Goede dag op open afdeling…, verbetering merkbaar bij F., en laat haar hier op de open afdeling!!

Amstelveen B0, maandag 21 november 2011 >> Vandaag enige onzekerheid omtrent de toestand van mijn hond Debby, maar het blijkt tot nog toe nogal mee te vallen gelukkig. Ik ga eerdaags wel weer eens naar mijn moeder op visite zodat ik Debby ook weer eens kan zien. Mogelijk dat ze daardoor ook opknapt, want iedere keer als zij wordt uitgelaten dan loopt ze eerst naar mijn auto toe die bij mijn moeder op de parkeerplaats staat geparkeerd… Ik denk dat ze me heel erg mist…

 

Verder was het vrij stil op de afdeling vandaag. Ook valt er heel duidelijk verbetering te zien in de gezondheidstoestand van F., zij wordt veel rustiger en het is veruit het mooiste contact wat ik tot nog toe ooit met een vrouw heb gehad in mijn leven. Vanavond stelde zij voor om een spelletje te spelen, en het werd Scrabble. Verder nog wat met elkaar gepraat over alerlei zaken. Ja, we kunnen heel goed met elkaar overweg, en zij heeft verder ook weinig contacten hier op de afdeling, maar dat komt omdat ze haar impulsieve manier van doen en laten niet echt begrijpen hier, zowel de verpleging als de meeste patienten. Impulsiviteit is iets heel natuurlijks, wij mensen zijn het alleen veelal verleerd in 2000 jaar van ‘ ontwikkeling ‘ …. OM dit alles nog wat te verduidelijken en symboliseren, je zou zowel haar als mij kunnen zien als twee oermensen in de moderne tijd!!!

 

Vanavond toen ik in de buurt van de verpleegpost liep hoorde ik heel duidelijk dat er over haar gesproken werd, maar ook over D0, de gesloten afdeling in Hoofddorp, vermoedelijk omdat ze de eerste dagen nogal druk is geweest. F. denkt net als ik heel anders over dingen en maakt zich dan ook terecht boos over een aantal dingen. Ik denk dan, laat haar toch eens schreeuwen of een deur keihard dichtslaan, geef haar de ruimte om zichzelf te zijn. Dit draagt bij tot haar herstel, maar zeker NIET haar terugplaatsen naar die vreselijke gesloten afdeling in Hoofddorp, waar ze, zo vertelde ze, een vier maanden durende hel op aarde heeft meegemaakt. Mensen zoals zij daar naartoe terugsturen werkt alleen maar averechts.

 

Ik ben even naar binnen gelopen op de verpleegpost en een van de verpleegkundige had gelukkig opgeschreven dat F. wat rustiger is geworden en dat ze haar nog niet terugsturen naar Hoofddorp. Mocht dit later toch nog gebeuren dan geloof ik dat ik zelf maar eens goed boos moet worden hier en in Hooddorp. F. en ik hebben een hele goede band met elkaar, het was een leuke avond en ze had al gezegd dat ze het leuk zou vinden als ik met de kerstdagen ook nog hier mag verblijven. Zij heeft verder ook geen vrienden en ikzelf eigenlijk ook niet, op
Rob na dan. Ik zie het ook niet zitten om weer alleen de feestdagen door te komen, helemaal alleen thuis. Niemand uit de woongroep kijkt naar mij om en dat is NIET leuk. Dat is ook de reden waarom ik mij wil opgeven voor beschermd wonen hier in Amstelveen..

 

Ik wilde dit even kwijt, in de hoop dat dit berichtje ook binnen de ggz wordt gelezen, hier en in Hoofddorp.

 

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: