Verslagje maandag en dinsdag, verbetering voelbaar…

Amstelveen B0, dinsdag 6 december 2011 >> De nacht van afgelopen zondag op maandag heel slecht geslapen, ongeveer drie uurtjes. Veel negatieve gedachten en angsten die naar boven kwamen. Gisteren een zeer matige dag en avond. Ik had die dag vrij gekregen van therapie en heb veel gerust, maar ook druk bezig geweest met het maken van een dvd video voor de mensen hier op de afdeling. Was een hele klus, maar wel goed om te doen. De dvd ligt nu klaar en kan vertoond worden, met een totale speelduur van ongeveer 77 minuten. Was eigenlijk niet gezellig voor de mensen hier, in het bijzonder Flor, die niet zo’n goede dag had. Vanavond ben ik weer wat meer op de afdeling in plaats van op mijn kamer. Flor heeft zich nu even teruggetrokken op haar kamer een hoop haar vanavond weer even te spreken. Vanochtend in ieder geval wel, en ze voelt zich vaak wel beter als we samen aan een tafel zitten. Ze vertelde vanochtend dat ze toch weer was teruggekomen op haar eerdere beslissing niet naar Etta Palm te verhuizen. Maar ze is erop teruggekomen, naar aanleiding van mijn eerdere opmerking dat je inderdaad niet eeuwig op een open afdeling kunt verblijven. Dat lijkt met ook geen leuk leven als je maanden of jarenlang op een afdeling zou moeten verblijven in afwachting van een plekje in beschermd wonen Amstelveen.

 

Ze vertelde dat ze toch naar Etta Palm wil, een goed besluit. Ik hoop dat ze zo verstandig is om bij haar beslissing te blijven… Voor ons allebei ook leuker, omdat je daar veel vrijer bent in je manier van leven en omgaan met elkaar. Het bericht van haar dat ze toch naar die locatie wil heeft mijn stemming heel veel goed gedaan. Het is wat moeilijk om weer naar Hoofddorp te gaan, zonder aanwezigheid van een naaste persoon die je kent vind ikzelf… We willen allebei ons contact verder uitbreiden merk ik, verdiepen, want de wederzijdse gevoelens zijn er wel degelijk. Het is hier op de open afdeling echter bijzonder moeilijk om wat intiemer met elkaar om te gaan, want het zou wel zo fijn voor ons zijn denk ik om onze verbintenis nog wat te verdiepen. Het is een ontzettend lieve vrouw, naar mijn inschatting zelfs nog wat hooggevoeliger dan ikzelf ben, vatbaar voor stemmingswisselingen. Maar het is niet prettig als diepere gevoelens er van beide kanten zijn en je ze hier op de afdeling niet echt mag uiten. Mede daarom is het ook beter als we beiden in Etta Palm zitten, want daar is veel meer toegestaan dan hier.

 

Ik merk dat ze ook geregeld bezig is met het proberen te verwerken van ervaringen uit haar verleden. Ik geloof onmiddellijk wat zij allemaal voor rottigheid heeft meegemaakt, waaronder ervaringen in de isoleercel in haar tienerjaren. En afgelopen middag was ze boven waar ze, zo vertelde ze later, de deur van een isoleercel zag openstaan waar zij ooit zelf in gezeten heeft. Het lijkt me dat zoiets heel wat herinneringen uit het  verleden heeft losgemaakt. Ze liep net even langs de tafel hier en zag er wat stilletjes uit. Ik voel gewoon dat er diep van binnen bij haar heel veel emoties (mogelijk onverwerkte ervaringen van vroeger) opgekropt zitten die ze nog niet met een andere persoon heeft kunnen delen. Dat is denk ik ook haar grootste probleem momenteel… Mijn ervaring is dat het alleen verwerken van zware en  traumatische ervaringen bijna onmogelijk is…..

 

Verder heb ik vanmiddag een gesprek gehad met de maatschappelijk werkster hier op de afdeling, over het beschermd wonen als optie voor later. Meer wil ik er nog niet over kwijt, wel werd me aangeraden mijn huidige woning nog een tijdje aan te houden…..

 

Mijn stemming was vandaag goed te noemen, vanavond een klein beetje minder……

 

Boudewijn de Kat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: