Foto’s teruggevonden op harde schijf oude Mycom computer…

Zondag 21 augustus 2011 >> Gisteren heb ik vanaf de boxruimte waar al mijn spullen liggen opgeslagen mijn oude Mycom computer teruggevonden en mee naar huis genomen. Gisterenavond ben ik begonnen met het inspecteren van deze computer, en dat bracht een grote verrassing met zich mee. Ik vond op de harde schijf van deze computer namelijk alle bijna 490 foto’s terug waarvan ik lange tijd dacht dat deze verloren waren gegaan! Een grote verrassing en ik heb voor alle zekerheid drie backup schijfjes gemaakt van deze fotobestanden. Later wil ik deze fotobestanden uploaden naar mijn Windows Live Space webruimte, voor het geval er in de toekomst wederom iets gigantisch mis zou gaan met de opslag van deze foto’s.

Het betreft hier alle foto’s gemaakt tussen omstreeks 2005 en 2010, foto’s waar mijn vader ook nog een aantal keren op staat, en daarnaast ook een grote fotoserie gemaakt van de honden, van Debby, maar ook van de tijdens mijn vorige opname in 2009 overleden hond Daisy. Een kostbaar bezit deze foto’s. Ik ben dan ook erg blij dat ik ze alsnog heb teruggevonden.

Maar ook van andere belangrijke bestanden en programma’s die op de harde schijf staan heb ik ook vanavond weer zoveel mogelijk geprobeerd om er backup schijfjes van te maken. Dit aangezien ik Windows opnieuw wil gaan installeren op deze computer, Windows 7 Professional 64 bits, servicepack 1 om precies te zijn. De computer is verder nog in opvallend goede staat, heeft een harddisk met een effektieve ruimte van ongeveer 930 gigabyte, een Intel Pentium D, dual core 2,8 gHz processor, 4 gb. RAM geheugen en ik heb er ook een splinternieuwe videokaart ingezet, de Asus EAH5570 Silent, met 1 gb. videogeheugen, Direct X versie 11, en aansluitingen voor VGA, DVI en HDMI. Zowel intern als uiterlijk ziet deze computer er nog uitstekend uit, presteert duidelijk beter dan alle andere computers, maar nog beduidend minder dan de computer die nu in de maak is, als vervanging voor de HP computer die helaas door de brand is verwoest……

Het is alweer laat geworden, en ga zo alweer naar huis. Vandaag weer hard gewerkt in de opslagruimte, vier dozen afval staan klaar om naar de vuilstortplaats van de gemeente vervoerd te worden. Ben wederom erg moe, maar het was toch wel een geslaagde dag. Ik hoop inderdaad gauw, liefst komend weekeinde, hier weer te gaan wonen, want dat heen en weer gereis naar mijn moeder en terug is ook erg vermoeiend.

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: