Aanzienlijke verbetering gemoedstoestand, belangrijke stap verder in proces van persoonlijke ontwikkeling, oefenen met Tom Tom navigatie-systeem, toekomstige reisplannen.

Woensdag 20 juli 2011 >> Ja, wonderbaarlijk zoals het leven kan lopen. Ik voel mij momenteel wel een heel stuk beter dan gisteren-overdag en het zou best weleens kunnen zijn dat er, nu er meer zekerheid is ontstaan betreffende een oplossing voor het woonprobleem, een periode van stabiliteit, rust en evenwicht zal gaan ontstaan. Het enige waar ik wel op moet letten is dat ik niet teveel aktiviteiten tegelijkertijd onderneem om mogelijke problemen te voorkomen.

Verder was het lange tijd zo dat ik, tot voor het recentelijke moment van bewustwording hieromtrent, lange tijd niet in staat ben geweest tot het op een diepere gevoelsmatige manier openstaan voor sociale contacten, en zeker voor wat betreft het in voldoende mate openstaan voor bijvoorbeeld liefdesrelaties. Ik merk wel duidelijk voelbaar dat deze mate van openheid voor gevoelsbeleving op een dieper niveau in positieve zin aan het veranderen is, grotendeels onbewust. Ik ben bijvoorbeeld al jarenlang nooit meer echt verliefd geweest, maar intuitief begin ik wel aan te voelen dat dat in de toekomst best weleens zou kunnen gaan veranderen. Zelfs visueel gezien, bijvoorbeeld als ik een afbeelding ergens tegenkom op internet, of tijdens een vluchtige kortstondige ontmoeting met een leuk uitziende vrouw merkte ik ook vandaag weer dat dat in ieder geval beduidend meer gevoelens (positieve prikkels) in mij opwekt dan lange tijd gebruikelijk is geweest, zonder nu meteen al te spreken over gevoelens van verliefdheid. Toch een zeer opmerkelijk verschil, al waren er ook periodes de afgelopen tijd, zoals bijvoorbeeld ook gisterenmiddag, dat ik muurvast leek te zitten in een soort wanhoopsgedachten, denkend dat er nooit enige verbetering zou gaan komen in het proces van gedeeltelijk afgesloten zijn voor gevoelens. Maar via bewustwording gebeurt het bij mij vaak dat er, hoewel dit op het moment of in een dergelijke periode in eerste instantie behoorlijk pijnlijk kan zijn, nadien volledig onbewust verandering komt in positieve zin, en zo ook nu. Wat niet wegneemt, veel mensen zijn nogal bevooroordeeld, en wat dat betreft werkt het etiket psychiatrisch patient nou niet bepaald in mijn voordeel aangaande de zoektocht naar “de ware”, het vermindert je kansen op de “relatiemarkt” (om maar eens een heel materialistisch woord hiervoor te gebruiken….) zeer aanzienlijk. Maar toch, een beetje hoop is er zeker nog wel.

Het bovenstaande verhaal kun je eigenlijk ook op een meer astrologische manier beredeneren. Dat gedeeltelijk afgesloten zijn voor diepere gevoelsmatige belevingen is niets voor mensen, geboren onder het teken Vissen. Integendeel zelfs, mensen onder dit teken geboren zijn van nature juist zeer romantisch aangelegd, en, hoewel het teken Vissen in de astrologie vaak, en geheel ten onrechte, nogal negatief wordt bekritiseerd, het staat wel bekend als het kwa mate van diepgang meest spiritueel ingestelde teken van de dierenriem. Ze verstaan normaliter de kunst om de andere partij op een dusdanige slimme manier te versieren, soms zelfs nog voordat de ander het (in eerste instantie) merkt. Deze eigenschappen zitten zeker ook in mij verborgen, ware het niet dat er ook nog zoiets bestaat als de zgn. ascendant, wat ongeveer wil zeggen, de manier waarop je de buitenwereld benadert, –met de buitenwereld omgaat. Mijn teken mag dan vissen zijn (intuitief, gevoelsmatig, spiritueel), mijn ascendant is het teken Maagd (staande voor o.a. kritisch, analytisch, aards), en dat is letterlijk mijn ‘tegenpool’ die er 180 graden tegenover staat, en voor heel, heel veel problemen heeft gezorgd in het verleden…, als ware het een soort tegengestelde kracht….. Maar als je je daarvan daadwerkelijk, tot in je tenen, bewust begint te worden, begint dit proces wel langzaam aan te verbeteren, eindelijk na vele jaren……. En dat proces is nu gaande, met ups en downs, want dat hoort er nu eenmaal bij. Het leven is een proces, zoals ook ooit opgemerkt door de psychiater Jung…..

Hoe dan ook, ik hoop vanavond nog mijn Tom Tom navigatiesysteem even op de computer aan te sluiten om hem te updaten. Auto rijden geeft me een gevoel van vrijheid, van beweeglijkheid (= Vissen), en ontspanning. Dat autootje van mij mag dan volgend jaar januari 10 jaar oud zijn, hij is goed onderhouden, heeft in die tien jaar nog amper 29000 kilometer gereden, en ben onlangs bovendien lid geworden van de Citroen wegenwachtdienst, met Europadekking, net zo goed, maar wel zo’n honderd euro voordeliger per jaar dan een lidmaatschap van de ANWB.  Ik wil eigenlijk wel vaker gebruik gaan maken van deze wagen, die nog rijdt als een trein, zo soepeltjes dat het vaak echt voelt alsof je bij wijze van spreken “zweeft” door de lucht heen, zal ik maar zeggen. Misschien in de nabije toekomst ook eens mijn grenzen gaan verleggen voor wat betreft de te overbruggen reisafstanden. Want – lijkt me een prachtig idee – de regio’s Amstelveen, Amsterdam en Haarlem ken ik na al die jaren zo langzamerhand wel. Waarom niet meteen een reisje ‘boeken’ bijvoorbeeld naar Terneuzen bijvoorbeeld, een locatie waar ik heel mijn leven nog nooit ben geweest. Maar ik ken wel iemand die serieuze plannen heeft om daar naartoe te gaan verhuizen. Kan ik me levendig voorstellen, want al dat eindeloze wachten op een huurwoning hier in de regio Amsterdam/Amstelveen e.o., is ook niet echt prettig en gezond voor iedereen. Misschien krijg ik de smaak wel te pakken wat het reizen betreft en zal ik wellicht, als het mogelijk is natuurlijk, eens met een zekere regelmaat opnieuw reizen naar het stadje Terneuzen. Dan denk ik zeker niet met het openbaar vervoer, want heb al gezien op internet dat zo’n reisje met vier of vijf keer overstappen van deur tot deur ruim vier uur in beslag neemt, maar natuurlijk met de auto, ongeveer de helft korter in tijd gemeten, ca. 2,5 uur vanaf Amstelveen-Noord. Ach, maakt ook niet uit, soms is reizen per openbaar vervoer ook wel prettig en heb toch maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuw pasje van mijn voordeelurenkaart van de NS aan te vragen, aangezien deze ook al is verbrand vorig jaar december…. Maar toch, m’n autootje, ach, is eigenlijk wel zo gemakkelijk, en ja, als je mensen kent met wie je een vrij zeldzame hele goede en unieke band hebt opgebouwd, dan is het me zeker meer dan de moeite waard om geregeld eens naar Terneuzen af te reizen…, met zo mogelijk ook een of twee overnachtingen, want op een dag heen en weer is eigenlijk net een beetje te ver op een dag…..(ca.450km.).

Rob, een vriend van mij, een fanatiek autorijder en groot liefhebber van Ierland,  is daar ooit ook eens geweest, en gaf me de tip om dan ook eens een bezoekje te gaan brengen aan de niet zover van daar gelegen stad Brugge. Schijnt erg leuk te zijn volgens hem. Ja, ik heb eigenlijk nog veel te weinig van de wereld gezien en van het leven zelf, zou het niet leuk zijn als hierin verandering komt??? En dan kan zo’n Tom Tom navigatiesysteem ook weleens erg van pas komen. Mijn ervaring is wel dat als je ergens in Nederland verblijft wat dicht bij de Belgische of Duitse grens ligt, dat het wel raadzaam is om je mobiele telefoon wat de selectie van netwerken betreft op handbediening zet. Dit om “Denekamp-perikelen”te voorkomen. Ik was ooit eens twee weken op vakantie in een huisje in het dorpje Denekamp, vlak tegen de Duitse grens en het stadje Nordhorn, en belde geregeld met een van mijn eerste mobieltjes. Wat ik echter niet wist was dat een mobiele telefoon standaard automatisch het sterkste netwerk kiest. Wat ik toen nog niet wist en ook nog niet kon weten was dat ik al die tijd via D2, het Duitse netwerk naar familie en mijn moeder in Nederland had gebeld. Het Duitse netwerk was er veel sterker dan het toenmalige Nederlandse netwerk in de locatie Denekamp. Toen ik weer thuis kwam lag er een rekening op me te wachten, van ongeveer driehonderd euro geloof ik….. Kort gezegd, bij verblijf in een grensregio, stel je mobiele telefoon handmatig in op het Nederlandse netwerk, om extra kosten te voorkomen, en datzelfde geldt lijkt mij ook zeker als je gebruik maakt van mobiel internet op je laptop!! Maar het was toen toch wel een aardige vakantie in Denekamp. En Nordhorn is ook wel een aardige stad, vlak over de Duitse grens, alleen moet me toch van het hart dat ik (uitzonderingen daargelaten) de gemiddelde Duitser, kwa mentaliteit, toch nogal tamelijk hard en afstandelijk vind overkomen, soms ook minder prettig in de omgang, al beheers ik de taal behoorlijk goed. Nee, dan vind ik Belgen eerlijk gezegd toch heel anders, vriendelijker en gemoedelijker…

Ik heb in ieder geval toekomstplannen, en wil ze als het even kan gaan waarmaken ook!!!!! Komende zondag in ieder geval een proefje met de Tom Tom, een klein uitstapje naar bijvoorbeeld IJmuiden, samen met mijn moeder die er ook weleens eventjes uit wil. Ik verheug mij al op een overheerlijke vismaaltijd, want het barst er van de eetgelegenheden wat dit betreft…… Tot de volgende keer…

Lieve groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: