Deelname aan sportprogramma bevalt goed, gesprekje met verpleegkundige, afspraak voor gesprek psychiater, verlangen naar xxx..

Videoclip, speciaal voor xxx……

Amstelveen B0, maandag 14 november 2011 >> Ik heb vanmiddag voor de tweede keer aktief meegedaan aan het onderdeel sport hier bij de Amstelmere, dat is twee keer per week, op de maandag en de vrijdag. Dat werkt bij mij, ook geestelijk, veel beter dan het eindeloos volgen van een dieet. Dit laatste veroorzaakt bij mij alleen maar een hoop stress, terwijl het sporten juist ontspannend werkt en ook veel prettiger is om te doen. Na afloop van het sporten heb ik nog een tijdje zitten praten met de sportbegeleider, en deze gaf ook al aan dat het twee keer per week volgen van dit sportprogramma heel goed is, niet alleen om wat overtollig gewicht kwijt te raken, maar ook voor de geest, voor het geestelijk welzijn om precies te zijn.

 

Ook kwam ik hier vandaag weer een verpleegkundige  tegen, een rasechte Haarlemmer, die ik nog ken uit de “Peggy-tijd” , van mijn opname hier op B0 in november en december 2009. Deze ontmoeting was ook best wel weer leuk. Vlak voordat ik naar de sportruimte ging werd ik nog aangesproken door iemand van de verpleegpost, die me vertelde dat ik aanstaande donderdag om 10:00 uur een vervolg-gesprekje heb met mijn psychiater, over de eventuele uitbreiding van mijn vier uurtjes vrijheden. Ik hoop dat ik wat meer uurtjes krijg, zodat ik ook wat meer aktiviteiten buiten de kliniek zou kunnen gaan ondernemen. En wat zeker ook belangrijk voor me is dat is wel de mogelijkheid om met een zekere regelmaat naar bekenden op de open afdeling in Hoofddorp op bezoek te kunnen gaan. Dat kan ook wel met vier uurtjes vrijheden, maar het zou leuk zijn als ik wat ruimer in de tijd zit kwa vrijheden, zodat ik ook wat langer kan blijven op die open afdeling. Bovendien heb ik xxx al ongeveer een maand niet meer gezien, maar hoor nog steeds positieve verhalen van haar, en dat ze zelfs graag hier op B0 op bezoek zou willen komen om me weer eens te zien. We willen elkaar  graag nog wat beter leren kennen, en de klik is er in ieder geval heel duidelijk, van beide kanten. We hopen natuurlijk allebei niet eeuwig meer opgenomen te blijven, zodat we later tenminste aan een heel mooi gezamenlijk avontuur kunnen beginnen. Wat de open afdeling betreft doen ze in ieder geval niet moeilijk om eens op bezoek te gaan op de open afdeling in Hoofddorp, en ze zeggen dan wat dit betreft ook ronduit: “Dat komt heus wel goed….” . Maar het wederzijds verlangen om later aan een mooi avontuur te kunnen beginnen is nog altijd uitzonderlijk sterk aanwezig. Dat kan ook niet anders, want er is tussen haar en mij duidelijk sprake van wat ze ook wel tweelingenzielsverwantschap noemt. Dat is een hele diepe onvoorwaardelijke liefdesband die duidelijk nog heel veel verder gaat dan de meeste andere standaard-relaties. Op zielsniveau zijn we identiek aan elkaar en ook op elkaar afgestemd, en vullen we elkaar perfekt aan. Wanneer het onmogelijke toch mogelijk zou zijn, namelijk een blijvend verlies van ons contact, dan zou dit catastrofale gevolgen kunnen hebben en een proces in gang zetten wat borderline heet. Zij en ik zijn als het ware twee ziels-helften die bijelkaar horen en samen een eenheid vormen in een onvoorwaardelijke relatievorm………

 

Ik heb begrepen van mijn contactpersoon op de open afdeling in Hoofddorp dat ze daar op de open afdeling niet echt weten wat ze met xxx aanmoeten. Het enigste wat zij nodig heeft is wat standvastigheid in haar leven en onvoorwaardelijke liefde. Voordat ze naar de open afdeling ging heeft ze maar liefst vier maanden op de gesloten afdeling gezeten, en kwam er weinig beweging in haar herstelproces. Het is de ggz dus niet gelukt om haar te helpen. Dit veranderde heel snel toen wij elkaar voor het eerst ontmoetten, ik zag haar met de dag veranderen, gelukkiger worden. Dat komt niet alleen doordat wij – twee zielshelften – elkaar na een levenslange zoektocht eindelijk hebben gevonden, maar ook door mijn ervaringsdeskundigheid in ggz kringen van maar liefst 25 jaar. Dat gaat in positieve zin veel verder en werkt ook zoveel construktiever dan de hulp van mensen die de menselijke psyche en zijn welzijn uitsluitend vanuit de theorie alleen analyseren en bekijken… Vanuit dit perspektief bezien ben ik dan ook van mening dat er met xxx niks meer aan de hand is… Zij is bovendien een zeer intelligente vrouw die veel meer in haar mars heeft dan menigeen denkt. Ze heeft het op de open afdeling in Hoofddorp niet erg naar haar zin, en ik heb vernomen dat zij al veel eerder de wens kenbaar heeft gemaakt om op de open afdeling in De Amstelmere in Amstelveen te worden opgenomen, omdat zij ook in deze gemeente woont… Ik meen ook begrepen te hebben dat zij onder een IBS regeling valt, al kan ik mij nauwelijks voorstellen dat zij het zelf is geweest die daarvoor heeft gekozen. Deze regeling is duidelijk angstgericht vanuit diegeneDuim omlaag die daarop heeft aangestuurd, en alle handelingen en maatregelen die vanuit de  angst van een onwetende buitenstaander voortkomen hebben ALTIJD een negatief effekt, omdat er ook een stukje machtsuitoefening uit voortkomt. En van macht is nog nooit iemand beter geworden in deze oppervlakkige en uitermate primitief funktionerende wereld!! Bovendien gaat dit geheel voorbij aan wat de client, in dit geval dus xxx, vindt hoe zij behandeld wil worden.

 

De behandeling die zij heeft ondergaan op de gesloten afdeling laat nogal wat te wensen over. Zo vertelde ze me dat ze op een zeker moment overvallen werd door twee personen die haar tegen haar wil in plat op haar buik hebben gedrukt en vervolgens per injectienaald zware medicatie hebben toegediend. Dat noem ik geen liefdevolle behandeling van mensen, sterker nog, zoiets heeft NIETS met zorgverlening  te maken, WEL met pure machtsuitoefening van mensen die niet eens weten waar ze nou eigenlijk mee bezig zijn. Ja, zulk soort dingen gebeuren in ons land, en het is niet de eerste keer dat ik dergelijke verhalen heb gehoord. En, er wordt in de geestelijke gezondheidszorg ook veel meer rekening gehouden met de wensen van omstanders van de client dan met de client zelf. Ik denk hierbij aan een gezegde wat ik ooit van mijn moeder heb gehoord: “Het uitoefenen van Macht over mensen is een uiting van zwakte; je kwetsbaarheid (menszijn) durven uiten is een uiting van Kracht!” …… Heel veel mensen in “ beschavingen” zoals de onze leven vanuit het machtsprincipe, vanuit Angst. Ik zou tegen hun willen zeggen: “Verbeter de wereld, maar begin eerst eens bij JEZELF!!” …

 

Verzoekplaatje voor xxx…….

 

Ook sprak ik daarnet even een andere verpleegkundige die ik al een tijd niet meer heb gezien. Het is iemand die meestal nachtdiensten draait, maar nu draait hij een keer een avonddienst. Het viel hem op dat ik er zo goed bij zit en vond het ook ietwat vreemd dat er nog niet is gesproken over het naar huis  gaan, verlof e.d…… Min of meer dus een soort complimentje van hem richting mij. …..

 

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: