Produktie dvd-video YouTube met oude pc niet erg handig, overige bijzonderheden…

Donderdag 7 juli 2011 >> Vandaag een tamelijk rustige dag, hoewel we voor vandaag diverse bezigheden hadden gepland. Maar we zijn nogal moe van alle spanningen van de laatste zes maanden, en vonden het bij nader inzien toch beter om vandaag een doordeweekse rustdag in te lassen. Vanochtend wel nog iemand gebracht naar de Amstelmere en later weer thuis gebracht.

 

Vanavond willen we nog even de post ophalen bij mijn woning, want dat is wel belangrijk om geregeld bij te houden.

 

Verder veel werkzaamheden achter de computer gedaan. Zo dacht ik vanmiddag vrij snel klaar te zijn met het samenstellen, downloaden, converteren en branden van een DVD video in High Quality met diverse nummers van Joe Cocker, een artiest die ook al heel wat jaren meedraait in de muziekwereld. Echter, dit klusje kostte me al met al maar liefst vijf hele uren! En dan merk je toch het verschil tussen de computer uit 2006 met een AMD Athlon 64 bits processor met een enkele processorkern en een PC met een meerkerns processor, zoals de Core i5 of i7 van Intel. Dergelijke klusjes heb ik vorig jaar ook weleens uitgevoerd, maar dan met de verbrande pc in de woonkamer die over een vrij snelle Core i5 processor beschikte. Daarop duurt zo’n totale procedure ongeveer anderhalf uur, aanzienlijk korter ook, waarbij de processor voor hooguit 10-20% wordt belast. Op die oude pc echter draaide de processor tijdens het converteren van de gedownloade videobestanden van YouTube continu op volle kracht, 100%. Het werkt allemaal wel natuurlijk, maar aanzienlijk trager.

 

Maar goed, ik kwam vanochtend in De Amstelmere in de hal nog een bekende tegen die ook was opgenomen in de tijd dat ik er was. Maar ook werd ik nog aangesproken door Steven, zorgcoordinator, die heel belangstellend vroeg hoe het met mij ging en ook nog doorvroeg over een aantal andere zaken. Uiteindelijk vertelde hij dat er door de bezuinigingen op de volksgezondheid de deeltijdbehandelingen en –therapie helaas moeten gaan verdwijnen. Dat is toch voor hen die daar baat bij hebben geen gunstige ontwikkeling. Was verder wel een aardig gesprekje.

 

Toch voel ik mij momenteel wel vrij goed eigenlijk en ook vrij stabiel gelukkig. In het kader van mijn bewustwordingsproces ben ik in mijn eigen tempo nog bezig een aantal zaken op te lossen, en dat gaat zeker wel goedkomen. Met een positieve levensinstelling kun je denk ik ver komen in het leven, al is het weleens lastig om tegenkracht te bieden met betrekking tot de vele mensen die ik bijna dagelijks tegenkom die erg eenzijdig eventuele negatieve kanten van mij of van het menszijn in het algemeen belichten. Kunnen ze ook niet helpen, immers zo funktioneert een groot deel van samenlevingen zoals de onze momenteel helaas nog. Voor zover mogelijk probeer ik dergelijke situaties dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Zo kijk ik bijvoorbeeld weinig televisie, en als ik kijk, dan wel zeer selectief, niet naar bijvoorbeeld lange journaaluitzendingen die veelal toch overwegend negatief nieuws te melden hebben. Af en toe ook wel leukere dingen die daarin worden belicht, maar helaas is dat bijzonder spaarzaam. Veel mensen realiseren zich vaak niet of nauwelijks hoezeer zij over het algemeen gesproken continu en dagelijks blootstaan aan negatieve informatie en –prikkels, via de media en in sociaal verband…

 

Hoe dan ook, de dvd video is eindelijk gereed! En nu stop ik er weer even mee voor nu…

 

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: