Vrij aktieve dag, belangrijke periode, radio maken, en overig nieuws…

Prachtige muziek, gevonden op Hyves pagina van bekende uit opnameperiode.

 

Maandag 15 augustus 2011 >> Ja, ik was onlangs aan het surfen op het internet en zo kwam ik ook terecht op de Hyves pagina van iemand die ik ooit heb gekend vanuit een van mijn opnameperiodes. Op die pagina aanbeland trof ik een aantal muziekfragmenten aan van een Nederlands duo waarvan ik nog nooit eerder had gehoord, maar die wel ontroerend mooie muziek maakt. Ik vond het leuk om een videofragment in deze weblog te verwerken.

Ik ben nog steeds vrij aktief bezig met voorbereidende werkzaamheden in mijn woning, is erg leuk, soms wel erg vermoeiend, hoe dan ook verwacht ik in ieder geval uiterlijk rond eind deze augustusmaand weer terug te gaan keren in mijn woning. De vloerbedekking ligt nu, de meeste meubelen zijn helemaal klaar, gas, water en elektra zijn allemaal aangesloten en morgen verwacht ik de bestelde huishoudelijke apparatuur die toch van belang zijn, zoals een koelkast, wasmachine en gasfornuis met energiezuinige elektrische oven. Dan ga ik denk ik meteen ook het tweede computermeubeltje inelkaar zetten, wat een klusje is dat ik gemakkelijk in mijn eentje af kan. Met eerdere grotere meubelstukken lag dat wat anders, want soms is het gewoon veel handiger als je er met zijn tweeen aan werkt. Verder hoop ik morgen nog wat kabeltjes te kunnen gaan kopen voor het kunnen aansluiten van de twee oude printers die ik nog in de boxruimte in Aalsmeer aantrof, op respektievelijk de enigste overgebleven oude computer en het nieuwe computersysteem (ter vervanging van de verbrande mooiste PC ooit die ik kort voor de brand nieuw had aangeschaft) wat ik afgelopen zaterdag heb besteld bij een computerspeciaalzaak. Groot geluk bij een ongeluk in dezen is wel dat ik vanmiddag in de boxruimte, behalve dan de oude printers, nog een hele mooie LG 24 inch monitor aantrof. Komt me ook in financiële zin heel goed uit, want ik heb al zoveel uitgaven moeten doen om tijdens de brand van 19 dec.2010, verloren gegane spullen te kunnen vervangen dat ik nu geen verdere uitgaven meer kan doen. Dat komt ook omdat mij eerst aanzienlijk meer verzekeringsgeld was voorberekend, en dat de opslag en schoonmaak van alle nog geredde spullen vele duizenden euro’s heeft gekost, aanzienlijk meer dan was verwacht. Sommige spullen zijn nog in bestelling, en worden dus nog geleverd, zoals de gordijnen en het tweezits bankstel. Ik verwacht die gordijnen denk ik nog wel op korte termijn, maar het bankstel is een ander verhaal, dat duurt nog ongeveer twee maanden.

Overmorgen wordt het bed bezorgd en komt diezelfde middag ook de monteur van Ziggo langs voor het aansluiten en configureren van telefoon, internet en televisie. Vandaar ook dat ik wil proberen om het oude computersysteem waar ik nu hier in het ouderlijk huis aan zit te werken, morgenochtend alvast mee te nemen naar mijn eigen woning. Dat is voor de monteur ook handiger denk ik, om de internetverbinding goed te kunnen instellen, al is het dan een systeem met een enkele, oftewel een singlecore-processor. Het apparaat dateert uit 2006, maar is een jaar nieuwer en verder grotendeels gelijkwaardig aan de computer die ik voor een vriendin heb gereserveerd. Dit systeem uit 2006 heeft een AMD Athlon 64 bits processor, 4 gb. RAM geheugen, een NviDia GeForce EN8500 videokaart met 1gb videogeheugen, en hierop draait de 64 bits versie van Windows 7 Professional. Ik heb het onlangs nagevraagd bij Microsoft, en deze liet mij per email weten dat dit besturingsprogramma (mijns inziens veruit het beste ooit) in ieder geval nog met updates wordt ondersteund tot en met 13 januari 2015, althans dat is de voorlopige verwachting…….

Het is best wel leuk om bezig te zijn in mijn woning, en ook logisch dat je op het einde van zo’n dag behoorlijk moe bent van alle inspanningen… Ik hoop in ieder geval binnen 14 dagen wel over de gordijnen te beschikken, zou wel fijn zijn, want dat slaapt ook wat prettiger als ik er nog deze augustusmaand wil gaan wonen. Als het goed is heb ik per uiterlijk 18 augustus a.s. ook een nieuw vast telefoonnummer. Dit nummer echter vertrouw ik alleen toe aan mensen in mijn familiekring, mijn beste goede vriend en -vriendin, en aan enkele andere mensen binnen het Centraal Wonen projekt die ik dat nummer toevertrouw. Het is namelijk een geheim nummer, staat dus niet in de gids en is ook niet opvraagbaar via de inlichtingendienst van KPN.

Ik heb inmiddels genoeg zelfgemaakt videomateriaal om tenminste twee YouTube video’s mee te kunnen maken. Ik streef er echter wel naar om er kwaliteitsvideo’s van te kunnen maken, waardoor er wel ietsje meer tijd in gaat zitten… Natuurlijk zal ik dan deze video’s proberen te integreren in mijn weblogs op deze weblogsite…….

Ik heb veel plannen met betrekking tot de toekomst, in ieder geval ook op het gebied van het opzetten van een radiozender op het internet en mogelijk ook een lokale radiozender (analoog) via de FM band. In eerste instantie wil ik me voorlopig gaan concentreren op het opzetten van een radiozender via internet. Dit vereist nogal wat nieuwe technische inzichten, maar het lijkt me best leuk om mij daarin te gaan verdiepen als ik straks weer in mijn eigen  woning woon. Daarnaast heb ik nog plannen om in ieder geval ook vaker aktiviteiten buitenshuis te gaan maken, uitstapjes met de auto bijvoorbeeld. Maar dat is weer een ander verhaal…… Tenslotte nogmaals een mooi muzikaal nummer van het duo waarmee ik deze weblog begon…

Groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: