Rustige en goede dag en avond

Vandaag was het wederom erg stil op de afdeling. Veel rust genomen vandaag, wel nog even met Micha, medepatient, een klein ritje met de auto gemaakt. Bij het avondeten zat ik naast Flor. Was erg leuk, alleen heeft zij nogal last van grotere groepen mensen aan een tafel, iets wat ik ook bij mijzelf herken.
In de avond zag ik dat Flor naar een van de kleine huiskamers liep om televisie te kijken. Evenlater kwam ik de ruimte binnnenlopen en ze verwelkomde me. Een tijdje televisie gekeken, en later de televisie uit gezet waarna er een interessant gesprek plaatsvond, een serieus gesprek, waarin zij vertelde over vroegere levenservaringen die ik ook allemaal bij mezelf herken. Goed gesprek, en voor de tweede keer vandaag benadrukte ze dat ze zoekend is naar iets te doen tussen nu en Kerst. Misschien een goed idee om daar ook eens zelf over na te denken de komende dagen…. Een gezamenlijke aktiviteit buiten de kliniek zou misschien het meeste geschikt zijn in dit geval. Later, nadat zij haar medicatie had ingenomen liep ze met een glimlach over haar gezicht naar haar kamer. Meestal gaat zij rond half tien slapen, ikzelf meestal rond elf uur in de avond…

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: