Periode van bezinning na zoveelste diepere contactverbreking, is er deels sprake van een misverstand?, mogelijkheden tot verandering in golf van negatieve ervaringen gedurende m’n leven…

Zondag 4 september 2011 >> Ik heb er een hekel aan om namen van personen te noemen, en dat doe ik dus ook niet! Na ruim een half jaar is er dan een einde gekomen aan het contact met iemand die mij zeer na aan het hart heeft gelegen, al was het telefoongesprek wat daartoe leidde, voor mij persoonlijk serieus iets wat als een donderslag bij heldere hemel op me overkwam. Ik was de laatste tijd juist heel goed bezig, ook met noodzakelijke werkzaamheden in en rond het huis, maar ook met ontspannende praktische zaken, werken achter de computer, surfen op het internet, mij verdiepen in verschillende nieuwe dingen die ik wil gaan ondernemen, en vanavond wil ik hoe dan ook toch proberen een nieuw audiomontageprogramma te gaan maken, als ik daartoe tenminste in staat ben. Want ik voelde mij vanavond nou niet bepaald prettig. Dergelijke ervaringen maken ook weer vele andere minder plezierige ervaringen uit een lange reeks van jaren, los, ze komen een voor een naar boven zeilen in mijn hoofd.

Ik vind het bovenstaande wel een verdrietig iets, dat het zo’n vaart zou lopen is iets wat ik in de verste verte niet had verwacht. Ik ben er het type mens niet naar om energie aan anderen te onttrekken, dat is iets wat bij mij bovendien heel erg gevoelig ligt, op het gebied wat het onderwerp narcisme betreft…… Narcisme is iets waar ik om velerlei redenen heel veel moeite mee heb, en het ligt ook niet in mijn aard als mens. Slecht of niet “geaard” door het leven gaan is iets waarvan ik niet zou weten waardoor zoiets bij mij thans het geval zou zijn. Ik heb er wel hulp bij ingeroepen, en nu eens niet via de daartoe geeigende kanalen als je begrijpt wat ik bedoel. Dat is denk ik de beste methode in dit geval.

Toch vraag ik me af of er niet ergens sprake is van een misverstand. Het is nooit, maar dan ook nooit mijn instelling in het leven geweest om bij bewustzijn energie te onttrekken aan een ander mens. Bovendien is het juist belangrijk dat je de basis voor geluk en voorspoed zelf leert herontdekken in het leven. Ik weet nu inmiddels dat veel problemen uiteindelijk wortelen in bepaalde patronen, voortkomende vanuit ons onderbewustzijn. Geen verkeerd idee denk ik om daarmee aan de slag te gaan. Er zou wat dit betreft nog veel verandering mogelijk zijn, het stoppen van de ogenschijnlijk eindeloze golf van psychische klachten en isolement……

Ik meende uit het gesprek ook begrepen te hebben dat ik haar niet voldoende tot steun zou zijn geweest; begrijp ik niet helemaal, want tijdens het gesprek daarvoor gaf ze zelf duidelijk aan voorlopig liever geen prijs te stellen op contacten met andere mensen.

Hoe dan ook, een hele zware beladen avond deze keer. Als het nu om iemand zou gaan met wie ik een oppervlakkige vriendschappelijke band zou hebben dan valt het nogal mee, maar dit is anders, gaat dieper dan dit laatste… Haar soms een beetje chaotisch overkomende  verhaal vond ik ook niet op alle punten even duidelijk, begrijpelijk, en dat is erg jammer….

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: