Gesprek behandelplanbespreking en overig nieuws…

Amstelveen B0, 22 november 2011 >> Vanochtend heb ik in aanwezigheid van drie mensen, waaronder mijn psychiater, een behandelplanbespreking gevoerd. Voorlopig blijf ik hier nog even in ieder  geval. Over ongeveer zes  weken volgt er een nieuwe, tweede behandeplan-bespreking waarin er over de thuissituatie wordt gesproken in aanwezigheid van mijn spv’er. Voorlopig blijf ik hier dus nog even. Ik ga met een verpleegkundige hier binnen afzienbare tijd een kijkje nemen in mijn woning en ook in een beschermd woonprojekt hier in Amstelveen. Dan is het voor mij gemakkelijker om me een beeld te vormen hoe het daar is….

Vanavond nog een spelletje Boggle gespeeld met F., was erg gezellig en leuk. Ze nodigde me uit voor een spelletje Boggle, en gisterenavond hebben we op haar verzoek een tijd gescrabbled, was ook leuk en erg gezellig. Mijn stemming vandaag als volgt: De ochtend: redelijk , de middag: vrij goed , de avond: vrij goed. Het was een drukke dag vandaag, eigenlijk een beetje te druk met alle therapieen erbij inbegrepen… Rob heeft samen met mijn moeder mijn auto hier naar toe gereden. Ik heb hem in de avond even volgegooid met benzine en met een busje WD40 het slot van de linker deur gesmeerd. Dit slot werkte niet helemaal soepel. Nu weer wel dus. Even met de auto naar het nabijgelegen winkelcentrum Groenhof gereden, een aantal kleine boodschappen gedaan.

Gisterenavond liep ik door de gang en hoorde vanuit de verpleegpost de naam F. vallen, en D0 (gesl.afd.) Hoofddorp. Ik heb toen daarover kort gesproken met de verpleegkundige en die constateerde ook wel dat F. veel rustiger is geworden en vertelde me (net als een andere verpleegkundige vanmiddag) dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Het zou voo F. afgrijselijk zijn als zij weer opnieuw naar D0 in Hoofddorp zou moeten! Toch heb ik voor alle zekerheid afgelopen ochtend een uitgebreide brief geschreven over deze situatie, verteld dat F. vooruit is gegaan en dat een terugplaatsing naar D0 averechts werkt en dat zij zich daar doodongelukkig voelt… Een uitgebreide brief en ik heb deze gegeven aan het hoofd van de ggz hier en aan de verpleging hier op B0. Het afdelingshoofd stelde tijdens het gesprek eerder vandaag ook voor om met mijn 25 jarige ervaringsdeskundigheid iets te doen, en dat mijn uitspraken zeer serieus worden genomen door de ggz. Omdat ik al zo ontzettend veel jaren ervaring heb in de psychiatrie kan ik grote invloed uitoefenen op het ggz beleid, en dingen en situaties van mensen duidelijker maken en vanuit een veel breder perspektief belichten dan een psychiater! Ik hoop van harte dat F. hier de ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen.

Groet van Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: