Uurtjes vrijheden, werken aan overgewicht, gisteren hectische dag op D0, groot verlangen naar xxx.

Hoofddorp, Woensdag 26 oktober 2011 >> Per vandaag heb ik dan uurtjes vrijheden. Dat betekent niet één keer per dag, maar meerdere keren per dag. Deze periodes probeer ik te gebruiken om wat in de omgeving te wandelen, en daarnaast probeer ik door bijvoorbeeld gebruik te maken van de op de afdeling aanwezige hometrainer eveneens wat de doen aan mijn overgewicht. Het is ook niet meer dan logisch dat ik, gegeven de gespannen situatie op de afdeling, eerder wat in gewicht aankom dan afval. Straks, als ik weer thuis ben dan zal deze situatie gaan veranderen, in mijn eigen vertrouwde omgeving. Dat zou ook wel prettig zijn om wat gewicht te verliezen.

Maar die uurtjes vrijheden geven me zowiezo al wat meer bewegingsvrijheid in de omgeving hier, dat is alvast iets…

Gisteren was wel een buitengewoon hectische dag op de gesloten afdeling hier. Er bevond zich iemand hier die een gevaar vormde voor alle aanwezige mensen hier en bezig was het meubilair te vernielen. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om deze persoon aan te houden en mee te nemen. Voor m’n eigen veiligheid kreeg ik toen het advies om een aantal minuten op mijn kamer te blijven. Nee, gisteren was geen gemakkelijke dag hier op D0. Normaal gesproken is het zo dat de mensen die in de middag hier van de lunch gebruik maken, de boel ook netjes weer opruimen. Echter, gisteren was het zo dat er helemaal niets door de patiënten werd opgeruimd, bekers melk waren omgegooid zonder de boel schoon te maken, de eetkamertafel was een grote smeerboel. Ja, en dat is toch ook een ware afspiegeling van de populatie hier op de afdeling. Uiteindelijk heb ik samen met een Turkse medepatient de hele boel opgeruimd en schoongemaakt. Dat was een goede zet, maar wel een enorme klus. Gisterenmiddag nog bezoek gehad van een goede vriend en mijn moeder. Zij komen iedere week op visite om wat spullen te brengen.

Daarnet ben ik voor onderzoek nog even bij de huisarts op de afdeling geweest. Afgezien van het overgewicht merkte hij op dat hij ondanks dat overgewicht in positieve zin nogal onder de indruk was van mijn lage suikerspiegel in het bloed. Eerder deze week is er een dagcurve opgesteld, vier keer per dag, die niet hoger mag zijn dan 7.0 . In die vier momenten op de dag waren mijn waarden respektievelijk 5,6 , 5,4 , 5,3 en 5,4. Uitstekende waarden dus. Volgende afspraak met de huisarts is over twee weken, en ik vroeg hem vervolgens hoe dat zit met mijn komende overplaatsing naar de open afdeling in Amstelveen, waarbij hij opmerkte: “Ik kom ook boven..” Of hij daarmee probeerde te zeggen dat ik naar de open afdeling hierboven zal worden overgeplaatst in plaats van naar Amstelveen is mij vooralsnog nog niet geheel duidelijk…..

Mijn verlangen naar xxx, die hier momenteel op de open afdeling hierboven is, is onmeetbaar groot, en dat geldt ook evenzeer voor xxx. Deze periode van tijdelijk ‘gescheiden’ van elkaar te zijn is voor geen van ons beiden echt leuk. Verder vernam ik gistereren van iemand dat xxx de gesloten afdeling hier had bezocht, maar in tegenstelling tot de keren ervoor,niet werd toegelaten hier. Mogelijk dat dat verband hield met de gespannen situatie hier gisteren, dat ze haar daarvoor probeerden te beschermen. Ik zou het anders ook niet weten. Mocht toch blijken later dat dit verband houdt met onze verhouding,dan wil ik daartegen protest aantekenen. Het zou immers belachelijk zijn dat ze als m’n partner mij niet eens zou mogen bezoeken, volstrekt absurd. Maar, nogmaals, het is natuurlijk niet zeker dat dat zo is.

XXX en ik verlangen heel erg naar elkaar. Meest ideale situatie is natuurlijk dat we beter in een omgeving buiten ggz kringen aan ons avontuur gaan beginnen, of misschien is er nog een andere mogelijkheid, al zou ik op dit moment van schrijven niet weten welke…. Hoe dan ook, we verlangen heel erg naar de toekomst…

Groetjes,

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: