Slechtere radio-ontvangst in delen van Nederland; twee belangrijke zendmasten tijdelijk buiten werking.

Zaterdag 16 juli 2011 >> Ik hoorde vanavond op het nieuws dat de twee sterkste, belangrijkste zendmasten in ons land buiten werking zijn. Er deed zich een situatie voor dat alle twee de zendmasten zijn ingestort. Het betreft hier de zendmast in Hogersmilde die de drie noordelijke provincies van radio voorziet, en de bijna 400 meter hoge oudste zendmast van ons land, de zender Lopik (even ten zuidwesten van de stad Utrecht), die de hele randstad, een deel van Gelderland en Zuid-Holland van radio voorziet, kortom het grootste deel van ons land. De 50 kilowatt sterke zenders die via Lopik de lucht ingingen zijn nog wel te beluisteren, maar het is wel zo dat er noodzenders in werking worden gezet binnenkort. Mijn moeder kan de Hilversumse zenders momenteel niet op haar radio ontvangen.

 

Deze noodzenders zijn kwa vermogen een stuk minder sterk en de antennes staan ook een stuk lager opgesteld ten opzichte van de grond. Daardoor is het bereik ook veel minder groot en kwalitatief mogelijk ook slechter dan gebruikelijk. Kwestie van proberen. Ik luister altijd naar Sky Radio, via de vrije ether op FM 101,2 mHz. Hier in deze regio geen probleem…

 

Groetjes van Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: