Goede ervaringen met Tom Tom navigatiesysteem, belangrijke versnelling en verdieping in proces van Bewustwording, ontspanning en rustmomenten…….

Vrijdag 22 juli 2011 >> Gisterenavond druk in de weer geweest om eindelijk eens mijn recentlijk aangeschafte nieuwe navigatiesysteem van Tom Tom voor in de auto, bij te werken met updates en aanvullende software vanaf de computer. Duurde erg lang, maar later probeerde ik het weer opnieuw met behulp van de vaste computer, en dat ging toch echt een stuk gemakkelijker en vlotter. Alleen het bijwerken van de kaarten van West- en Midden-Europa was een gigantische download van ruim 3000 mb. en nam bijna anderhalf uur in beslag. Vanmiddag heb ik dan eindelijk de bijbehorende zuignap onderaan de voorruit van de auto geplaatst, de tomtom erop gezet en aangesloten met de bijbehorende USB kabel via de bijbehorende verloopplug op de sigarettenaansteker-aansluitin in de auto. Het apparaat werkte vrijwel onmiddelijk, en ben ter controle eerst eens een aantal punten in Amstelveen gaan bezoeken via dat navigatiesysteem. Ik weet de belangrijkste straten van Amstelveen ook zonder dat apparaat te vinden, maar dan kun je wel de nauwkeurigheid van dat apparaat mooi testen. Niks mis mee, zeer nauwkeurige registratie van de route die je rijdt, alle zijstraten, de toegestane maximumsnelheid in het gebied waarin je rijdt, en het scherm en een stem vertelt je hoe je precies moet rijden. Verbazingwekkend mooi stukje techniek, en zeer nauwkeurig, omdat het apparaat door vier satelieten wordt ‘bestuurd’. Het apparaat praat zelfs ook tegen je, in ieder gewenste taal, of het nou in het Turks, Duits, Nederlands, Spaans of Vlaams is, dat is eenvoudig in te stellen, en of je de voorkeur hebt voor een mannelijk of vrouwelijk stemgeluid……

Binnenkort hoop ik ook te gaan oefenen met het gebruik van de tomtom in andere locaties, op snelwegen, provinciale wegen e.d. Het is reuze handig en een betrouwbaar apparaat, en het is ook bekend dat het gebruik van zo’n tomtom ook de verkeersveiligheid sterk ten goede komt. Ik meende ook op het apparaat te ontdekken dat er wellicht een mogelijkheid is via dat apparaat om handsfree te bellen met een mobiele telefoon met Bluetooth erop, en deze zit zowel op mijn abonnementstoestel als op mijn prepaid.

Een positieve persoonlijke gebeurtenis heeft er ook toe geleid dat er een behoorlijke versnelling en verdieping is gekomen in mijn proces van individuele bewustwording, wat voor mij persoonlijk erg belangrijk en zelfs onmisbaar is. Daardoor kom je uiteindelijk ook sterker en zelfverzekerder in het leven te staan en ga je ook plannen uitstippelen voor latere periodes. Het gaat te ver om hierop veel dieper in te gaan nu, maar het is iets wat ook een bron van inspiratie kan zijn, zo is mijn ervaring.

Tegelijkertijd is het ook goed en prettig om geregeld ontspanning te zoeken op allerlei mogelijke manieren, maar zeker ook rustmomenten, heel belangrijk ook in deze fase van mijn leven. Meer luisteren naar mezelf, naar eigen behoeften en verlangens, ook op de toekomst gericht, wat ook zoveel gezonder is dan alsmaar, zoals me dat al die jaren tot vervelens en ziekwordens toe vaak werd ingeprent, tot in het oneindige extreme eigenlijk meer jezelf in dienst te stellen van de wil van anderen binnen de meest gangbare voorwaardelijke omgangsvormen met anderen. Daarmee komt een mens in wezen slechts nauwelijks aan zichzelf toe, aan zijn of haar eigen ontwikkeling op een veel diepergaand dan algemeen gangbaar verworden niveau. Ik heb daar geen zin meer in, wil nu eindelijk eens echt gaan genieten van het leven, en heb daar erg veel zin in, geluk ervaren op een dieper niveau dan ik tot op heden gekend heb in mijn leven, een behoorlijk krampachtige manier van leven tot op heden. Nee, de verandering zit in ieder mens zelf, en dus ook in mij. Moeilijk? Helemaal niet, juist in vele opzichten heel eenvoudig lijkt mij, en uitdagend, al is het dan soms op een gezonde, beetje emotionele manier, moeilijk omgaan met het verzet en onbegrip van kwa diepgang minder zelfbewuste mensen die al zovele jaren uiteindelijk toch een sterke machtspositie hebben ingenomen ten aanzien van mijn leven. Denk bijvoorbeeld eens aan het etiket psychiatrisch patient, alleen al dat etiket al heeft in wezen een deel van mijn vroegere leven (van voor de brand, 19-12-2010), ook in sociaal opzicht totaal verwoest..

Is ook logisch, zeker in drukbevolkte gebieden zoals de Randstad waarin bijna iedereen op allerlei manieren in wezen voortdurend opelkaars nek zit, zich veel te veel met elkaar bemoeit en op een (hoogst onnatuurlijke-) voorwaardelijke manier met elkaar omgaat, over het algemeen gesproken. Het is juist datgene wat veel met namer hoger gevoelige mensen hier in de jachtige, overprikkelende Randstad letterlijk ziek maakt geestelijk, en wat ook bij mij de achterliggende 48 jaar tot geestelijke problematiek heeft geleid, achteraf gezien…

Maar bewustwording lijdt altijd tot verandering in positieve zin, het is iets positiefs en kostbaars, heel goed om zoiets te doorlopen. Het is alleen wel zo dat je, zeker als je naast je gewone mens-zijn ook nog eens ongewild en langdurig zo’n etiket psychiatrisch patient met je meedraagt, dat je hier heel erg moet oppassen wat je precies doet, zegt en denkt. Zodra je ook maar één milimeter buiten de zogenaamd bewezen ‘gezonde paden’ wandelt, geestelijk gezien, al binnen no time op je nek wordt gezeten door mensen die zich met je privéleven gaan bemoeien en menen het altijd beter te weten dan jezelf. Omdat geschreven, dan wel ongeschreven ‘bewezen’schijnt te zijn dat dat dan altijd goed zou zijn. Mensen en hulpverleners die zoiets doen beseffen echter niet dat dit een uitermate bezitterige manier is van met mensen omgaan, maar ze beseffen ook niet dat deze ongevraagde hulp en bemoeienis in voorkomende gevallen alleen maar averechts werkt met betrekking tot de kwaliteit van leven van de ‘patient’, én (last, but not least) dat zoiets weliswaar goedbedoeld LIJKT, maar in wezen gedreven wordt door een hele sterke onderliggende negatief geladen  energievorm, zeker in onze huidige tijd, genaamd Angst, bijvoorbeeld de Angst dat alles fout gaat lopen als er bij het minste geringste niet wordt ingegrepen. Angst is, hoewel zeer begrijpelijk, in alle gevallen ALTIJD een slechte raadgever, en bovendien wie zegt dat, dat in alle gevallen alles fout afloopt als er in voorkomende gevallen (vaak ook zonder voorafgaand overleg met de patient, met mijzelf!) niet wordt gehandeld. Ik ben bepaald niet dom uitgevallen hoor, kan en weet op vele gebieden zoveel meer dingen dan menigeen zich ooit zal kunnen voorstellen, cq. voor kennisgeving zal aannemen, de ander daarbij in zijn of haar waarde latende……. Hoe ik mijn leven wil en ga vormgeven is aan MIJZELF en niet aan hen die macht over mij hebben uitgeoefend/uitoefenen….

Probleem met veel mensen is daarbij ook dat je, zeker in deze tijd, van jongs af aan wordt geleerd, is om overmatig veel te vertrouwen op letterlijk ALLES wat BUITEN jezelf ligt, of het hier nu gaat om een geschreven of ongeschreven wetmatigheid, een eenzijdig analytische kijk op dingen, een mens, een theorie, en zo zou ik nog wel tot in het oneindige kunnen doorgaan…. Ik denk nog altijd dat een van de meest dieperliggende oorzaken van letterlijk alle kwaad narigheid in onze tijd simpelweg te herleiden valt tot één gezamenlijke noemer, met een historische oorzaak, hierbij doelend op een totaal verkeerde interpretatie en ‘vertaling’ van het oorspronkelijke Christendom, maar dat is iets voor later……

Hoe dan ook, het zijn tijden van veranderingen, duurzame veranderingen deze keer, want ja, ik wil desondanks toch – en dat gaat ook zeer zeker lukken – er zorg voor dragen dat de tweede helft van mijn leven na nu er, kwa gezondheid en welzijnsstandaard, wezenlijk anders uit zal gaan zien dan tot nog toe gebruikelijk was. Nee, niet in mijn eentje, maar juist SAMEN met anderen. Wel is het denk ik zo dat het eigenlijk (dit terechte gevoel had ik eigenlijk al vele jaren geleden) zoveel gezonder zou zijn voor mijzelf, maar eigenlijk voor ieder mens met een gezonde sterk verhoogde sensitiviteit, om later te gaan migreren naar een andere, meer landelijke omgeving, bijvoorbeeld in een van die vele mooie dorpjes in de provincie Drenthe. Want daar heerst daadwerkelijke RUST, maar ook SAAMHORIGHEID, mensen gaan er op een hele andere, meer menselijke manier met elkaar om; al datgene waar ieder mens met een sterk verhoogde sensitiviteit van alle zintuigen naar snakt! Want dan is er pas echt sprake van (volledige) stabiliteit, welzijn en ik denk veel meer mogelijkheden voor hsp mensen tot zelfontwikkeling, ook in de praktische betekenis van het woord.

Hoe dan ook, probeer alleen maar te zeggen, ik verwacht zeker een moment in de toekomst naar een hele andere, meer landelijke omgeving zoals eerder gezegd, te gaan verhuizen. Maar intussen wel goed, straks in mijn oude huisje, behalve veel ontspanning en rust, ook voldoende sociale contacten, en voorlopig heel veel behoefte om te gaan schrijven, bezig blijven met websites en dergelijke. Maar OOK een soort van droom gaan verwezenlijken, en dat is………een plaatselijke radiozender proberen van de grond te krijgen (liefst via de vrije ether, FM band), maar ook een LANDELIJKE  radiozender, eventueel via internetradio! Er bestaan, zag ik onlangs, al losse internet-radio-ontvangers bovendien……, maar ook geschikt voor gewone computergebruikers natuurlijk. Ik zie dat al helemaal zitten eigenlijk. Het is ook al leuk om technisch voorbereidend werk te verrichten, bijvoorbeeld door me te verdiepen in “streaming audio” en daarover informatie te verzamelen. Ik wist het al op 11-jarige leeftijd (vlak na de ondergang, het belachelijke verbod op vrije radio, van – toen nog als zeezender aktief vanaf zendschip De Nordeney: – Radio Veronica**) dat ik zoiets ooit zou gaan doen. Maar dan moet het wel een speciale zender gaan worden, niet van die standaard eenheidsworsterige programma’s, maar veelzijdige programma’s met en vanuit een dieperliggende meer spiritueel georienteerde gedachte. Lijkt me echt een fantastisch plan!!!!

**p.s. Ik herinner me nog heel goed de laatste jaren van de vroegere zeezender Radio Veronica, op de middengolf. Dat was nog eens radio!, een duizend keer populairder dan de toenmalige Hilversumse radiozenders aan wal. Voor alle fans een groot en buitenge-woon emotioneel drama toen de toenmalige minister Van Doorn vrije radio vanaf zendschepen ging verbieden. De laatste uitzending van Veronica vond plaats op 31 augustus 1974, tussen 17- en 18 uur, heb het hele uur toen nog opgenomen op een cassettebandje wat ik als het goed is nog ergens heb liggen, en dat is tevens de eerste opname die ik toen heb gemaakt.

Groetjes van Boudewijn…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: