Betere avond, rust op afdeling…

 

 

 

Amstelveen B0, 19 november 2011 >> Vandaag ben ik nog even naar winkelcentrum Groenhof geweest, boodschappen gedaan en daarna heb ik een tijdje op een bankje gezeten aan het water, dingen overdenken… Ik voel er toch  veel voor om mij te laten inschrijven voor het begeleid wonen projekt. In mijn huidige woonsituatie is er nauwelijks nog empathie onder de mensen, het lijkt meer op een sekte tegenwoordig. Mijn huisje op zich is prima, alleen niemand is oprecht en aktief geinteresseerd in mij als mens… De eenzaamheid is erg groot. Ik kan veel problemen tegenwoordig ook zelf oplossen vanuit mijn eigen ervaring, ben in dezen in wezen volledig autonoom, maar toch is die eenzaamheid niet iets wat wordt veroorzaakt door mijzelf, maar door de omgeving die veel te angstgericht is… Het probleem ligt uiteindelijk bij de mensen zelf, en dat is iets wat door de verpleging ook volledig wordt erkend!! Ik heb daarnet gesproken met iemand van de verpleging die zelf even aan mijn tafel kwam zitten voor een praatje. Ik ben deze keer opgenomen, terwijl het eigenlijk best wel goed ging met mij,  vertelde me daarnet iemand van de verpleging. En dat was ook zo… Het was juist de Angst en onwetendheid van andere (overbezorgde) mensen om mij heen die mij tot deze opname hebben gebracht. Dan kun je praten als brugman, dat had geen enkele zin…., al was ik er wel erg boos en verontwaardigd over…

 

Vanavond was het rustig op de afdeling,veel mensen met weekendverlof. Buiten nog een leuk badminton spel gedaan met X. en later met haar een tijdje televisie gekeken in een van de tv kamers… Heel veel humor ook tussen ons, en dat doet niet alleen haar goed, maar ook mijzelf…

 

Prettig is wel dat ik deze opname weer nieuwe mensen heb mogen ontmoeten, en dat is wel zo fijn… Heb wel aangegeven dat ik in deze fase mentaal nog lang niet in staat ben om, vanwege dat vereenzamingsprobleem in mijn huidige woonsituatie, terug te keren in de woning…

 

Groetjes van Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: