Leuk kort bezoekje buren, iets betere middag, tijd voor verdere bezinning, deelname aan aktiviteiten woongroep, de PC, telepathie…

Maandag 5 september 2011 >> Ik zit nu voor de verandering weer eens achter die mooie nieuwe computer in de woonkamer, de nieuwe PC die in de plaats is gekomen van de nieuwe PC die ik vlak voor de brand in december vorig haar had aangeschaft, en die toen helaas verloren is gegaan. Maar het is wel een verbetering nu in positieve zin. Dit hele systeem draait om een Intel Core i7 2600K socket 1155 3,40 gHz quad-core processor, en een digitale SSD harddisk van voorlopig 120 gb. Later, zodra deze SSD disks een stuk goedkoper zijn geworden, zal ik alsnog de aanschaf van een SSD disk overwegen met een grotere capaciteit. Dit laatste is me nu nog een beetje te prijzig…

Op mijn huidige PC zit ook een hele goede videokaart, waarmee ook weergave in Full HD videokwaliteit mogelijk is. Voor diegenen onder jullie lezers die ook de daarvoor geschikte videokaart en monitor hebben, kijk eens voor de aardigheid naar de nuvolgende video van Enya, in Full HD kwaliteit. Vergeet niet na het starten van de video op het vierkantje met de vier pijltjes te klikken rechtsonder in het videoschermpje om de video beeldvullend te krijgen, en vergeet ook niet door op de standaardresolutie (360p) te klikken en voor de hoogste resolutie te kiezen (1080p). Wat je dan gaat zien is, zowel muzikaal als visueel een schitterend mooie  video!!

 

Later vanmiddag kreeg ik een kort spontaan bezoekje van mijn buren, en deze waren zo attent om een groot stuk vlaai voor me mee te nemen. Ik hoop later deze week een keertje bij hun langs te gaan. Komende donderdagavond is er een etentje van galerijbewoners hier op West-1, gevolgd door het gezamenlijk opruimen van de gemeenschappelijke berging op de gang. Het is daar een ongelofelijke puinhoop, eigenlijk al langere tijd. Goed idee om daar eens wat aan te doen met z’n allen. Via email heb ik  toen laten weten dat ik daarbij ook aanwezig zal zijn. Ik kreeg toen nog een leuk spontaan emailberichtje terug van iemand die verderop op onze galerij woont met haar zoontje, een heel leuk en grappig kind vind ikzelf. Zij woont hier denk ik nu ongeveer een jaar en ik herinner me nog dat ik vorig jaar oktober door haar werd uitgenodigd om eens op een avond langs te komen, wat ik toen ook heb gedaan. Ik heb nog leuke herinneringen aan die avond. Ja, en zo leer je ook weer nieuwe mensen kennen. Tot nog toe zijn de contacten met mensen in het woonprojekt die ik tot op heden ben tegengekomen opvallend positief. Mogelijk dat ook bepaalde gedeeltes uit een aantal van mijn weblogs in de periode waarin het leek alsof terugkeer onmogelijk was, bij veel mensen tot bezinning heeft geleid. Een aantal mensen zullen zich ongetwijfeld hebben afgevraagd of hun reaktie richting mij en mijn moeder wel in alle opzichten zo goed is geweest. En het is altijd leuk om ook mensen te leren kennen die hier nog niet zo lang wonen. Dat is ook hard nodig in deze tijden waarin mijn sociale netwerkje zeer recentelijk nog verder is ingekrompen. Een verdrietige situatie, maar probeer toch maar met de stroom van emoties mee te gaan en energie te herontwikkelen om vooruitstrevend te werk te blijven gaan, zowel in sociaal opzicht als kwa aktiviteiten en bewustwording……

De afgelopen middag verliep kwa stemming gelukkig weer ietsje beter dan gisterenavond. Dat komt denk ik ook aangezien de meeste mensen die ik sinds mijn terugkeer hier ben tegengekomen uit de woongroep mij op een positieve manier benaderen, met geen woord meer spreken over wat in december is gebeurd, en aangezien ik  gisterenavond laat totaal onverwachts nog door een spontane positieve email van een galerijbewoonster werd aangesproken.

Behalve  verder proberen te blijven werken aan de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording is het denk ik ook van groot belang om, naar behoefte, ook in sociaal opzicht eens wat aktiever te gaan worden, zowel binnen als buiten de woongroep Centraal Wonen. Wellicht zal er ooit ook nog iemand op mijn pad komen waarmee ik een stabiele relatie zal gaan krijgen.** Daarnaast is het zo dat ik onlangs via het internet heb ontdekt dat de gangbare veronderstelling als zouden de soms minder gunstige invloeden van ons onderbewustzijn iets zijn waar niks aan en mee gedaan zou kunnen worden. Zo zouden bepaalde foutieve ‘programmeringen’ (om het zo maar eens te noemen) er medeverantwoor-delijk voor kunnen zijn voor bijvoorbeeld iemands mislukkingen en andere negatieve ervaringen in het leven. Er zijn mensen die tot de ontdekking zijn gekomen dat er wel degelijk mogelijkheden bestaan om daaraan te werken… Lijkt me een uitstekend plan om me daarin te gaan verdiepen en in ieder geval eerst eens het boek te lezen wat die persoon daarover heeft geschreven. De ervaringen van mensen die daarmee aan de slag zijn gegaan zijn over het algemeen zeer positief, en voor velen (ook zieke mensen)  heeft het hun vaak dramatische leven een enorme positieve en ook duurzame wending gegeven…… Een kostbare aanvulling op bestaande therapieën die over het algemeen toch eenzijdig gericht zijn op het bestrijden (lees: onderdrukken) van de symptomen, waarbij echter de dieperliggende oorzaken onbehandeld blijven……

Ik zou eerst vanavond nog even langs mijn moeder op visite gaan, maar ik ben vanmiddag al langsgeweest, ook om haar eens een grote bos mooie bloemen te bezorgen voor de verandering…… Vanavond blijf ik gewoon hier thuis en probeer me toch wat te ontspannen met muziek of een avonturenfilm op DVD of Blu Ray schijfje…..

(onverwachtse spontane telepathisch gespr.Glimlach)

**……………..stilte………..>(zintuiglijk voelbare pos.energie v. Peggy)>>………….”Boudje, ik weet hoezeer je gisteren werd geraakt tijdens dat telefoongesprek met x , laat het gaan die emotie, geef er de ruimte en de tijd voor…Probeer je geen zorgen te maken over wat later zal volgen, dat zal meer zijn dan je na zoveel jaren van tegenspoed denkt. Je bent in je proces al zoveel verder gevorderd dan je zou kunnen denken, en je onttrekt beslist geen energie aan andere mensen, dat is een illusie! Jouw energie is zo ontzettend sterk en krachtig geworden, maar een emotie is gezond en iets waar je even doorheen moet. Gooi het eruit, en laat anderen daarbij maar denken wat ze willen, het zal je goed doen. Dat is iets wat je ook leert in Gestalt-therapie. Het contact met x is nu helaas verbroken, zij zit ook in een moeilijk proces, maar dat weet je al. Wat alle nare ervaringen van de afgelopen jaren betreft, probeer wel open te blijven staan voor diegenen uit het verleden waar je soms ten onrechte geen contact meer mee hebt, want in een aantal gevallen zullen hen die je sociale netwerk hebben verlaten, deze beslissing ergens in de toekomst gaan terugdraaien. Probeer daarvoor alsjeblieft open te blijven staan! De kosmos (kosmische energie) heeft nog heel wat goed te maken voor jou na alles wat je hebt moeten doorstaan in 48 jaar tijd…..

Je twijfelt aan een stabiele relatie in de toekomst. Twijfels zijn niet nodig Boudje, dat gaat ook gebeuren. Wie dat zal zijn? Dat mag ik je helaas niet zeggen, maar het is wel zo!…………, je ként haar al Boudje, terugkijkend op de afgelopen twaalf maanden……Denk er niet teveel bij na, het overkomt je bijna vanzelf…”………………..stilte………………<<stop<<            (verbazing……)

Ja, zo onverwachts nog even wat bemoedigende woorden van Peggy die in haar huidige energetische vorm nog eventjes tussenbeide kwam. Het voelde, zoals altijd goed!

Ik heb vanavond ook wat zitten luisteren naar de ontroerend mooie muziek van de Ierse zangeres Enya, en ik vond het leuk een aantal nummertjes van haar te verwerken in deze blog. Ik hoop dat deze avond en de komende tijd gunstiger zullen gaan verlopen. Heb daar wel een beetje meer vertrouwen in gekregen.

 

Heel veel groeten van Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: