Vrij goede stemming, gesprekje met een hulpverlener, toekomstplannen..

Hoofddorp, vrijdag 4 november 2011 >> Mijn stemming is over het algemeen gesproken gelukkig vrij goed te noemen, psychiatrisch gezien. En ook op de afdeling is de sfeer naar mijn persoonlijke mening wel wat verbeterd intussen. Het doet me ook goed om geregeld wat te sporten, dat doet me meer goed dan een dieet, wat me in het verleden altijd juist extra spanning gaf, negatieve spanning bedoel ik dus…. Door het sporten op zich val ik al enorm af, en bovendien vermindert het spanningen…

Recentelijk heb ik met iemand van de hulpverlening ook een gesprekje gehad, en heb daarbij ook uitvoerig gesproken over het probleem, de mij opgelegde beperking op bezoek te mogen gaan op de open afdeling in ditzelfde gebouw. In dat gesprek heb ik ook geprobeerd een aantal mogelijk heersende misverstanden omtrent het contact tussen mij en xxx uit de weg te ruimen. Het belangrijkste van dat contact met xxx in dit ggz gebouw is voornamelijk gericht op het elkaar nog beter leren kennen. Maar het is hier tegelijkertijd ook niet de juiste omgeving naar mijn idee om tot op een diepgaand niveau met elkaar om te gaan, als je begrijpt wat ik bedoel. Geduld is een schone zaak, en wat voor ons in de periode na onze ggz opname zal volgen zal zeker heel mooi gaan worden, maar is tegelijkertijd ook nog altijd een privé-aangelegenheid. Ik dacht er toch goed aan te doen dit even op mijn blog te vermelden, om mogelijke misverstanden te voorkomen. Wat niet wegneemt dat het niet prettig voelt om zo afgezonderd van elkaar te leven in deze opbouwfase van het contact. Het is geen gezonde situatie… Ik meende dit ook te herkennen in de gezichtsuitdrukking van xxx toen zij alweer geruime tijd geleden voor het laatst even op deze afdeling was. Natuurlijk, zoiets is ook niet leuk… Ik heb ook aangegeven dat ik het liever anders zie, dat dat niet prettig voelt, zo’n opgelegd verbod de open afdeling te kunnen bezoeken. Niet dat dit op dit moment al leidt tot depressieve gevoelens, maar bij tijden wel tot een eveneens niet prettig voelende emotie, voortkomende uit het gevoel het contact met een hele bijzondere lieve en humorrijke vrouw te moeten missen……. Ik hoop wat dit aangaat spoedig te worden overgeplaatst naar B0 open in Amstelveen, met behoud van mijn vrijheden, zodat ik eindelijk eens even heen en weer kan reizen om de open afdeling hierboven te bezoeken. Daar zitten bovendien nog meer mensen die ik al een tijd niet meer heb gezien…. De hulpverlener met wie ik dat gesprekje had gaf wel aan dat het juist goed is dat ik dat heb aangegeven, het zou worden genoteerd en doorgegeven aan de arts.

Dit doet mij overigens ook terugdenken aan mijn opname in oktober 2009, toen ik hier ook was opgenomen in Hoofddorp, voorafgaande aan mijn overplaatsing toen naar B0, de open afdeling in Amstelveen. Even afgezien van het dramatische vervolg van haar leven, ik leerde toen Peggy kennen, dat was al vanaf het eerste moment dat wij elkaar aankeken, liefde op het eerste gezicht. Echter, ik heb in de loop van vele vele vele jaren wel heel veel kennis van zaken opgebouwd omtrent psychische zaken, en dacht toen: “Hier iets serieus met haar beginnen, in zo’n benauwende omgeving van een kliniek, waarin zij zich bovendien helemaal niet op haar gemak voelt?, de kans dat zij daar een trauma aan overhoudt is zeker aanwezig”. En dan is geduld inderdaad een schone zaak, zoals ook het gezegde luidt.

Verder is het ook erg leuk om bezig te zijn met het maken van een aantal toekomstplannen, zoals bijvoorbeeld het plan om samen met xxx een radiostation op poten te zetten, een veelzijdige radiozender in ieder geval. Ik ga binnenkort alvast wat voorbereidend werk op dit gebied doen, informatie inwinnen bij instanties e.d. Het is belangrijk dat dit radiostation zich duidelijk zal onderscheiden van de meeste andere stations. Want is het niet leuk, een radiostation dat wordt geleid door een man en een vrouw samen???

Over de overige toekomstplannen laat ik met niet verder uit, daarover wellicht een volgende keer meer.

Groetjes van Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: