Computerprobleempje opgelost, over komend weekeinde…

Vrijdag 26 augustus 2011 >> Hier nog even een tweede berichtje van vandaag. Ik heb de nieuwe monitor van mijn computer met een DVI (Digital Video Interface) kabel verbonden met de videokaart van de splinternieuwe computer die ik sinds gisteren in gebruik heb genomen. Het scherm is nu wel beeldvullend en haarscherp zoals ik het nog nooit eerder ergens heb gezien. Verder heb ik twee website-ontwerpprogramma’s op deze PC  geinstalleerd, Webcreator 5 pro, voor de meeste websites in gebruik, en daarnaast ook een programma Website X5 Evolution v.8, een programma van Engelse makelij die sinds kort ook een Nederlandstalige versie van hun software heeft uitgebracht. Daarnaast draait een nieuw videobewerkingsprogramma van Corel ook uitstekend op deze computer. De processormeter geeft bij al deze programma’s slechts een geringe uitslag te zien, in ieder geval niet boven de 20% in de meeste gevallen. Ook is het apparaat een stuk sneller vanwege de digitale SSD harddisk van 120 gb. Het enige probleempje op computergebied wat er nog is, is het feit dat de ingebouwde Blue Ray/dvd rom speler vooralsnog geen Blue Ray videoschijfjes wil afspelen. Er zou daartoe een codec in de Windows programmatuur ontbreken die daarvoor nodig is. Ik ga hierover nog een mailtje sturen aan de computerspeciaalzaak waar de pc vandaan komt. Maar voor de rest is de aanschaf van deze pc een heel groot succes, de beste pc die ik tot nog toe ooit in huis heb gehad…

Morgen ga ik mij bezighouden met het opruimen van dingen in huis die weg kunnen, waaronder zakken met verpakkingsmateriaal en dergelijke. Daarnaast ga ik de netwerkkabels netjes wegwerken in speciale strips die ik daar kort geleden voor heb gekocht. Dat staat ook wat netter. Verder komt er morgenochtend iemand hier langs om de gordijnen op te meten, en daarna worden er rails opgehangen. De zaak waar ik de gordijnen bestel kan mij zolang noodgordijnen uitlenen voor de periode dat ik hier ben voordat de echte gordijnen opgehangen zullen worden…..

Ja, het is best leuk om weer hier thuis te zijn na ruim acht maanden. Vrij geregeld toch bepaalde spanningen in het ouderlijk huis, en ben ook bezig met het verwerken van bepaalde daarmee verband houdende aspekten van mijn hele leven eigenlijk. Ik wil dit gaan veranderen, maar het is wel even wennen aan hoeveel emoties dat op sommige momenten met zich meebrengt. Heb er wel vertrouwen in dat dat allemaal gaat lukken.

Komend weekeinde ben ik helemaal veel hier thuis, en komende zondag in ieder  geval wil ik weer eens een nachtje proberen te slapen hier thuis. Ik zie ernaar uit, maar aan de andere kant is zoiets na al die tijd ook best wel wat spannend…. Heb eigenlijk nog wel veel meer dingen te vertellen, maar dit bewaar ik nog even tot de volgende keer, als ik wat ruimer in de tijd zit.

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: