Lichtpuntje na zwarte dag in mijn leven…

Woensdag 21 december 2011 B0 >> Ja, gisteren was een zwarte dag in mijn leven, zo leek het in ieder geval tot omstreeks half twaalf in de avond. Eerder die dag hoorde ik iets van een medepatiente wat in eerste instantie een schokkend bericht was, maar niet zo bedoeld. Ik heb enige tijd geleden een medepatiente gewezen op een innerlijke blokkade die ik in haar zag, maar waar ik mij niet bewust van was was het feit dat er ook in mij en enorme blokkade huist die verantwoordelijk is geweest voor heel veel ellende en teleurstellingen in het leven, met name waar het om de liefde gaat. Ze vond het niet leuk om mij iets te vertellen, waarvan ik pas later hoorde dat dat bericht eigenlijk was gericht op het oplossen van die blokkade in mijzelf. Ze deed dat evenwel uit liefde, omdat deze blokkade anders een verdere ontwikkeling van het sociale contact zou gaan blokkeren. Het proces wat ik vervolgens doormaakte was zeker niet echt plezierig. Ik voelde een zeer heftige emotionele golf in mijzelf opkomen, en daarnaast ook voelde ik heel vele opgekropte woede van  vroegere jaren in mij opkomen tegenover al diegenen die verantwoordelijk zijn voor het onstaan van de blokkade die mij al zoveel pijn en verdriet hebben veroorzaakt… Die woede was zo groot dat ik wel uren had kunnen knallen met de deuren of een deur intrappen bij wijze van spreken. Het proces is nog niet geheel voltooid, maar er is mij verteld dat het wel mijn leven ingrijpend zal gaan veranderen in positieve zin.

Later die avond kwam ik F. tegen in de gang, ze stelde voor om nog even buiten op de binnenplaats te gaan zitten. Ze wilde mij iets vertellen. Was toch wel even fijn. Ik begrijp eruit dat ze het niet leuk vond wat er met mij aan de gang is, maar wel werd overduidelijk dat ze heel veel aan met denkt. Later, toen we voor de deuren van onze kamers stonden zei ze nog dat sommige dingen die F. heeft gezegd tegen mij niet waar zijn, en dat dit ‘ omgekeerde praten’ helaas nodig was om het beschadigde stukje in mijn onderbewustzijn, de blokkade, te doen verdwijnen.

Ik voel toch heel duidelijk dat ze heel veel voor mij voelt. Ik hoop ook zelf dat de genoemde blokkade zal verdwijnen en ik probeer er toch op te vertrouwen dat de  toekomst beter zal worden dan het verleden, en dat we samen verder zullen gaan… De eerste muziekvideo bij deze blog refereert aan het proces waarin ik gisteren terecht kwam van 48 jr. levenspijn, wat vandaag overigens al wat tot rust is gekomen, en de tweede en derde video heeft betrekking op ons, F. en mij.

Groetjes van Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: