Nieuwe computer in gebruik genomen en bevalt uitstekend, plannen voor komend weekeinde, overig nieuws…

Vrijdag 26 augustus 2011 >> Gisteren kreeg ik een telefoontje van de computerspeciaalzaak waar ik mijn nieuwe computer had besteld, als vervanging van de zo goed als nieuwe pc die ik vlak voor de brand van 19 december vorig jaar had aangeschaft. Ik heb deze computer gisterenmiddag opgehaald bij die winkel, kostte wel wat geld, maar is wel een systeem dat is berekend voor een gebruiksduur van ongeveer tien jaar, mogelijk nog wat langer. Er zit een Core i7 3,40 gHz processor met vier kernen, een digitale SSD harddisk van 120 gigabyte die wordt gebruikt als C-schijf, een conventionele mechanische harddisk van 1000 gigabyte, 8 gb. RAM geheugen, een uitstekende kwaliteit videokaart en daarop aangesloten heb ik een eveneens nieuwe platte LED monitor van LG, type Flatron E2290. Enige nadeeltje is dat het beeld niet geheel schermvullend is, maar misschien verandert dit als ik er een DVI aansluitkabel op aan zou sluiten. Dit ga ik binnenkort proberen. Ik hoop er mijn oude printer van Canon, de iP4000, op te kunnen aansluiten, en er diverse software op te gaan installeren. De PC is via een standaard UTP netwerkkabel verbonden met het modem van Ziggo wat in de woonkamer staat. Deze computer zelf heb ik geinstalleerd in de logeeerkamer.

Mijn vorige Mycom computer uit februari 2007, destijds gebouwd voor het gebruik onder Windows Vista, haalt een prestatie-indexcijfer van 4,5. Deze nieuwe computer is de beste die ik ooit in gebruik heb genomen, met een cijfer van 7,6 , terwijl 8 de maximale score is. Het opstarten van de PC gaat ook veel vlotter, maar dat komt omdat deze opstart vanaf een digitale SSD harddisk, die aanzienlijk sneller leest en schrijft dan een conventionele mechanische harddisk. Naar verwachting worden die digitale harddisks in de toekomst alleen nog maar goedkoper, zodat het dan wellicht aantrekkelijker gaat worden om er een SSD harddisk in te gaan plaatsen met een grotere capaciteit…

Komend weekeinde ben ik ook regelmatig te vinden in mijn eigen woning, en in de nacht van zondag op maandag aanstaande hoop ik voor het eerst sinds ruim acht maanden weer eens hier te gaan slapen. Gisteren heb ik een nieuw dekbed en alle bijbehorende spullen aangeschaft.

Verder gaat het wat mijn stemming betreft gelukkig vrij goed…

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: