Verslagje afgelopen weekeinde 3/4 december 2011

Amstelveen B0, 4 december 2011 >> Ja, het weekeinde zit er alweer op. Gisteren, zaterdag, was voor mij persoonlijk de beste dag. Samen met xxx een deel van de middag, maar ook in de avonduren heel gezellig en knus in een van de kleine huiskamers muziek geluisterd. Ze had haar radio meegenomen naar de kleine huiskamer, en hebben zelfs nog even gedansd op de muziek. Ik begrijp dat xxx toch ook wel tot het inzicht is gekomen dat je, wil je aan iets beginnen, het rustig aan moet doen, moet opbouwen. Het was een erg leuke avond en dat dansen was ook wel ontzettend leuk en eigenlijk al een beetje intiem. Was erg leuk. Ook heel veel verteld aan elkaar over ons leven…Als ik de dag van gisteren een cijfer zou moeten geven dan krijgt deze dag een 9.

 

Vandaag, de zondag, was een ander verhaal. Ik zat beduidend minder goed in mijn vel, en xxx ook, merkte ik. Eerst leek er nog een goed gesprek vanochtend te ontstaan aan de kleine eetkamertafel, waar we wel vaker zitten, maar toen xxx plotseling telefoon kreeg viel het gesprek nagenoeg volledig stil. Ze zat er wat stilletjes bij naar aanleiding van dat telefoongesprek, vond ikzelf. Daarnaast ook op de afdeling een vrij gespannen sfeer, ben uiteindelijk maar even naar het stadshart geweest om er even uit te zijn. Op de terugweg kwam ik xxx weer tegen en een opgewekte begroeting van elkaar. Heel erg stil op de afdeling, weinig communicatie met andere mensen. Tijdens het avondeten een gespannen sfeer, erg onaangenaam. En vanavond heb ik eigenlijk vrijwel de hele avond op mijn kamer gezeten…

 

Ik heb de voorwaardenlijst voor het verblijf hier eens zorgvuldig doorgelezen en daar blijkt wel uit dat het uiten van intimiteiten (bijv. elkaar zoenen als het iets serieus is geworden tussen twee partners) op de afdeling zelfs ten strengste verboden is. Maar op deze manier komen xxx en ik ook niet verder. Daarom was xxx ook blij om uit de mond van een verpleegkundige te horen dat ik (net als zijzelf) mij ook laat inschrijven voor Etta Palm. Dan ben je veel vrijer en natuurlijk valt het voor ons te hopen dat die overgang daarheen ongeveer gelijktijdig zal gaan plaatsvinden.

 

Als ik deze zondag een cijfer zou moeten geven dan krijgt deze een 4.

 

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: