Maandagochtend vrij veel spanning op de afdeling…

Maandag 19 december 2011 B0 >> Gisterenavond later op de avond zag ik een volgens mij nog vrij onervaren verpleegkundige van de nachtdienst middenin de kamer van Flor staan. Lijkt me niet prettig voor een vrouw als zij om ineens zo iemand middenin haar kamer te hebben staan. Die verpleegkundige kwam, voor zover ik kon nagaan, nogal opdringerig over op haar, en deze twee faktoren samen maakten dat F., nogal logisch en zeer begrijpelijk, geirriteerd reageerde en de deur achter zich dicht gooide. Duidelijk een verpleegkundige die niet echt goed begrijpt hoe je met hooggevoelige mensen moet omgaan. Ik heb hem toch nog even aangesproken om hem daarop te wijzen, en op het feit dat F. wel weer bijtrekt. Toch is het verblijf hier op de open afdeling het beste voor haar… Ik hoop van harte dat zij nog een tijdje mag blijven hier op de open afdeling.

Vanmorgen om kwart over negen bij het gezamenlijke koffieuurtje kregen patienten te horen of en met wie en waar ze een eventuele afspraak hebben met een hulpverlener. Heel veel mensen hebben een afspraak, en het is niet minder dan logisch dat veel patienten daardoor nogal gespannen zijn. Zo ook Flor. Ik liep daarnet door de gangen hier en ik kwam haar tegen. Ze reageerde nogal kort, was heel erg op zichzelf gericht. Vanmiddag heeft zij hier een gesprek met een hulpverlener en familie van haar als ik goed ben geinformeerd, en kan met heel goed indenken dat ze daarom wellicht nogal gespannen is. Ik heb begrepen dat dat gesprek zou gaan om de vraag of zij wel naar Etta Palm gaat of niet. Ik ben erg benieuwd. Dan kan ik daar mijn beleid t.a.v. de periode na hier, wat beter op dat van haar afstemmen, zodat we hopelijk niet lang van elkaar gescheiden zullen leven. Ik heb al eens gedacht, zou de logeeerkamer bij mij in mijn woning niet iets voor haar zijn?

Het afgelopen weekend was daarentegen positief te noemen, behalve dan gisterenavond eigenlijk. Maar ik heb niet alles verteld bij de dagelijkse dagopening hier… Veel spanning, maar ik hoop niet voor de hele dag…

Boudewijn

Maar het valt ook te merken aan de sfeer op de afdeling, deze is vanmorgen ronduit gespannen te noemen, bijna niemand zit geloof ik echt lekker in zijn of haar vel vandaag. Een zeer matig tot slechte stemming op de afdeling vandaag, althans tot nog toe. Ik hoop dat de situatie weer stabiliseert en beter wordt naarmate de dag verstrijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: