Drukke bezigheden opruimen spullen opslagruimte, proces van verwerken negatieve emoties afgewisseld door periodes van ervaren sterke positieve energie, contact met oude bekende geaktiveerd…, maken nieuwe audiomontageprogramma´s opnieuw geaktiveerd…….

Vrijdag 2 september 2011 >> Vandaag ben ik samen met Rob druk bezig geweest in de opslagruimte in Aalsmeer, met het opruimen, sorteren en ook het weggooien van spullen die ik niet meer nodig heb. Heel wat sjouwwerk en we waren allebei behoorlijk uitgeput toen we een paar uurtjes later weer terug waren in mijn woning. Wat het opruimen van het aantal dozen met spullen betreft zijn wij inmiddels in ongeveer een maand tijd, naar schatting, gevorderd tot ongeveer de helft. Dit evenwel nog totaal afgezien van de overige spullen die in de opslagruimte staan opgeslagen, zoals kasten, meubeltjes, bedspiralen, matrassen en stoelen. Dit werkt komt er nog eens bij, en als alles meezit kan mijn moeder iemand (een oude vriend van mijn vader) regelen die over een vrij grote aanhanger beschikt en de grotere spullen voor ons zou kunnen vervoeren. Mijn moeder zou eerdaags proberen contact met hem op te nemen.

Rob is vandaag lang gebleven hier thuis en we hebben ook samen gegeten. Daarnaast ook een groot deel van de avond bezig geweest met het oplossen van een in eerste instantie ogenschijnlijk onoplosbaar technisch probleem. We wilden iets op televisie zien, maar zaten met het probleem dat het beeld uitstekend van kwaliteit was, maar het lukte ons in eerste instantie maar niet om geluid uit de speakerboxen te krijgen. Totdat ik op het lumineuze idee kwam om de stroomtoevoer naar de digitale ontvanger eventjes te onderbreken en vervolgens de stekker er weer opnieuw in te doen. En dit deed wonderen, de apparatuur werkt nu weer  storingsvrij, kwa beeld, maar ook kwa geluid.

Rond half tien vanavond is Rob weer teruggekeerd naar zijn woning. We spraken samen ook nog over een veelzijdig gesprekje wat ik gisterenavond laat had met een (anonieme) oude bekende van school vroeger die ik weer ontmoette tijdens mijn afgelopen opnameperiode in de Amstelmere. Zij is niet erg te spreken over de manier waarop ze aldaar is behandeld, en zij is niet de enige die ik dit hoor zeggen de laatste maanden. Mensen worden maar al te gauw volgestopt met verschillende medicijnen ,terwijl de feitelijke oorzaak onbehandeld blijft. Dit laatste wordt dus in een enkel geval ook toegegeven, maar een goed alternatief wordt daarbij niet geboden. Het gaat te ver om allerlei persoonlijke zaken uiteen te zetten, maar het gesprekje was op zich wel positief te noemen. Zij draait ook al heel wat jaren mee in  het wereldje van de psychiatrie, en is daar niet blij mee. Algemene klacht is bij haar dat ze hoe langer hoe meer wordt geleefd, echt luisteren naar wat er echt leeft bij mensen en daar op de juiste manier mee omgaan is iets wat in haar geval ver te zoeken is. Daarom ook wil zij onder geen beding meer terugkeren in de Amstelmere en liefst ook niet in Amstelveen komen te wonen. Het zou beter zijn als zij dat zwart op wit en ondertekend op papier zou zetten, want zij wordt dusdanig onder druk gezet dat ze zich niet meer veilig voelt. Maar zij is niet de eerste van wie ik dergelijke verhalen heb gehoord. In principe hebben we voor komende zondag afgesproken om elkaar ook persoonlijk weer eens te zien, bij haar thuis of zij een paar uurtjes bij mij thuis. Ze schreef mij ook een keurig emailtje, om te zeggen dat ze zo blij is eindelijk iemand gevonden te hebben (en bovendien nog een goede bekende van school, na elkaar vele jaren uit het oog verloren te zijn geweest) die haar WEL begrijpt. Ik begrijp uit haar berichtje dat ze al vanaf haar tiende levensjaar dingen (paranormale zaken) voelt om zich heen die er volgens de huidige reguliere medische wetenschap niet zouden bestaan. Al die jaren al stoot ze tegen muren van onbegrip…. Zij heeft nooit iemand kunnen vinden die haar juist wel gelooft. Ze vroeg me ook iets heel vanzelfsprekends, namelijk dat mocht zij naar mijn gevoel een te groot beroep op mij gaan doen, dat ik dat ook aangeef. Wel heel netjes, en dit is ook iets waar ik tegenwoordig erg allert op ben in het contact met anderen. Daarnaast worstelt zij ook met lichamelijke problematiek, waarvoor ze binnenkort ook een operatie moet ondergaan. Ik kan mij, verplaatsende in haar denkwereld, heel goed indenken dat je dan soms wanhopig wordt en er suicidiale gedachten op na gaat houden. Haar energetisch systeem funktioneert niet erg goed, heel veel zwakke plekken die maken dat ze wordt beinvloed door overwegend negatieve energieen. Een goede en regelmatige ondersteuning met behulp van Reiki zou haar mijns inziens heel goed kunnen helpen om dit energiesysteem weer gezond te maken, waarmee ze haar weg geheel op eigen krachten weer zou kunnen oppakken… Ze heeft in haar berichtje ook aangegeven wel vaker contact te willen onderhouden…

Waarom sommige mensen in de ogen van anderen zo afhankelijk zijn gemaakt van de reguliere hulpverlening? Wanneer je heel vele jaren in dat wereldje meedraait is het een ware worsteling om daar voldoende afstand van te kunnen nemen. Het zijn vaak mensen, waar ikzelf ook onder val die zijn opgegroeid in de jaren ‘60 en begin ‘70, die hebben meegekregen dat de reguliere hulpverlening altijd een goede oplossing zou zijn voor de problemen van een ander, en de machtspositie van de hulpverlener; daar werd zeker in die jaren zo op gehamerd dat veel mensen zich nu helemaal niet lekker voelen in een dergelijke overafhankelijke positie. Het valt niet mee voor de veertigers van nu om daar een weg in te vinden waar je je ook prettig bij voelt… Maar intussen leeft de onvrede in dezen onder velen nog voort. Wel probeer ik daar stapsgewijs verandering in te brengen… IN deze dagen komen er ook zeker pijnlijke ervaringen uit het verleden (oud verdriet) naar boven, maar hoe ik dat oplos is iets waarvoor ik een zeer persoonlijke reden heb om daarover niet op deze openbare weblog te schrijven. OM een hoop gezeur en negatieve oordelen van onwetende buitenstaanders te voorkomen zullen we maar zeggen. Daarnaast is het zo dat er ook meer positieve periodes deel beginnen uit te maken van mijn leven, en dat is toch wel bijzonder te noemen vind ikzelf.

Nou ja, verder heb ik alle audioapparatuur netjes gemonteerd op een meubele wat naast het kleine computertafeltje in de logeerkamer staat opgesteld. Het neemt ook niet al te veel ruimte in in het kamertje wat er heel gezellig uit gaat zien straks. Ik wil het niet al te vol meer zetten met meubeltjes. Kan ook niet want er komt ook een goed bed in te staan. Ik kan nu in ieder geval gemakkelijker dan voorheen geluidsopnames maken met behulp van de audioapparatuur en de computer, de oude Mycom computer uit 2007, die nog prima fungeert, en via een kabeltje tussen de uitgang van het mengpaneel en de ingang van de geluidskaart in de PC is verbonden. Heb vanmidag in de boxruimte in Aalsmeer ook weer mijn tweede identieke nieuwe Denon CD speler teruggevonden, gekocht kort voor de afgelopen brand en opnameperiode. Ze zijn nog in goede staat, net als de versterker van ongeveer 20 jaar oud en de draaitafel uit 1982, die ik destijds nog van opa heb gekregen voor mijn verjaardag. Dat is dan ook het oudste onderdeel van de geluidsinstallatie. Op het internet heb ik een internetwinkel ontdekt in het Drentse stadje Hoogeveen waar je nog alle elementen en grammofoonnaalden en bijbehorende accesoires kunt bestellen, die dan per post aan je worden opgestuurd. Een nieuwe diamantnaald voor deze draaitafel kost ongeveer 26 euro per stuk, en met verzendkosten erbij betaal ik dan ongeveer 35 euro als ik één naald bestel, en 61 euro als ik er tegelijk twee bestel… Het is een Technics direct drive, quartz gestuurde draaitafel, de geluidskwaliteit is uitstekend! Ik ga eerdaags eens aan mijn buurman Jaap vragen of hij in Amsterdam nog een goede winkel weet waar je langspeelplaten en dergelijke kunt kopen. De LP komt er weer helemaal in, alleen BCC heeft momenteel al ongeveer vijf nieuwe draaitafels in zijn assortiment. Sommige muziek op LP heeft vaak nog een warmere, natuurgetrouwere geluidskwaliteit dan de beste CD, en dat heeft alles te maken met de massatraagheid van de naald, de tijd in miliseconden die de naald nodig heeft om in beweging te komen. Juist dit laatste kan soms een speciaal effekt in de geluidsweergave geven die met geen enkele CD techniek kan worden bereikt…… Het is geluid zoals de natuur het ooit heeft bedoeld, Edison, de uitvinder van de grammofoonplaat…

 

Lieve groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: