Bezoekje aan mijn moeder en Debby, gespannen stemming op B0 vanavond, weblogartikel verwijderd……

Amstelveen B0, woensdag 23 november 2011 >> Eerder vanavond heb ik een bericht verwijderd van mijn weblog die ik gisteren per vergissing had geplaatst. Dit bericht omvatte te persoonlijke informatie, en dat was niet de bedoeling…

Vandaag een nogal wisselvallige dag gehad. Ik ben vanmiddag in ieder geval even langs mijn moeder geweest voor het eerst sinds tijden, en was blij om mijn hond Debby weer even te zien. Ze was in diepe slaap maar toch, toen ze eenmaal wakker was, was ze wel erg blij om mij weer te zien. Ik kon wel merken dat zij ouder is geworden, maar toch, ze kroop helemaal tegen mij aan toen ze me zag, duidelijk blij om me weer eens te zien… Ik ga toch eens wat vaker langs mijn moeder om Debby te zien. Wel kreeg ik, toen ik weer even in het ouderlijk huis zat allerlei herinneringen in mijn gedachten over het afgelopen wederom buitengewoon verdrietige jaar, en dacht toen ook ineens aan de situatie zoals die later zal gaan ontstaan, als ik hier eenmaal met ontslag ga. Dan breekt er ongetwijfeld een periode aan dat ik weer helemaal in mijn eentje in mijn huis terug ben, niemand die interesse in mij toont, een terugkeer in een uitermate eenzaam bestaan, zoals dat eigenlijk al heel mijn leven zo is, ondanks alle inspanningen die ik in de loop van vele vele jaren heb gedaan om te proberen verandering in de situatie te brengen, positief in het leven te blijven staan ondanks alle vaak keiharde tegenvallers. Ik zie er best wel heel erg tegenop om in deze situatie terug te vallen straks. Voorlopig doe ik mijn best om daar maar niet teveel aan te denken, maar toch, op de achtergrond…..(emotie)…… Grote onzekerheid aangaande de verdere toekomst!

Na het bezoekje aan mijn moeder ben ik nog even naar het stadshart geweest en heb daar een mooie muziek-video-dvd gekocht van Katie Melua. Vervolgens ben ik via een kleine omweg weer teruggereden naar de open afdeling. Aanvankelijk was ik nogal enthousiast gestemd naar mensen toe op de afdeling, vanwege het feit dat het met Debby weer beter ging dan ik eigenlijk had verwacht, wat ik toch als een opluchting had ervaren… Misschien iets te enthousiast, bedacht ik me later………

Tijdens het avondeten, maar ook daarna heerste er een soort van grafstemming op de afdeling vond ikzelf, heel onaangenaam. En ik pak dergelijke energieen onmiddellijk op. Nee, het is geen aangename avond hier momenteel, ik voel me daardoor wat gespannen en diep van binnen erg geemotioneerd… Ik hoop van harte dat de situatie spoedig verbetert, in ieder geval morgen…

Afhankelijk van de situatie kan ik meestal gelukkig ook erg vrolijk en opgewekt zijn, maar op zo’n avond als deze, nou nee, ik ben wat verdrietig diep van binnen, en dat vind ik ook niet leuk voor andere mensen hier…

Een Vissen-mens is  doorgaans ook erg betrokken bij mensen die het even moeilijk hebben, maar juist die betrokkenheid wordt veelal niet echt door iedereen begrepen en soms ook verkeerd geinterpreteerd. En dat is jammer, want de bedoeling van die betrokkenheid is juist meer dan goed……

Mijn stemming verspreid over de dag: De ochtend: goed , De middag: vrij goed , De vooravond: zeer matig , De verdere avond: matig tot slecht (emoties voelbaar).

 

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: