Overgeplaatst naar B0, open afdeling “De Amstelmere” Amstelveen…

Amstelveen, maandag 7 november 2011 >> Vanmiddag zat ik in de grote huiskamer op de gesloten afdeling in Hoofddorp wat te luisteren naar muziek, toen iemand van de verpleegpost naar mij toen kwam lopen om te vragen of ik mijn spullen wilde inpakken aangezien ik zou worden overgeplaatst naar de open afdeling in Amstelveen. Ik ben toen aan de slag gegaan en in een klein half uurtje had ik al mijn spullen verzameld en in tassen gedaan, 5 tassen in totaal. De taxi zou om drie uur vanmiddag arriveren, maar het werd ongeveer een uur later.

Natuurlijk is zoiets altijd een beetje een emotioneel gebeuren, aan de ene kant een goede en prettige ontwikkeling om na zes weken opname op de gesloten afdeling naar een open afdeling te gaan, aan de andere kant heb ik zeker in deze periode in Hoofddorp ook nieuwe mensen leren kennen, die ik nu minder vaak ga zien dan ik was gewend, vanwege de afstand. Ik heb in het bijzonder een hele lieve vrouw xxx leren kennen in Hoofddorp waarmee het op een dieper niveau wederzijds klikt. We hebben destijds al plannen gemaakt voor later om samen te gaan ondernemen. Wel lastig was dat we, nadat zij naar de open afdeling in Hoofddorp was overgeplaatst, elkaar alleen in het begin nog een of twee keer hebben ontmoet. Maar ik hoor wel van mijn contactpersoon in Hoofddorp dat ze nog steeds heel erg veel voor mij voelt en dat daarin dus niets is veranderd. Wel jammer van dat contactverbod, en heb vooral de laatste tijd herhaaldelijk aangegeven langs allerlei wegen dat dat niet prettig voelt. Maar ik ken nog meer mensen die naar de open afdeling in Hoofddorp zijn overgeplaatst en die ik al lange tijd niet meer heb gezien.

Na eerst nog iemand anders in Hoofddorp te hebben afgezet reed de taxi rechtstreeks door naar de open afdeling hier in Amstelveen, waar ik werd opgevangen door een verpleegkundige die ik nog vrij recentelijk in Hoofddorp vrij uitvoerig heb gesproken, ook over de opgedane vriendschappelijke contacten en over xxx. Ze hielp me met het vervoeren van de vijf tassen naar mijn kamer hier, kamer 18 om precies te zijn, en het kwam al gauw weer tot een goed gesprek met haar. Ze vertelde ook dat deze open afdeling hier rustiger en prettiger is dan de open afdeling in Hoofddorp, en vond het wat vreemd en betreurde het ook dat xxx, aangezien zij ook in Amstelveen woont, ook niet hier werd opgenomen. Zij sprak ook de wens uit dat dit in de toekomst alsnog gaat gebeuren, niet zozeer alleen vanwege het contact tussen mij en xxx, maar ook omdat zij opmerkte dat de open afdeling hier toch wel iets prettiger verblijven is dan in Hoofddorp. Volgens haar is het best mogelijk om oude bekenden op de open in Hoofddorp te gaan opzoeken. Ik hoop dit in de nabije toekomst te gaan bespreken… Heb nu de vier uurtjes vrijheden meegenomen hierheen, maar het is wel de bedoeling dat deze vrijheden nog verder worden uitgebreid. Morgen heb ik een gesprek met de arts/psychiater hier…

Best wel aardige mensen hier op de afdeling, ook op de verpleegpost… Ik stop nu weer even met schrijven. Mijn kamer is een stuk kleiner dan in Hoofddorp, maar dat is niet erg. Ik kan me aardig vermaken.

Groetjes van Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: