Meer stabiliteit voelbaar, lichte onzekerheid, gebeurtenissen eergisteren en gisteren…

AmstelveenB0, 9 december 2011 >> Eergisteren was er even lichte paniek hier op de open afdeling. Ik was voor de lunch even langs mijn moeder geweest en toen ik terugkwam zag ik op diverse plekken op het parkeerterrein politiewagens rondrijden. Ik wilde bij de zijingang naar binnen, maar werd daar aangesproken door een therapeut die me vertelde dat ik het gebouw niet binnen kon aangezien er een bommelding plaats had gevonden. Pas veel later hoorden we allemaal dat het een oefening was, maar die middag veroorzaakte dat wel enige ongerustheid en spanningen op de afdeling, zo ook bij mij. Ik was de hele dag van slag af. Ik moest vervolgens naar de hoofdingang lopen, waar alle patienten werden opgevangen in de kantine. Na enkele minuten werd het sein “veilig” afgegeven en konden we met z’n allen weer terug naar de kliniek. Er heerste onder een aantal patienten waaronder ook mijzelf, grote onrust en gespannenheid.

Gisteren was de situatie niet veel beter bij mij. Ik kreeg een persoonlijk bericht van een medepatient waarvan ik nogal was aangedaan, en waardoor ik afgelopen nacht slechts twee en een half uur kon slapen. Die nacht heb ik aan de desbetreffende patient nog een briefje terug geschreven en onder haar deur doorgeschoven. Vanochtend liet deze patient weten dat ze wel blij was met deze brief, en ook opgelucht. Ze lachte in ieder geval weer naar me, en heb daarnet een tijd lang rustig en goed met haar zitten praten. Zij is een van de patienten die bezig is om in beschermd wonen te gaan wonen, en op de lijst staat om in Etta Palm te gaan wonen, ter overbrugging naar een beschermd wonen projekt hier in Amstelveen. Wel een klein beetje ongerustheid toen bleek dat ze ergens toch nog enige twijfel heeft hierover. Maar zij kan  verder nergens anders heen, en kan ook niet eeuwig blijven hier in de kliniek. Ze houdt best wel van gezelligheid, net als ikzelf, en het zou heel erg jammer zijn als ze ervan afziet, alhoewel ik haar al geregeld heb geprobeerd duidelijk te maken dat ze hier niet eeuwig opgenomen kan blijven. Ik ben wel blij met ons goede contact, en hoop van harte dat deze band zich goed zal blijven ontwikkelen. Ik heb een gedicht geschreven over haar, wellicht dat ik dit eerdaags, of misschien al later vanavond op deze nieuwe weblog ga plaatsen.

Zoals ik aan een groot aantal bekende lezers van mijn weblog ga emailen, om een persoonlijke reden is het weblogadres gewijzigd in https://paradijsvogel2010.wordpress.com. De tellerstand van het aantal bezoekers van het oude websiteadres stond op 6 december 2011 jl. op 10.900 bezoekers. Het is tot op heden niet mogelijk gebleken deze tellerstand te importeren op het nieuwe webadres, maar ik onthoud het getal wel en zal geregeld melding doen van de totaalstand, dat wil zeggen, de vorige 10.900 bezoekers, plus het aantal nieuwe bezoekers op dit adres.

Wel lijkt de situatie van mijzelf en xxx wat stabieler te worden, en ik hoop dat deze ontwikkeling zich zal blijven voortzetten…

Morgen en overmorgen is het weer weekend. Dat betekent dat er minder mensen op de afdeling zijn en dat het een stuk rustiger is hier… Wel zo prettig, want doordeweeks kan het erg druk zijn, en lawaaierig….

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: