Belevenissen van vandaag, ruimer sociaal netwerk (ook buiten cwa) dan ooit voorheen, computerwerkzaamheden…

Woensdag 6 juli 2011 >> Vandaag een behoorlijk gevulde dag gehad, en vanavond nog onverwacht bezoek gehad van een oom van mij die even langskwam voor een praatje. Eerder vanavond heb ik nog iemand gebeld die ik helaas niet te pakken kreeg, maar kreeg later wel een sms-je met een spontane uitnodiging om morgenavond langs te komen. Leuk idee, weet alleen nu nog niet of dat ook morgenavond gaat lukken. Lijkt me wel erg leuk, want het is iemand die ik al een eeuwigheid niet meer heb gezien en gesproken.

Ben sinds december vorig jaar wel duidelijk sociaal aktiever geworden, en dat lijkt mij wel een goede ontwikkeling. Met  betrekking tot een iemand ligt het contact momenteel voor tijdelijk even stil, maar dat kan ik wel goed begrijpen. Ik heb immers zelf ook weleens periodes gekend waarin ik geestelijk met andere, op dat moment even belangrijkere dingen bezig ben geweest, en even geen behoefte heb aan inmenging van buitenaf. Maar ik hoop natuurlijk wel dat het goed met haar gaat. Wat ik daarnet noemde dat hoort ook duidelijk bij hoogge-voelige mensen, waar ik zelf ook toe behoor. Dan kan die stortvloed aan prikkels die zij in het huidige, jachtige dagelijkse leven binnenkrijgen weleens teveel worden; dan hebben de hersenen tijd nodig om dingen te verwerken en mogelijk ook op een rijtje te zetten, wat tegelijk ook een stukje persoonlijke ontwikkeling is…

Eerder vanmiddag ben ik nog met mijn moeder samen wat wezen winkelen en daarna ben ik nog eventjes op bezoek geweest bij iemand die al langere tijd client is bij de ggz, voor een praatje en om even een eenvoudige kortdurende reparatie uit te voeren aan de aldaar aanwezige laptop computer.

Morgen of overmorgen hoop ik goed nieuws te mogen ontvangen van de mevrouw uit de woongroep die ik gisteren, in aanwezigheid van een aantal andere mensen, heb gesproken. Ik was toch wel enigszins verrast om gisteren te horen dat heel veel mensen niet tegen mijn terugkeer zijn in de woongroep en het zelfs jammer zouden vinden als dit niet gebeurd. Misschien dat juist diegenen onder hen die voor zoveel problemen hebben gezorgd aangaande mijzelf en mijn moeder i.v.m. die mogelijke terugkeer, mij dan ook beter leren kennen en dat ze daardoor weer leren dat het altijd beter is om niet die dingen, vraagstukken, in te vullen terwijl ze de ander nog niet eens hebben leren kennen. Want iedereen is hier toch op onze aarde om te leren in het leven en verder te groeien? Dat geldt niet alleen voor mijzelf, maar net zo goed ook voor een ander mens…. Het is in ieder geval wel bijna helemaal zeker dat ik mijn tijdelijk ‘bevroren’ internetplusbellen-abonnement bij KPN weer opnieuw zal gaan aktiveren, maar dan wel bewust voor een ander vast telefoon-nummer ga kiezen, een nummer wat ook niet in de gids of via de inlichtingendienst opvraagbaar is; echter dit laatste was vroeger ook al zo………

Verder ben ik vanavond nog bezig geweest met het verder configureren van het oude HP Pavillion computersysteem uit 2006 wat ik onlangs uit de boxruimte heb meegenomen hierheen. Dan heb ik later niet zoveel werk eraan om weer snel het internet op te kunnen gaan in een nieuwe, dan wel mijn oude woning. Er zit een conventionele harde schijf in met een effektieve ruimte van ongeveer 340 gigabyte, maar ik vond nog een tweede losse inbouw-hardeschijf van 320 gigabyte, die ik er eventueel als tweede interne harde schijf bij zou kunnen plaatsen voor wat meer opslagcapaciteit, of om deze uitsluitend te gebruiken voor het automatisch via Windows periodiek opslaan van een systeembackup. Dan heb ik ook geen losse externe harddisk meer nodig, want deze zit dan al ingebouwd. Windows 7 Professional 64 bits draait vooralsnog uitstekend en probleemloos op deze computer, waar ik nu ook gebruik van maak.

Het ligt wel in de bedoeling om de andere vrijwel nieuwe computer die in de woonkamer heeft gestaan tot de brand van vorig jaar december, te gaan vervangen door een geheel nieuw systeem waarbij ik juist aan de lange termijn denk. Deze wil ik dan op maat laten maken, dat kost wel wat meer maar dan heb ik ook wel een PC die zeker tien tot vijftien jaar meegaat, en waar hoogstwaarschijnlijk ook nieuwere Windows versies op kunnen draaien. Ik wil daarin graag de, naar men zegt, momenteel kwalitatief beste processor in laten zetten die er momenteel verkrijgbaar is, van de tweede generatie Core i7 (meerkerns) processor, die in de volksmond ook wel de Sandybridge processor wordt genoemd. Dit in combinatie met een laat ik zeggen 180 gigabyte SSD harddisk. Dat is een harde schijf, opgebouwd uit chips, zonder bewegende delen erin, en daardoor ook heel veel duurzamer en energiezuiniger dan conventionele harddisks. Die disk kan ik dan mooi gebruiken voor de C-partitie, de C-schijf van de computer waar het besturingssysteem op draait. Daardoor komen de voordelen van de Core i7 processor ook veel beter tot zijn recht. Wel laat ik er daarnaast ook een conventionele harddisk bijzetten voor bijvoorbeeld een D-partitie, zodat er dan meer schijfruimte is voor opslag van software, foto’s, muziek-, en videobestanden e.d. Maar dat lijkt mij geen punt, want zo’n conventionele disk heb je, afhankelijk van de opslagcapaciteit, al vanaf enkele tientjes. Wat ik daarnaast nog wel nodig heb is een bijpassende monitor, want ook deze is in de woonkamer helaas verbrand. Ik heb het bedrag voor die PC op maat en monitor al bijna bijelkaar kunnen sparen zelf, en dat staat dus ook volledig los van het ontvangen verzekeringsgeld naar aanleiding van de brandschade. Daar is dan dus zelf voor gespaard, en ik zou in principe deze pc al kunnen bestellen zo in de laatste week van deze julimaand. Dan wel met de professional versie van Windows 7, 64 bits, want mensen die ik in de computerspeciaalzaak hierover heb gesproken gaven ook toe dat juist deze versie van het besturingsprogramma aanzienlijk langer door Microsoft worden ondersteund met updates. Je zou Win.7 Professional kunnen zien als een iets uitgebreidere uitvoering van de meest verkochte Home Premium versie…..

Nou ja, dit was het dan weer voor vandaag. Misschien morgen, of anders spoedig daarna, weer een nieuw verhaal…

Tenslotte, nog een mooi stukje muziek van een van mijn favorieten, Joe Cocker, een zanger die ook al een aantal decennia meedraait in de muziekwereld.

 

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: