Vreemde, onbetrouwbare figuren op D0, aardige dag, wat mindere avond…

Hoofddorp, 22/23 oktober 2011 >> Het valt op dat er de laatste paar dagen een aantal minder betrouwbare figuren hier op de afdeling rondlopen. Het is uitkijken geblazen voor misleiding, agressiviteit, bedelarij en diefstal op de afdeling, wat het verblijf alleen maar nog moeilijker maakt voor mij. Mij persoonlijk durven die figuren mij tot nog toe niet te raken, daarvoor ben ik te sterk. Echter, prettig is anders, het voelt niet goed…

Ik heb overigens voor de rest over het algemeen wel een aardige dag gehad en heb regelmatig gebruik gemaakt van mijn kwartiertjes vrijheden. Sinds gisteren heb ik van de psychiater een vrijheden-opbouwschema ontvangen, waarbij de vrijheden uiteindelijk worden opgebouwd tot maximaal 4 uur, volgend weekeinde. Daarna is het mogelijk dat de open afdeling ter sprake komt.

Ik heb xxx ook nog heel eventjes gezien, en in de avonduren ben ik als toeschouwer nog even mee geweest met een groepje mensen wat ging volleyballen. Dat was op zich best aardig, alleen de avond, ja, toch wat minder kwa stemming…. Ik hoop inderdaad dat dit verblijf, zoals afgesproken, inderdaad zal gaan eindigen na volgend weekeinde en dat xxx en ik spoedig weer bijelkaar zullen zijn. Diep verlangen, dat is een ding wat absoluut zeker is en waar we allebei ook erg naar uit zien…

Door de samenloop van omstandigheden, de minder prettig aanvoelende samenstelling van de groep opgenomen mensen hier op de gesloten afdeling en een andere faktor is er bij mij sinds een aantal dagen sprake van dagschommelingen kwa stemming. Dit betekent een afwisseling van periodes waarin mijn stemming goed is, en periodes waarin sprake is van neiging tot emotionaliteit (dus NIET van een depressieve stemmingsperiode!). Dit geeft al aan dat deze gesloten opnameperiode niet echt heilzaam voor mij is, en dat het beter zou zijn om naar Amstelveen terug te keren, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar een direkte overplaatsing naar huis. Om nog eens wekenlang te verblijven op de open afdeling in Amstelveen, is iets waar ik minder gelukkig mee zou zijn. Dat is ook helemaal niet nodig… In ieder geval hoop ik dat deze open opnameperiode van zeer tijdelijke aard zal zijn, oftwel van zo kort mogelijke duur… Graag zou ik daarover duidelijke afspraken willen maken in geval van overplaatsing naar B0, open afdeling Amstelveen, maar ook voor wat betreft mogelijkheden om xxx hier in Hoofddorp regelmatig te kunnen bezoeken……..

Vanmiddag (24 oktober) heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van mijn halve uurtjes vrijheden zonder begeleiding, en dat verliep goed. Wel grappig was dat een vrouw gebruik heeft gemaakt van mijn toilet,  vermoedelijk in de periode waarin ik in de kleine huiskamer wat zat te schrijven…. Heb ook een vermoeden wie dat is geweest. Vind ik helemaal niet erg, integendeel, dat mag zij gerust doen…….. Ze is een kanjer, en ze slaapt, zoals ze vertelde, zelfs boven mij…… En ze heeft zich ook aangemeld als medewerkster van ons nieuwe radiostation.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: