Lichte verbetering na moeizame periode…, wel veel hoop op betere tijden……

Amstelveen B0, dinsdag 29 november 2011 >> Ja, de afgelopen dagen verliepen vrij moeizaam, en dat kwam eigenlijk met name door een vreselijke nachtmerrie die ik in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag heb gehad, waarin ik een deel van mijn leven als het ware in fragmenten weer aan mij voorbij zag komen. Ik werd afgelopen zondag badend in het zweet wakker en het vervelende was dat deze nachtmerrie twee dagen lang (tot en met gisteren) als het ware bleef ‘hangen’ in mijn bewustzijn, waardoor ik al snel terecht kwam in een hele vervelende neerwaartse spiraal van negatief denken, negatieve gedachten. Pas sinds vanochtend lijkt deze situatie zich te stabiliseren en zo nu en dan voel ik me ook weer wat vrolijker. Het streven, de wens is wel dat deze humor weer volledig terugkeert in mijn leven. Dat is niet alleen voor mijzelf prettiger, ook voor andere mensen. Heb er wel veel over gepraat met mensen van de verpleging en gisterenavond laat nog via een anonieme telefonische hulpdienst.

Afgelopen zaterdagavond leek nog iets heel anders mooi in petto voor me te hebben, alleen wel heel verdrietig dat ik daarop veel te traag reageerde, zoals ik later ontdekte. Iemand op de afdeling waarmee ik al geruime tijd bevriend ben was erg vrolijk en stond te zingen in de keuken, en aan het hele gebeuren viel duidelijk af te leiden dat zij wel degelijk veel meer voelt dan vriendschap alleen. Alleen wel erg jammer dat dit pas nadien goed tot mijn bewustzijn was doorgedrongen, waardoor ik de tot nog toe mooiste kans van mijn hele leven heb moeten laten schieten. Zo eeuwig zonde, want de liefde is nog altijd geheel wederzijds. Het zou me ten hoogste verbazen als dit niet zo zou zijn. Ik probeer nu alsnog te werken aan die delen (daar is onderzoek naar gedaan:) in mijn door jeugdervaringen beschadigde onderbewustzijn die eigenlijk al mijn leven lang verantwoordelijk zijn voor alle mislukkingen en diepe teleurstellingen in mijn leven. Het bewustzijn wil dan dolgraag iets bereiken, maar dan zijn er van die delen in mijn onderbewustzijn die telkens weer opnieuw een tegenkracht produceren en mij daarmee onbewust afremmen met betrekking tot het gewenste doel, wat het ook is. En dat doet………heel veel pijn.

Toch voel ik dat deze situatie aan het herstellen is, en ik hoop van harte op een tweede kans voor wat betreft die gemiste kans. Voorlopig is het misschien beter om een paar stappen terug te nemen, en intussen op de oude vriendschappelijke voet verder te gaan. Ik hoop van harte, natuurlijk ook voor haar, dat zij nog een tijdje hier mag verblijven. Dat is voor ons allebei veel beter. Want er is wel degelijk gebleken vandaag dat er wat ons betreft nog lichtpuntjes zijn. Deze periode is dan ook heel belangrijk voor ons hier!!! Het zou mij ten hoogste verbazen als onze wederzijdse gevoelens niet meer zouden bestaan. Soms is het nodig om even een paar stappen terug te nemen, dan krijgt de andere partij ook wat meer tijdsruimte namelijk. Dit advies kreeg ik van mijn enigste vriend buiten de kliniek, Rob, die vandaag voor ongeveer tien dagen is vertrokken naar Egypte… Natuurlijk zitten we allebei ook in ons eigen proces en daar mag ik mij ook niet in mengen wat haar betreft. Ik hoop voor ons dat de ggz (of een andere persoon) zich ook niet weer gaat bemoeien met e.e.a. Niet dat ik daar hier zo bang voor ben, maar dacht er toch goed aan te doen dit even hierbij te vermelden. Nogmaals, ik zie wel degelijk nog vrij grote lichtpuntjes…, met name doelend op het ons zo vertrouwde gehalte aan wederzijdse humor, waar ik nu heel hard aan probeer te  werken. Humor is wel het beste medicijn wat er is voor alle problemen die er zijn op aarde……., en het versterken van mijn tijdelijk enigszins verzwakte zelfvertrouwen denk ik…….

 

Groetjes van Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: