goed kan inschatten. Met een zekere regelmaat iets van me laten horen lijkt me ook een goed voorstel, evenals het aanbrengen van een brandmelder in huis. De gesprekken eens per twee weken met mijn spv’er, dat blijft gewoon zo, maar tussendoor in de andere weken een kort telefonisch gesprekje met m’n spv’er is ook een kleine moeite.

Verder heb ik aangegeven dat ik met een positieve levensinstelling een nieuwe start ga maken. Ik weet bovendien ook uit ervaring dat je met een positieve instelling vaak ook andere positieve dingen aantrekt, naar je toe trekt als het ware… Er is wel degelijk veel in positieve zin veranderd het afgelopen half jaar, en wil toch blijven proberen om oude negatieve denkpatronen (zoals bijvoorbeeld: Dit zal toch wel niks worden, of, Ja, maar als er nu eens dat gebeurt, enz..enz..enz..) te doorbreken. Heel veel mensen zitten nog min of meer muurvast in dergelijke negatieve gedachtencirkels, maar ik wil dat zoveel mogelijk zien te beperken. Dat leeft namelijk ook veel prettiger.

En mocht er dan toch eens iets fout lopen (ik ga daar evenwel niet van uit) dan heb ik wel heel duidelijk afgesproken dat IKZELF dan de eerste persoon ben die daarop wordt geattendeerd, en pas later zonodig de hulpverlening. Dit om het vreselijke gevoel dat er achter je rug om dingen worden besproken met anderen, met instanties, zonder mij daarin te kennen, te voorkomen. Dat is namelijk een hele nare gevoelsbeleving….

Wat mij ook duidelijk opviel is dat Koos, mijn spv’ er heel duidelijk meer en veel beter is ingespeeld op HSP mensen zoals ik, en ook adviezen geeft waar ik meer baat bij heb in ieder geval dan met eerdere mensen uit het reguliere circuit. Dat zijn echter wel uitzonderingen, want de meeste mensen en hulpverleners weten niet eens wat HSP betekent en dat het, behalve minder goede, ook juist hele grote voordelen met zich mee brengt.

Aanstaande donderdag wordt er binnen het bestuur van de vereniging CWA over gesproken en ik hoop dan eind deze week definitief te weten of ik wel of niet terug kan keren.

Verder voel ik mij toch wel weer beter dan de afgelopen periode. Ik hoorde ook dat er inderdaad ook best wel mensen zijn binnen de woongroep die het contact met mij heel erg zouden missen als ik niet meer terugkeer. Ik heb daaraan toegevoegd dat ik het afgelopen half jaar ook weer nieuwe mensen buiten de woongroep heb leren kennen, en dat deze mensen ook belangrijk en waardevol zijn voor me.

Als ik zou terugkeren dan gaat dat wel stapsgewijs, om weer wat gemakkelijker te kunnen wennen in mijn oude woning, eerst uurtjes, dan halve dagen, enz…enz…enz.. Bovendien is, als alles doorgaat, het toch niet per direkt mogelijk om definitief weer in het oude huis terug te trekken, want het huis is helemaal leeg en moet dan helemaal opnieuw worden ingericht. Een voorzichtige schatting, in het meest gunstige geval bedoel ik dus hier, is dat ik een aantal weken nodig heb om alles weer op orde te krijgen. Maar ik zie wel uit naar die nieuwe start na ruim een half jaar. Ik snak ernaar, naar de vrijheid.

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: