Betere dinsdag na moeizame maandag…

Gisterenavond was, net als overdag, een periode waarin op de afdeling heel veel spanning en drukte voelbaar was. Dat was ook vanochtend nog zo. Drukke dag kwa therapie-onderdelen. Ik wil daar toch eens met mijn persoonlijk begeleider over gaan praten, of het niet mogelijk is wat therapie onderdelen van het programma te schrappen… Vanochtend was F. vrij kort en gauw geirriteerd, maar dat was ook logisch. Gisteren en vanochtend was de energetische verbinding tussen ons tweelingzielen, mij en F. weer verbroken, omdat het op de afdeling bijzonder druk en onrustig was, veel negatieve energie-impulsen. Daardoor waren wij allebei erg onrustig, maar ook een beetje wanhopig. Dit zelfde zou gebeuren als we door andere omstandigheden van elkaar verwijderd en afgezonderd zouden raken. F. voelde zich weer even boos, ook begrijpelijk voor iemand die zo hooggevoelig is en in een uitzichtloze diskussie terecht komt met een verpleegkundige. Ik blijf hopen dat ze daardoor niet weer wordt teruggezet naar een gesloten afdeling, wat zowel voor haarzelf als voor mij een psychische ramp zou betekenen.
Zo rond kwart voor twaalf vanochtend ben ik eventjes buiten wezen wandelen, en op de terugweg trof ik F. aan in de kantine hier. Zij was zo lief om me te trakteren op een lekkernij, en het gesprek was verder heel positief. Ben blij dat zij tot het inzicht begint te komen dat ze beter niet over kwesties die bij haar gevoelig liggen bij de verpleging kan aankloppen. F. is een ontzettend lieve vrouw en wij verlangen allebei naar meer. Misschien goed om in dit kader alvast eens wat visualisatie-oefeningen te ondernemen, veel beter dan blijven hangen in allerlei andere negatieve gedachtenstromen. De energetische verbinding tussen ons is nu weer volledig hersteld, en hopelijk blijft dat ook zo de komende tijd. Het opbouwen van een relatie gaat nu eenmaal altijd met ups en downs gepaard, volgens een goede vriend van mij is dat juist ook gezond.

Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: