Aanwezigheid in huis voelt goed, oude Mycom computer opnieuw geinstalleerd, gebeutenissen van gisteren, over een voorwaardelijke, versus onvoorwaardelijke levensinstelling…..

Woensdag 24 augustus 2011 >> Gisterenmiddag heb ik bezoek gehad van goede vriend Rob, en heb ‘s avonds voor het eerst ook weer eten gekookt. De oven heb ik eergisterenavond al voor het eerst in gebruik genomen. Doet het uitstekend, de oven is niet alleen aanzienlijk zuiniger met elektriciteit, je hoort hem ook nauwelijks als hij draait en hij is sneller op temperatuur…

Sinds eergisteren heb ik ook mijn oude Mycom computer uit februari 2007 weer opnieuw in gebruik genomen. Tot mijn verrassing vond ik op de harde schijf van deze PC ook nog de vele foto’s waarvan ik langere tijd dacht dat deze verloren waren gegaan. Gisterenavond, na van alle belangrijke bestanden backups te hebben gemaakt, ben ik begonnen met een nieuwe Windows installatie op deze pc. Het betreft hier Windows 7 Professional 64 bits NL. Deze pc werkt een stuk sneller dan de oude pc, omdat deze beschikt over een dualcore processor. Daarnet heb ik Pinnacle Studio 14 Ultimate geherinstalleerd op deze pc. Moest eerst wel op de site van de fabrikant inloggen om het serienummer van dit programma te kunnen achterhalen, maar het programma staat er nu dus helemaal op, een leuk programma voor het bewerken van video-opnames.

Gisterenavond op de pc Office 2010 voor thuisgebruikers en studenten geinstalleerd, met o.a. Word en Excel. Gisteren heb ik ook een mailtje gestuurd aan de fabrikant van het programma Website X5 Evolution v.8, een programma wat ik destijds heb gekocht en gedownload, maar waarvan de software-schijfjes door de brand verloren zijn gegaan. Korte tijd later kreeg ik gelukkig een positieve email retour, met een nieuwe downloadlink om de software waarvoor ik reeds lange tijd geleden heb betaald, opnieuw te kunnen downloaden en op een schijfje te branden. Dat heb ik dus gedaan. Wel zo prettig,want dat scheelt me een hoop geld om deze software opnieuw te gaan aanschaffen… Met deze software kan ik op een eenvoudige manier zeer professionele websites gaan bouwen, net als met Webcreator 5 pro, het programma waarmee ik tot nog toe mijn websites heb gebouwd… Het is leuk om met het bouwen van websites bezig te zijn, en ben er ook nog lang niet mee klaar. Wel zal ik regelmatig backups blijven maken van de websites die ik soms helemaal opnieuw inelkaar moet zetten.

Gisteren heeft Rob mij ook geholpen met het opbergen van dvd schijfjes in twee houten racks voor dvd’s die ik afgelopen maandag bij de Mediamarkt heb gekocht. Ze hadden er alleen nog maar twee, veel te weinig voor die enorme hoeveelheid dvd schijfjes die ik heb en waarop films staan. Komende vrijdag verwachten ze daar weer een nieuwe voorraad van dezelfde racks, en indien mogelijk ga ik er dan ook weer even langs om er nog een paar aan te schaffen.

Op korte termijn ga ik ook nog een reeds aangeschaft bouwpakket-meubeltje inelkaar zetten voor mijn oude stereo-installatie in de kleine slaapkamer te kunnen installeren. Het is een klein meubeltje van gelagerd glas en daarnaast komt eveneens een klein computermeubeltje te staan,  gelijk aan het meubeltje wat ik ook in de woonkamer heb staan. Hetzelfde meubeltje komt dus ook in de kleine slaapkamer te staan, naast het audiomeubeltje, speciaal bedoeld voor het vervaardigen van geluidsmontage-programma’s op cd of voor op de website. In de toekomst, als ik mij voor de serieuzere radiohobby heb verdiept in de streaming audio techniek, ga ik vanuit die kamer ook radioprogramma’s verzorgen voor op het internet en wie weet ook via de ether, een lokale radiozender op de FM band (analoog). Lijkt mij vooralsnog erg leuk. Op een van mijn toekomstige websites wil ik een scala aan eigen eerder gemaakte opnames gaan plaatsen uit mijn archief. Voor zover ik kon nagaan tot op heden zijn vele cassettebandjes nog altijd bewaard gebleven. De belangrijkste opnames ga ik op cd branden en op een van die websites plaatsen. Het audiocassettebandenarchief omvat volgens schatting ongeveer 800 bandjes, en daarnaast ook opnames gemaakt op  cd, en bestrijkt de periode 1971 t/m 2011, dus maar liefst 40 jaar!

Verder wil ik op mijn websites, maar ook in geschreven vorm met het tekstverwerkingspro-gramma Word, heel veel gaan schrijven, en het ligt ook zeker in mijn bedoeling om boeken te gaan schrijven, met als centrale thema Spiritualiteit, Persoonlijke Ontwikkeling en –Bewust-wording en Ervaringsverhalen. Een selectie van deze verhalen wil ik dan ook gaan plaatsen op mijn daartoe geeigende websites…

Het werk aan mijn bestaande websites heeft helaas enige tijd nagenoeg stilgelegen, maar dat kwam vooral omdat ik voor het gebruik van website-ontwerpsoftware geen computers tot mijn beschikking heb gehad met een geschikte meerkerns-processor. Een van mijn computers met een enkele processorkern gaat naar een van mijn beste vriendinnen, en een ander exemplaar met een eveneens singlecore AMD Athlon 64 bits processor gebruik ik voorlopig even niet meer, maar houd ik wel apart voor rezerve computer, ook als ik er eens iemand anders een plezier mee kan doen.

Als vervanging van de allermooiste, helaas verbrande computer met een Core i5 processor die ik vlak voor de brand van vorig jaar december had aangeschaft, heb ik ongeveer anderhalve week geleden een nieuwe op maat samengestelde computer besteld bij een computerspeciaalzaak. Afgelopen zaterdag had ik even telefonisch contact met deze winkel, en toen vertelde ze me dat de computerkast die ik op het oog had heel moeilijk leverbaar is. Ik heb toen op hun website een nieuwe, eveneens hele mooie kast uitgekozen en doorgegeven aan de winkel dat ze deze kunnen gebruiken. Ik verwacht eerdaags wel een belletje van die winkel met het bericht dat deze klaar is en opgehaald kan worden. Weliswaar een niet al te goedkoop nieuw computersysteem met voor de C-schijf een snelle SSD harddisk, een Core i7 processor en een conventionele mechanische harddisk  voor de D-partitie, maar het is wel een systeem, samengesteld en bedacht voor de lange termijn. Met lange termijn bedoel ik hier o.a., geschikt voor nieuwe komende Windows versies, voor een termijn van minstens tien jaar. Het is een systeem met de beste kwaliteit processor die er momenteel, naar de huidige stand van de techniek, verkrijgbaar is… Jammer alleen dat deze uit chips opgebouwde SSD harddisks momenteel bijzonder prijzig zijn, maar zodra deze in de toekomst goedkoper worden wil ik de bestelde 120 gigabyte SSD harddisk (zelf) gaan vervangen door eentje met een grotere capaciteit. Groot voordeel is dat deze SSD schijven veel minder slijtagegevoelig zijn, aanzienlijk sneller zijn, minder schokbestendig en ook veel zuiniger met energie omgaan. Momenteel kost een goede kwaliteit SSD schijf van 120 gb. al gauw rond de 250 euro, ter vergelijking, je koopt al een conventionele mechanische harddisk van 1 terabyte (=1000 gigabyte) voor ongeveer vijftig euro.

Ik ben vooralsnog zeer tevreden over de kwaliteit van mijn Ziggo alles in een pakket, digitale televisie en radio, telefoon en internet. En naar verhouding tot de geboden snelheid, ook aanzienlijk goedkoper en betrouwbaarder dan met mijn vroegere internetplusbellen adsl- aansluiting via de koperen telefoonlijn in combinatie met een apart digitale televisieabonne-ment bij Ziggo. Ik ben nu in totaal ongeveer tien euro voordeliger uit, en heb een internet-downloadsnelheid die ongeveer zeven keer hoger ligt dan vroeger.

Het wordt na al die maanden van huis weggeweest te zijn ook hoog tijd om weer definitief hier te gaan wonen. Ik heb al die afgelopen maanden in een situatie gezeten waar ik niet om had gevraagd, die ook niet erg gewenst was, en bovendien, mijn moeder leeft en denkt in vele opzichten heel anders dan ik, wat vooral de laatste tijd nogal eens wat conflicten en spanningen veroorzaakt. Dat leeft ook niet echt prettig meer… Wel verwacht ik straks een periode waarin ik dingen waaronder bijvoorbeeld het overlijden van mijn vader in februari jl., en nog zovele andere zaken, pas goed ga voelen, ga verwerken. Met name de afgelopen week is het tot mijn bewustzijn doorgedrongen dat ik een groot deel van mijn leven tot op heden in wezen veel te meegaand ben geweest in het contact met andere mensen. Anders gezegd, ik heb veel te veel dingen geslikt al die jaren die lijnrecht ingingen tegen mijn gevoel en eigen wens om mijn leven te willen vormgeven, wat weer een negatief effekt had op mijn kwaliteit van leven. Ik wil dat dat veranderen, dit gebeurt ook nu al enigszins, is niet altijd een prettig gevoel in eerste instantie, maar wel nodig om die levenskwaliteit te verhogen en vooral te stabiliseren……… Het is niet de meest prettige ervaring om, zeker voor een Vissen mens, die weerbaarheidsfaktor aanzienlijk te versterken, gezien het mogelijke risico sommige mensen daardoor kwijt te raken, maar aan de andere kant, het mag niet meer gebeuren dat ik op de oude voet doorga, instem met dingen die anderen zeggen, terwijl mijn gevoel, mijn intuitie daar lijnrecht tegenover staat. Verandering is soms nodig. Al verwacht ik wel dat er ooit een tijd zal komen dat mensen elkaar echt, daadwerkelijk volledig onvoorwaardelijk gaan accepteren om wie zij zijn, als mens… Dit laatste is iets wat verband houdt met ontwikkelingen aangaande verdere bewustwording, en de Nieuwe Tijd. Wat dit laatste betreft ben ik toch wel blij te constateren dat ik in dezen al zoveel verder ben gevorderd op mijn levensweg dan andere mensen die ik ken. Ach, alles is slechts een kwestie….van tijd en van veranderingen op energetisch niveau, zowel collectief als individueel. Maar echt makkelijk is dat niet altijd voor ons mensen; bestaande structuren worden langzaam afgebroken, om plaats te maken voor een in alle opzichten totaal andere, meer liefdevolle en onvoorwaardelijke levensinstelling. Uitzonderingen daargelaten, de meeste mensen zijn zich er niet eens echt van bewust hoe voorwaardelijk zij ten aanzien van anderen in het leven staan. Ik kom dit al een leven lang bijna dagelijks tegen in het alledaagse leven, en met betrekking tot vrijwel alle aspekten van het leven.

Zo herinner ik me (bijvoorbeeld) nog uit vroegere tijden dat ik aktief was op diverse datingsites op het internet, waarbij mij opviel dat zovele mensen in hun profielschets een meterslange lijst met voorwaarden opsomden waaraan hun potentiele toekomstige partner aan zou moeten voldoen, alvorens het eerste echte contact aan te gaan. Als ik zoiets tegenkwam dan “zapte” ik altijd meteen door naar een andere, volgende persoon op de site. Het is echt zoeken naar uitzonderingen op die regel, ze zijn er wel, maar zeer sporadisch. Wat de meesten onder hen zich denk ik niet of niet voldoende realiseren dat je op zo’n manier eigenlijk bezig bent een complex web aan symbolische muren om je heen te bouwen, wat alleen maar averechts werkt op je kans van slagen. Logisch dat lang niet iedereen die aktief is op een dergelijke site ook een partner vindt. Waar het juist om gaat is de kracht in jezelf te vinden om die lijst met voorwaarden ten aanzien van de ander, volledig te kunnen loslaten. Pas dan vergroot je de kans op succes ongekend sterk. De meeste “ideale” partners bevinden zich in de meeste gevallen juist buiten die zelfopgetrokken muren, oftwel voorwaarden, waarmee je niet alleen jezelf belast maar uiteindelijk ook de ander…… Bovendien, hen die op basis van voorwaardelijkheid toch een partner weten te vinden, dit komt de duurzaamheid van een relatie ook geenszins ten goede!! Ook dit is een kwestie van bewustwording!!! Maar er zijn zeker ook zovele andere voorbeelden die ik ten aanzien van die voorwaardelijkheid in sociaal opzicht zou kunnen noemen…..

Maar goed, ik ga eens aan het avondeten beginnen. Dank je wel dat jullie mijn verhaal hebben gelezen.

Lieve groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: