Bezig met aanpak eigen rest-angsten…

Amstelveen B0, zondag 11 december 2011 >> Ik ben me er onlangs van bewust geworden dat er in mij nog een aantal restangsten schuilgaan die in het verleden verantwoordelijk waren voor mislukkingen op diverse terreinen. Het is mijn liefste wens om deze angsten spoedig weg te krijgen, want deze kunnen soms heel negatief uitpakken op mijn stemming in bepaalde situaties. Ik denk bij het opdoen van bepaalde visuele indrukken om mij heen veel te gauw dat deze op mijzelf betrekking hebben, terwijl dat in 99% van de gevallen niet zo is. Maar het is wel een beklemmend iets, en ik hoop niet dat zoiets hier weer opnieuw een negatieve impact gaat hebben op mijn sociale contacten en het ontwikkelen daarvan… Immers, hoe vaak ben ik al niet op mijn bek  gevallen, en hard ook. Dan denk ik terug aan situaties waarin ik mijzelf verwijt niet adrem te hebben gereageerd op de juiste manier, en ook dat kan behoorlijk wat pijn doen. In samenwerking met een enkele andere persoon probeer ik nu mezelf aan te leren dat het beter is en ook geheel overbodig om bij alles maar negatief te denken. Dat is een heel proces, waaronder bijvoorbeeld ook verlegenheid valt. Mijn ouders waren hele lieve mensen, mijn moeder is dat nog steeds, maar ik heb dergelijke denkpatronen denk ik ook van huis uit meegekregen… Hoe vaak praat mijn moeder, als ik eens bij haar langsga, niet over over het algemeen uitsluitend negatieve dingen, over ziektes en ellende, over haar angsten en noem maar op. Ik vind dat niet leuk, heb ik ook al eens proberen aan te kaarten, maar dat werkt niet echt.

Gisteren over dergelijke dingen ook nog een gesprek gehad met mijn enige goede vriend, ik doe mijn uiterste best om negatieve denkpatronen uit mijn systeem te verdrijven, maar dat is ook niet iets wat in een dag tijd verdwenen is. Gisterenavond lukte dat wel voor het eerst, vanochtend ook, vanmiddag gaat het weer wat lastiger. Het is, nogmaals, mijn liefste wens dat de vooruitgang doorzet, dat komt alles ten goede, zeker ook in sociaal opzicht en als het om relaties gaat. Op sommige mensen maak ik me wel wat zorgen… Teveel waarschijnlijk…

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: