Over de betekenis voor mij van het “niet geaard” zijn, aktiviteiten van vandaag, emotionele beladenheid een tijdelijke zaak maar niet leuk…

Maandag 5 september 2011 >> Ik werd daarnet wakker en heb eerst eens een heerlijke en uitgebreide douche genomen. Ik voel een vrij sterke emotionele beladenheid over me heen sinds vanochtend vooral. Ik weet dat dat een tijdelijke zaak is, maar ook iets tijdelijks, en ook iets om wat mee te doen.

Het telefoongesprek van gisterenavond kwam op mij als nogal pijnlijk over, het maakte me nogal verdrietig, en heb ernstige twijfels over een deel van de inhoud van dat gesprek. Als ik werkelijk niet geaard zou zijn dan zou ik allang weer in een ernstige staat van verwardheid verkeren en in het ergste geval psychotisch zijn geraakt en mogelijk weer opgenomen in de Amstelmere. Dit alles is juist niet het geval. Ik weet het bovenstaande uit ervaring, en ben op het moment juist op een positieve manier praktisch bezig met allerhande dingen, voor wat betreft het inrichten van mijn woning, computerwerkzaamheden, maken van geluidsmontage-opnames, filmopnames en dergelijke. Verdrietig is het wel erg als je hoort dat je niet geaard zou zijn. Ik heb over dit laatste zeer grote twijfels, en vraag me toch af of er niet een andere reden is in het leven van de persoon die dat vertelde aan mij…, waarom zij zich ziek zou hebben gevoeld. Het is ook afschuwelijk om van iemand te horen dat ik daartoe zou hebben bijgedragen, bijna het meest pijnlijke wat je kunt horen van iemand… Ik ben bovendien geen narcistische persoonlijkheid, nee, integendeel zelfs.

Maar goed, ik laat de emoties zonodig maar over me heen komen dezer dagen, en ga straks in ieder geval even met mijn hond Debby naar de trimster, de hondenkapster. Dan ga ik haar eerst ophalen bij mijn moeder en dan langs de hondenkapster. Binnenkort komt Debby hier ook weer wonen. Is wel prettig, dan heb ik weer wat leven om me heen. Ik denk er ook over om weer lid te worden van de Spanielclub. Ze geven een leuk verenigingsblad uit, en allerlei goede adressen erin, voor als Debby er later niet meer is, om uit te kijken naar een nieuwe Cocker Spaniel. Voorlopig is Debby er naar ik mag hopen nog, en ik zie uit naar haar thuiskomst.

Hoe dan ook, ik wilde dit verhaaltje even kwijt. Tot de volgende keer maar weer…

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: