Lang telefoongesprek met Rob en zijn advies, diepe emotionaliteit na gebeurtenis 4 september op een na zwaarste proces ooit, schrijven emailbericht binnen enkele dagen…

Woensdag 7 september 2011 >> Daarnet even weggeweest van huis en daarbij allebei mijn mobiele telefoons vergeten mee te nemen. Maar goed, eerder vandaag heb ik een lang telefoongesprek gevoerd met goede vriend Rob. Ik heb hem het verhaal verteld, ook over het feit dat ik verbaasd ben over hetgeen er op 4 september ineens gebeurde en dat ik niet kan geloven dat de band tussen mij en x, die altijd zo ontzettend diep is geweest, verbroken kan worden zonder psychische schade… Mogelijk spelen er andere faktoren mee in haar eigen leven die haar tot die stap hebben gebracht.… Ik zou het in ieder geval hoogst merkwaardig en onbegrijpelijk vinden als zou blijken dat dit echt een definitief einde van onze warme vriendschappelijke band is. Daarvoor is deze unieke band veel te diep, na Peggy veruit de diepste band die ik ooit met iemand heb gehad. Ik houd hoe dan ook nog zeker een contactmogelijkheid open nu en daarna… Boos, nee, zeker niet, integendeel zelfs. Hoe kun je nou boos zijn als iemand een zielsverwante binding met je heeft, en dit contact verbreken??? Mag iemand mij eens uitleggen.

Dit hele gebeuren is iets vreselijks, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor x zelf. Dit laatste weet ik eigenlijk al bijna helemaal zeker, maak me evengoed best wel een beetje bezorgd om haar situatie. Dit is zeker geen zieligdoenerij, zou het beter kunnen omschrijven als een vorm van medeleven m.b.t. de minder prettige dingen die iemand in een bewustwordingsproces kan tegenkomen, en medeleven is ook heel menselijk! Ze begon zich, naar ik begrepen heb, steeds meer van anderen te isoleren. Wellicht dat ook de faktor angst daarbij meespeelt. Maar…….ja, angst is en blijft in alle gevallen altijd een hele slechte raadgever…

Een zeer diepe zielsverwante vriendschappelijke band zomaar ineens vebreken, dat heeft de natuur niet zo bedoeld en is een onmogelijke opgave. Hoe zoiets voelt leerden me de afgelopen dagen, in het bijzonder afgelopen nacht. Ik ben weleens vaker geemotioneerd over iets, maar dit was een emotie met een diepgang, zo hevig, dat is ook niet te verwoorden, scheelt in diepgang maar weinig ten opzichte met het wanhopige proces na het overlijden van Peggy. Ik hoop van harte dat dit niet een langdradig proces zal gaan worden zoals toen met Peggy, mogelijk dat er nog een soort van wonder gebeurd zal ik maar zeggen… Mensen zijn sociale dieren, kunnen niet zonder anderen, en dat geldt voor iedereen.

Aangezien mijn schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid van oudsher over het algemeen nog altijd beter is dan mondeling, heb ik het advies gekregen om x een niet al te lang, maar wel duidelijk mailberichtje te gaan schrijven, om dingen te verduidelijken en ook uiteen te zetten wat mijn persoonlijke  visie is op hetgeen gebeurd is, tegenstrijdigheden in haar uitlatingen m.b.t. 4 september en de periode kort ervoor (en een daardoor ontstaan misverstand), mijn goedbedoelde bezorgdheid om enkele dingen, maar ik ga daar nu op dit late tijdstip niet op in. Ik zat de afgelopen weken juist goed in mijn energie, had ook met x eigenlijk wel vaker contact willen onderhouden, maar als je zo bezig bent in huis dan vliegen de dagen voorbij.

Ik zag daarnet toen ik thuis kwam dat er twee keer op mijn mobiele nummer had gebeld, heb nog niet gekeken wie dat was of waren. Ja, ik was daarstraks in de haast vergeten mijn telefoons mee te nemen. Mijn ervaring in emotionele periodes is over het algemeen, en zo ook nu, dat mijn gemoedstoestand overdag weliswaar ook niet ideaal is, maar wel beter dan ‘s avonds. De avonden en vooral de nachten zijn zwaar. Voor alle zekerheid heb ik in mijn vaste telefoon geheugen het nummer van Sensoor in Haarlem in geprogrammeerd, dat is een telefonische, niet GGZ gebonden hulpdienst, dag en nacht bereikbaar. Je weet nooit waar zoiets in de toekomst handig voor zou kunnen zijn. Heb ook een mailtje retour gehad van een zekere Linda, naar aanleiding van haar website over o.a. persoonlijke ontwikkeling. Binnenkort een keertje bellen voor een gesprekje, lijkt me een goed idee.

Eerdaags ook een introduktievideo van mij op YouTube, gevolgd door een aantal afleveringen die laten zien de vorderingen rondom het huis.

Groetjes van Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: